Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát budeme sledovat příběh dvou bratrů. Ten otrkanější, úspěšnější, ostřílený podnikatel se jmenuje Tomáš Haman (M. Dejdar), ten nesmělejší se jmenuje Libor Haman (P. Řezníček). Libor se rozhodl po vzoru svého bratra také podnikat. Vraťme se tedy do počátku devadesátých let minulého století a buďme svědky dramatických peripetií tohoto muže, který si otevřel samoobsluhu a musí čelit nástrahám, o kterých předtím neměl ani ponětí… A to ještě netuší, že zlomový moment ho teprve čeká. Jeden osudný výstřel zasáhne do jeho života natrvalo… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Nick321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutný a realistický příběh o dvou bratrech, kteří se rozhodli po listopadu vrhnout se do podnikáni. Ovšem jak Pavel Řezníček řekl "Když jsem se do toho pouštěl, ani jsem neměl tušení, co všechno to obnáší". Je to tak. Příběhy podobné Jeanu Valjeanovi z Bídníků, který se z trestance vypracoval na starostu a majitele fabriky, ačkoliv sám neuměl číst, se stanou jednomu člověku z miliard. Nemůžeš podnikat, pokud nedokážeš ani v účetní knize spočítat, jestli blbá prodavačka neudělala manko. A pokud máš navíc smůlu na lokaci plnou feťáků, kteří Ti tam každý měsíc dělají LP, tak je vymalováno. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Velikost šatů?........... To je fuk, já je chci do rakve.......... Zdá se, že nějak tvůrci polevují a vybírají takové méně dramatické příběhy. Tady to vypadalo, že si i něco málo přidali, protože tady té smůly byla až moc. CHYBA VE FILMU: Okolo 22 minuty jedou bratři Hamanovi, Libor (Pavel Řezníček) a Tomáš (Martin Dejdar), autem Jeep s poznávací značkou ANE - 52 - 35. O pár minut později je sice vidíme opět v Jeepu, ale poznávací značka je 4A2 - 9142....... Není to nejhorší příběh, ale zdá se mi hodně přehnaný, nudný a bez napětí a strachu. Působilo to hodně uměle. CITÁT - Co si platim, to si klátim........ ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas balím krám… Ano, touhle skvělou písní (M. Pavlíček) začíná jedna z nejlepších TV sérií za poslední roky. Nechápu zdejší poměrně slabé hodnocení. Vždyť většina dílů z tohoto cyklu je založena na realitě (scénář, režie, přesvědčiví herci, neuzavřené osudy) a na problémech dnešní doby. Nejinak "Živnostník", ukazující strasti dnes tolik rozvinuté činnosti. Hlavní přednosti jsem už zmínil, co bych zde ale mohl vytknout, je poslední třetina filmu a nevěrohodně se kupící vlna loupeží. 8/10 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě, na české poměry, opravdu takřka excelentní kousek, který drží napětí od první minuty až po závěrečně rozuzlení. Prokládat drama komediálními prvky je opravdu výjimečné a balancující na hraně průšvihu. Živnostník to ale dal na jedničku a to hlavně díky hereckému obsazení. Musím konstatovat jednu z nejlépe zahraných dramatických rolí M. Dejdara. Stejně tak hlavní hrdina, herecká ikona P. Řezníček s poutavým charisma převlíká identitu tak rychle,jako ošuntělý kabát. Neposledním bonbónkem je pak hudební doprovod, díky kterému, neváhám sázet čtyři výsledné... škoda zdejšího hodnocení, odrazující ne-jednoho diváka..90 % ()

Kamil.Berane 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musíme se podívat na obě strany. Vždy však řešit v počátku. Nenechat nic zajít příliš daleko. Pak mohou být následky fatální a nenavratitelné. Když se totiž člověk změní, tak se mu může dát další šance. A věřte, platí a funguje obecné pravidlo. Tvrdé, ale nutné. Třikrát a dost. To musí pochopit každý. 90% silný příběh zavinění chamtivosti a následně nezvladnuti těžkých situací ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Praze, Plzni a Prostějově. (Terva)
  • Okolo 22. minuty jedou bratři Hamanovi - Libor (Pavel Řezníček) a Tomáš (Martin Dejdar) autem Jeep s poznávací značkou ANE - 52 - 35. O pár minut později je sice vidíme opět v Jeepu, ale poznávací značka je 4A2 - 9142. (Terva)

Reklama

Reklama