Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (269)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už když jsem si film pouštěl, bylo mi jasné, že nemůžu očekávat nic převratně nového, tím víc mě překvapilo, že jsem se u filmu vcelku slušně pobavil. Tvůrcům se podařilo vybudovat kvalitní atmosféru, nespoléhali jen na hloupé lekačky (přestože se jim nedokázali vyhnout) a přidali i solidní dávku napětí. Navíc se bojovalo hned se dvěma strašáky: mexickou nemrtvou bytostí a americkou sociálkou, a to už je pořádné sousto. // "Tadááá." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ducharina podľa klasickej šablóny Conjuring univerza, kde si duchovia robia čo chcú, nemajú žiaden plán (Llorona topí dieťa, aby zrazu prestala) a všetko je podriadené pravidelnému dávkovaniu ľakačiek. A umiestnenie príbehu do LA sedemdesiatych rokov a do hispánskeho prostredia nedáva filmu v podstate žiadnu production value. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chaves do toho šlápnul hned na začátku, takže se nemuselo čekat hodinu, než se strašidlo objeví. To je první plus. Tím druhým je napětí, které se dařilo šponovat a lekačky, byť se daly celkem v pohodě vytušit, vesměs fungují na výbornou. Navíc Lóra je fešanda a její nástupy jsou víc než solidní. Vyčíst se nic nedá ani hercům a díky Bohu se neprojevila obvyklá bolest, jíž jsou protivní fakani. Ano, dalo by se trochu přidat na atmosféře a při důkladnějším rýpání by se našly i další nedostatky, ale já neměl potřebu po nich pátrat. Za mě asi nejlepší wanovka, kterou netočil Wan. 85% ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

4/10 – Velice průměrná záležitost od režie přes scénář až po kameru a nezachrání to ani hudba, kterou ztvárnil perfektně znepokojující Joseph Bishara (nemyslím teď jeho vzhled), ani hororový mistr James Wan v produkci a bohužel ani scénářem zcela zdecimovaný Raymond Cruz, kterého si všichni pamatujeme z Breaking Bad jako trochu praštěného psychopata Tuca. Ostatně já mám pocit, že ho ta postava tak pohltila, že chudák hraje Tuca ještě dnes, necelých 13 let po natáčení. Směšnou, až absurdní karikaturu vymítače démonů, která místy nehezky překračuje hranici mezi hororem a tragikomedií, již ztvárnil, to ale pochopitelně neomlouvá. Je to částečně i jeho chyba, že jsem závěrečných 30 minut nevěděl, zda se mám smát, nebo brečet nad jednoduchostí konfliktu, plytkostí příběhu, stokrát ohraným provedením a tím, že se Patricia už podruhé někam záhadně teleportovala, ačkoliv ji na začátku filmu dali do vazby. Samotný démon Já Corona také stojí za starou bačkoru: neznáme její motivace, tj. nevíme, co s dětmi vlastně dělá. Není pořádně domyšleno to, že je především dětský bubák – měli by ji dospělí vidět? Plus mi v té mé makovici vážně nefachá, proč pořád všechny opruzuje, když chce vlastně jenom zabít ta děcka. Nebylo by snazší to prostě udělat? Krom toho její vizuál je vrchol všech hororových vykrádaček. Dokázal by ji někdo rozeznat od Ženy v černém? Ostuda. "Vážený Thorine Chavézo, nezapomněli jsme na ni a všichni víme, že jste design svojí sestry vytvořil zkratkou Ctrl C, Ctrl nechce sa mi premýšľať velmi." Otázka do tomboly: "Neměla by Já Corona strašit spíš důchodce? A co na to důchodci na Seznamu? A co na to důchodci na seznamce?" Typická konverzace ve dvě ráno: "Corona ve skutečnosti není virus, nýbrž gerontofilní sestra La Llorony." – "A co je teda očkování? Svěcená voda? A jak vysvětlíš to, že po něm někomu ochrnula ruka?" – "Bůh dává... a Bůh taky bere." Rada na závěr: "Dej mi bod, nebo se k tobě domů večer teleportuje Patricia a pověsí tě za koule do průvanu. Nevěříš? Pak si povíme..." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná La Llorona je nakonec velkým zklamáním a Conjuring 3 je ve velkém ohrožení. Debutant Michael Chavez natočil režijně nudný a až příliš sterilní horor, který se mohl alespoň opřít o zajímavý Mexický folklór, ale i v téhle rovině film nezaujme. Velký problém vidím v tom, že samotná La Llorona se zaměřuje pouze na dvě ústřední děti, kdyby se však zaměřila na město děťí, tak se mohly dít zajímavější věci. Takhle to dějově příliš nebaví a samotné lekačky, spíš než aby vylekaly, tak Vás probudí z mikrospánku. Chybí atmosféra, silnější údernost, lepší spád i zajímavější postavy, místo toho dostáváme 100x viděné a zdlouhavé hororové mainstream peklo. O třídu slabší než Nun a vlastně i nejslabší díl Conjuring Universa. Film potěší maximálně teenky, které si chodí do kina povyskočit. Nejlepší na celém filmu byl fakt, že jsem ho měl zadarmo. 40% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • La Llorona (Plačící žena) je mexická legenda o krásné ženě, která byla zamilovaná a šťastná se svým manželem, kterému nakonec porodila dvě děti. Jenže utrpení srdce přišlo v momentu, kdy ji manžel ze dne na den opustil. Po pár letech svého exmanžela spatřila s jinou ženou a ve vzteku utopila své dvě děti v řece. Legenda pravý, že La Llorana putuje kolem řeky a pláče, neštěstí pro ty, kteří jsou blízko a slyší ji plakat, jsou určeni k smrti. (ARI50)
  • Na konci filmu je na taxíku možné si všimnúť odraz kamery. (EvilMatus)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama