Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelý survival film stavajúci na minimalizme a hereckej kreácií Madsa Mikkelsena. Penna vie presne čo chce filmom povedať. Výborná kamera a atmosféra a rovnako motivácie. Vnútorný konflikt postavy je vykreslený cez pohľady a pohyby. Každé jedno zakopnutie a každá jedna prekážka je pre nás ako diváka vďaka tomu citeľná. Veľmi mám rád takéto filmy. Funkčné vo všetkých ohľadoch. Možno nadhodnocujem, ale naozaj sa mi to páčilo. Aj napriek snehu a tichosti film totiž nenudil ani na chvíľu. Ani raz neskĺzol do hlúposti a postavy sa naozaj trápili. Takto funkčné na mňa naposledy zapôsobil All is lost z 2013 s ktorým tento film zdieľa veľmi podobný koniec. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb když označení "minimalistický nedoslovný chladný odosobněný procedurál" pro survival žánrovku vezme tvůrce doslovně. Jakože echt doslovně. A dobře udělal. Nemluvný, zabejčený, strhaný, pragmatický a o naději i vůli (pře)žít nepřicházející Mikkelsen to ruku v ruce s působivě mrazivou atmosférou nekonečných sněžných dálav spolehlivě táhne navzdory poněkud tuctovému průběhu a překážkách během všeho toho úmorného krok-sun-vydýchat-krok plahočení. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen a ledová pustina. Jak málo někdy stačí k dobrému filmu. Už cirka první půlhodinka, kde sledujeme pouze rutinu přeživšího, je skvělá a jako vyznavač ticha jsem nemohl být spokojenější. Jakmile se zjeví helikoptéra, je jasné, že pohodové přežívání v pustině se chýlí ke konci a brzy také na řadu přichází road movie se zraněnou pilotkou na saních. Objeví se i Méďa Béďa, ale thriller z toho nebude. K vyčerpání a beznaději stačí mráz, omrzliny, pády do propastí a další veselé trampoty amatérského polárníka. A za závěr jsem na rozdíl od zlomyslného Enšpígla rád. V hodnocení se ale shodneme. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen je výborný takřka ve všem, já ale na ty one man show nikdy nebyl (Al is lost s Redfordem jsem protrpěl úplně stejně), ačkoliv jsem doufal, že si Ledové peklo přece jen užiji o něco víc. Ale zkrátka je to jen obyčejný survival, u něhož štáb musel protrpět ledasco a muselo to být skutečné peklo, ovšem nepodařilo se to úplně přenést na mě. Možná se na podobné filmy musí zkrátka člověk správně naladit. Pokud podobné žánrovky vyhledáváte, Arctic rozhodně bude jednou z těch lepších. PS : hůře hodnocená Hora mezi námi se mi líbila více ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre tento film vám vôbec netreba vedieť po anglicky, pretože Mikkelsen sa v kuse kuká do okna, potom sa kuká do snehu či na skaly. Hlavne ale nič nehovorí alebo niečo len tak zamrmle s doslova zamrznutým úsmevom. Dráma s vyslovene dvoma hercami, jedným takmer mŕtvym a druhým polomŕtvym. Všetko je postavené na Mikkelsenovi a jeho putovaní mrazivou pustatinou s malými prvkami napätia ale niekedy silnejšími situáciami za dobre vybranej hudby. Na Revenanta to iste nemá, ale aj takto sa dá natočiť film bez dialógov, hoci koniec mohol byť aj tragickejší. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)

Reklama

Reklama