Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Není nic před ani potom, divák je jednoduše vhozen do ledového pekla, ve kterém s bezejmenným pilotem bojuje o život. Společně s ním objevuje jinak neviditelnou hranici lidských možností, fyzických i morálních a dochází na rozcestí, na kterém jsou dvě cesty...pokračovat dál, nebo vše vzdát. Lidský instinkt přežití i nutnost pomoci bližnímu svému tady a teď, v klasicky precizní severské režii, která u mě drží tuto filmovou jednohubku v nadprůměru. [Kino Citadela - Litvínov] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak nám venku naflákalo hafol sněhu a já dostal chuť na nějaký filmy se sněhovou scenérií. Hlavním tahákem filmu pro mě byl Mads Mikkelsen, kterej mě zatím v žádným ze svých filmů nezklamal. Možná je to i tím, že má čuch na dobrý filmy a svoje role si pečlivě vybírá. Já mám tyhle survivaly celkem rád a tenhle má fakt hodně velkej trumf v podobě M. Mikkelsena. Někomu může přijít snímek pomalej a nudnej ale já jsem se nenudil. A kdo má Mikkelsena rád ten se nudit nebude taky. Je to taková One Man Show. Škoda jen, že film nemá na konci větší koule a vytasí se s Happy endem. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Konvenční pomalý survival, kde Mads Mikkelsen přežije pád letadla za severním polárním kruhem a dělá vše pro to, aby se dostal zpět do civilizace. Téměř žádné dialogy, jen čisté herectví - před Mikkelsenem smekám, na jeho výkonu a mimice celý film stojí. Děj ovšem nenabízí nic moc nového, co bychom už neviděli v jiných žánrově podobných filmech, a tak nějak tuším, že mnoho diváků bude časem Arctic popisovat jako ten film, kde Mads táhne sáně. Po zhlédnutí jsem se cítil stejně vyčerpaný jako hlavní hrdina. [Sitges 2018] ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Z téměř ničeho se podařilo vytřískat docela hodně. Mads Mikkelsen se plahočí ve sněhu směrem na sever do kosočtverce a překvapivě se na to dá koukat. Nenudil jsem se. Hlavně tady se opravdu povedla jedna věc. V těch survival filmech mi ty postavy většinou postupně začnou lézt na nervy. To je třeba případ tady v komentářích několikrát zmiňovanýho filmu 127 hodin (2010). Ale v tomto případě, přestože o postavách vlastně divák nic neví, jsem jim přál, ať se k tý záchraně dostanou. Slabou stránkou je hlavně asi to, že je to prostě jenom na jedno zkouknutí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Minimalismus na druhou. Dánský klenot Mads Mikkelsen trpí kdesi za polárním kruhem, kde ztroskotal se svým letadlem, zbytek posádky pohřbil a teď se snaží přežít. Trpělivě pracuje s omezenými možnostmi, chytá ryby, hledí do mapy, přebývá v kabině letadla, kusem plechu vykutává nápis SOS a doufá. Pravidelný režim ho udržuje při smyslech. Naději mu dává záchranný vrtulník. Nepřízeň počasí ovšem byla proti a náš hrdina tak navíc nově pečuje o zraněnou pilotku. Zřejmě solidní motivace dostat ji do civilizace živou. Bez zbytečných slov a kudrlinek se dostáváme do centra dění, sledujeme rutinní úkony, které se neustále opakují. Právě až po vydání se napříč ledovou pustinou (bylo to nutné?) přicházejí nové výzvy a překážky. Za nějaký zbytečný patos v podobě vzpomínek na milující rodinu mluví situace, do kterých se omrzlý a hlavně houževnatý hrdina dostává. Přesto tenhle kousek o lidské vytrvalosti a síle nějakou tu emoci postrádá. Alespoň v mých očích. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)
  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)
  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)

Reklama

Reklama