Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Stejně jako v Tmavomodrém světě (2001), i zde zazní narážka na milenku nacistického diktátora Evu Braunovou. Opět platí, že o existenci Braunové polští piloti mohli sotva něco vědět. O Braunové se svět mimo okruh diktátorových blízkých dozvěděl až po válce. (Foxhound#1)
  • Piloti absolvovali vzdušné souboje s nasazenými brýlemi a maskami, což ve většině filmu není a neodpovídá to tedy skutečnosti. (Globus_Jirka)
  • V čase 1:26:00 německý důstojník jedoucí v autě říká: „V Leningradě se asi opalovat nebudu.“ Větu o Leningradě prohlásí 8. 10. 1940. Operace Barbarossa – útok na sovětský svaz, byla ale zahájena až 22. 6. 1941. (Globus_Jirka)
  • Čas 1:21:00 – je velice nepravděpodobné, že by se v době probíhajícího útoku, kdy přímo nad letištěm jsou nepřátelské letouny, na zemi v klidu pohyboval pozemní personál. (Globus_Jirka)
  • I když letouny Hurricane na začátku filmu patří k jiným perutím, než je polská 303., přesto nesou na bocích její označení RF. (p3tris)

Reklama

Reklama