Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ten moment, kdy jsem jako malé dítě chtěla mít podobný domeček, kde by ze země vyjíždělo piáno, na tajných skrýších v knihách by se skrývaly další knihy, na zemi by rostl trávník a postel by byla jáma v zemi. A ten druhý moment, kdy jako dospělá začínám chápat, na co jsem se to vlastně dívala, a dávám si to do souvislostí. Nabízí se otázka, co vypovídá o mých mentálních kapacitách, když se cítím pobavena dílem, které jeho protagonisté sabotovali svým značným nezájmem. V téhle fázi beatlemánie už toho měli pokrk, neustálé koncertování jim válcovalo psychické i fyzické zdraví, a akorát management je neustále do něčeho angažoval, aby se kolotoč nadále točil. Každopádným faktem ale je, že pro nonsensové komedie tohoto typu mám slabost, Bažanti budiž dalším příkladem. Z čeho tahle tradice vůbec vychází? Kdybych měla uvažovat podle svých znalostí, tak bych řekla, že z Jacquese Tatiho, ale nejspíš tam musel být ještě nějaký mezičlánek. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost, kde Beatles pronásleduje kvůli prstenu jakási sekta, která chce toho, kdo má ten prsten obětovat jejich bohyni, jenže ho má zrovna chudák Ringo a nejde mu sundat. Všichni tu bizarně pobíhají po nahodilých místech, dělají kraviny, uklidňují tygry Ódou na radost, občas něco zazpívají, občas Ringa polijí červenou barvou nebo taky Beatles v tanku a je tam toho mnohem, mnohem víc. Na rozdíl od Magical Mystery Tour to ale je v takové míře, že je to absurdně zábavné a má to nějaký děj, díky čemuž to baví, ale neotravuje a ani nenudí. Naopak se u toho člověk opravdu baví a těší se, co se objeví teď. Pravda, dokonalosti vrcholu absurdního humoru, jaký je v seriálu Mighty Boosh, to nedosahuje, ale i tak je fajn film, který baví, funguje a nenudí. Aspoň teda mě nenudil. Ještě do toho máte skvělou hudbu od Beatles. 5* ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, prostě anglický humor je jeden z nejlepších na světě a v podání Beatles to platí dvojnásob. Film samozřejmě těží především z tehdejší popularity Brouků a nehraje si na žádné filmové superdílo, ale vtipnost se mu rozhodně nedá upřít ani po těch letech. Ostatní protagonisté mimo ústřední čtveřici také odvedli dobrou práci a podle mě je to naopak nejlepší "bítlsácký" film. O dobré hudbě ve filmu asi ani nemusím mluvit. Takže doporučuji. ()

Matte27 

všechny recenze uživatele

Po předchozím Perném Dni trochu zklamání. Od Help! jsem čekal něco jako jeho pokračování, prvotřídní zábavu s Beatles. Tohle bylo takové s nimi a bez nich. V prvním filmu bych si troufnul říct, že kluci hráli sami sebe v té nejpřirozenější podobě, tady už přehrávali. Děj byl utahaný a nudný. V některých částech jsem se přistihl, jak sleduju čas do skončení filmu. Ano, zasmál jsem se, ale ne jak jsem čekal. V komentářích jsem se dočetl cosi o srovnání s Monty Pythony. Musím se přiznat, že jsem si na ně taky vzpomněl a to v části s pěním Ódy na radost. Zkrátka to pro mne byl průměrný filmový zážitek. Dávám čtyři hvězdy, ale cítím to na 3 - to mi však láska k The Beatles nedovolí. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju už od malička. Absurdní humor, hudba Beatles, šílená zápletka, zábavný konec, tenhle film má vážně co nabídnout. Co na tom, že to třeba nemá úplně bezchybný scénář nebo geniální kameru, tím je celý příběh ještě zvláštnější a zábavnější. Help je u mě naprostá klasika a zábava, které není co vytknout. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • V roce 2007 byl zvuk i obraz filmu kompletně restaurován a vydán s několika bonusy na DVD nosiči. Vydány byly celkem tři DVD verze, dvě jsou určené pouze pro USA a Kanadu, jedna pak pro zbytek světa. (lioncel)
  • Steve Turner ve své knize o vzniku písní Beatles vzpomíná, že režisér Dick Lester s filmovým štábem od počátku počítali s názvem Help, ale problém tkvěl v tom, že existoval už jiný film se stejným názvem. Proto padaly možnosti jako Eight Arms Hold You, (což bylo uvedeno na některých deskách), nebo dokonce Beatlemania II (možný pozůstatek po jednom z navrhovaných titulů pro A Hard Day's Night). Nakonec se otázka porušení práv vyřešila pouhým přidáním vykřičníku. (Robbi)
  • John Lennon o filmu prohlásil: „Help, to byla otrava, protože my jsme tehdy pořádně ani nevěděli, co se kolem nás děje. Ve skutečnosti Dick Lester s tím svým Batmanem předběhl dobu, ale my jsme v té době byli permanentně sjetý, a tak ty nejlepší věci, na kterých se válíme smíchy, skončily pod střihačským stolem. (ryccoly)

Reklama

Reklama