Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 2

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (682)

sullafelix 

všechny recenze uživatele

...klasicky americky propagandisticky film , vytvara z americkych vojakov hrdinov v situacii, ked by malo byt pre nich velkou hanbou , ze nechali velvyslanca v rukach rozzureneho davu, hoci ho mali chranit a to aj nasadenim vlastnych zivotov a zbabelo utiekli do bezpecia, v dosledku coho americky diplomat Christopher Stevens (†52) zomrel mucivou smrtou, ktorej predchadzala situacia že diplomata pred smrťou opakovane znasilnil miestny radikál, ktorý útočil na americkú ambasádu a následne ho fanatici mestom uvláčili na smrť! Samozrejme tieto nejzakladnejsie detaily ako sa to uz nie jedenkrat stalo, reziserovi usli ..... ich nasledne konanie bolo len pudovym počinom smerujucim k zachrane vlastneho zivota ... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní akce plochý příběh nespasí. Bay ve snaze o vážnost ztrácí zábavnost. Situace banda drsných borců proti hadrovým hlavám už tu byla nesčetněkrát. Krvavé finále je sice fajn, ale v tom čekání na něj mi chybí víc hlášek a nějaký ujetý sadistický magor co by tu nudu trochu ozvláštnil. Beru, že podle skutečných událostí znamená méně toho všeho a více kruté reality, ale to by to chtělo sledovat zajímavější dějinný milník. Na takové věci příště radši Greengrase, nebo to natočit z pohledu aláhovců, kde by kulišáci ze CIA byli za záporáky. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Míša nakoukal Black Hawk Down a shlídnul se v Bournovi a chtěl si natočit něco vlastního. kdyby jen okopíroval Jestřába, tak je z toho motherfuckerbadass masakr, ale to Míša ne.. prostě tam musí šroubovat svědomí Ameriky, hodinu keců navíc, velké emoce chlapáků a nakonec se to málem rozpadne. I tak jeden z nejzajímavějších vojenských kousků poslední dvacetiletky. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Z ústřední jednotky jsem dokázala bez váhání identifikovat akorát "Toho, co tam na začátku přijel" a Tonta, pak už jen vím, že tam byl "Ten s tím tlustým miminem" a "Zbytek". Kdyby tam po výbuchu nepoletovala ta fotka, ani bych nevěděla, kdo z nich to vlastně zemřel... Do dané problematiky nevidím, zbraně taktéž nejsou moje parketa (věřím, že tuhle stránku filmu si můj kamarád užíval mnohem více než já), je ale pravda, že oproti jiným filmům bylo zobrazení zásahů až překvapivě reálné. Žádné bezhlavé pálení do všeho, co se hýbe, naopak, místy možná až solidní riskování, ale tak chápu, že Damoklův meč ve formě vojenského soudu je nepříjemný. Chvílemi mi nový Bay připomínal "Černého jestřába", kterého až na scénu se stahující se tepnou nijak zvlášť nemusím, ale nepřetransformovalo se tam jediné auto, takže pořád dobrý.;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónov║Tržby USA $52,853,219║Tržby Celosvetovo $69,411,370▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,149,434║ Tržby za predaj DVD v USA $9,117,614║ Michael Bay ponúka svojho Čierneho jastraba a nepočína si vôbec zle, má to dravosť, napätie a niekoľko veľmi dobre natočených akčných scén, v podstate dominuje v tom v čom je doma, tak troška je ale na škodu ten miestami neprehľadní dej, hlavne pri tých útokoch na vilu veľvyslanca, kde skoro nevieme kde je zlý a dobrý, rovnako tak chýba postavám lepšia hĺba, to veru nie je Bayová šálka kávy ako po väčšinou sme si už u neho zvykli /70%/ ()

Galerie (205)

Zajímavosti (27)

  • Producent Erwin Stoff sa vyjadril, že areály konzulátu a tajnej základne CIA, v ktorých prebiehalo natáčanie, boli vystavané presne podľa plánov budov, v ktorých sa tieto udalosti skutočne odohrali. (zhulo)
  • Výrok: „Cílem není padnout za svojí vlast, ale donutit ty parchanty, aby padli za tu svou,“ je jedním z nejznámějších citátů George S. Pattona. (Nathaniell)

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama