Reklama

Reklama

Oběti


Znásilnění (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Příběh o jednom nepotrestaném činu, který však končí krutou dohrou osudu... Po pohřbu dojde před krematoriem ke rvačce. Otec zemřelého (J. Hálek) napadne před očima své vnučky snachu Angeliku Královou (K. Brožová) a obviní ji, že může za smrt jeho syna Petra (T. Hanák). Potlučená Angelika najde večer v mobilu po manželovi vzkaz od psychologa Eduarda Vrány (F. Němec), který pomáhá obětem zločinu a zavolá mu. Informuje ho o smrti manžela, jenž spáchal sebevraždu a sama mu pak vypráví svůj příběh. Všechno začalo na podnikovém večírku. Půvabnou Angeliku na něm znásilnil její přiopilý kolega Martin Lukeš (M. Etzler). Angelika to ale neohlásila a raději dala výpověď. Znásilnění však mělo následky… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliké překvapení v podání K.Brožové, která dokazuje, že ne jen dobře vypadá, ale když na to přijde, umí věrohodně zahrát i dramatickou roli se vším, co k tomu patří. Znásilnění je toho jasným důkazem. Sekundující T.Hanák a J.Kanyza jsou příjemných zpestřením a jistou zárukou kvalitního filmového zážitku. Škoda, že došlo k obsazení M.Etzlera do nejzásadnější role po roli hlavní. Jeho výkon považuji za velmi nešťastný a tomuto filmu až ubližující. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno kdysi náhodou v televizi a samotného mě překvapilo, že mě tenhle televizní film zaujal a dodíval jsem se na něj až do konce. Samotný námět byl dobrý, znásilnění z pohledu krásné ženy, které nikdo nepomůže a spíše jsou všichni zcela nepochopitelně proti ní. Jsem rád, že se společnost alespoň lehce v tomhle změnila a už to není takové tabu. Stále to je ale málo. Nicméně podobné projekty mohou pomoci samy o sobě. Jinak je to televizní nadprůměr a za podobné projekty se Česká televize rozhodně stydět nemusí. No a Kateřina Brožová možná není excelentní herečka, ale tohle byla role, která jí sedla a ona to zahrála velmi dobře. Lepší tři hvězdy, a když narazím na něco dalšího ze série Oběti, rád se podívám. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kateřinu Brožovou v roli seriálových paniček nemusím, ale podle mě oběť v tomto filmu zahrála přesvědčivě. A to i díky skvělému scénáři - zpověď "hluché" matce, nebo rozhovory s dcerou, která nechápe počínání prarodičů, to jsou parádní scény. V celé sérii působí přesvědčivě František Němec (není uveden v hereckém obsazení) a jeho poslední pohled na klientku a závěrečná slova, to mozaice scénáře dodává zvláštní punc. Na samostatný příběh by vydal i náznak s otcovstvím u dcery. ()

myse 

všechny recenze uživatele

Silný, dojemný, zajímavý příběh, do poslední chvíle jste napnutí, kam to celé vyústí. Film není o znásilnění, ale o mezilidských vztazích a lidském jednání/chování. Divák se hned vžije do role Angeliky a v duchu si říká, že by se zachoval jinak, ale na druhou stranu jí drží palce, protože v celém příběhu je jen obětí, na kterou všechno padá. Jednu hvězdičku dolů za herecké výkony (a to nemluvím jen o K.Brožové). Prostě tento úžasně promyšlený film nebyl herecky zvládnutý, je to obrovská škoda. Příběh a psychologie bezchybné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechci se dotknout Kateřiny Brožové nebo jejích obdivovatelů, ale mám dojem, že jí skutečně víc svědčí divadelní prkna a ne zrovna vážné role...Jinak zde podává dobrý výkon, jenže co naplat, v takové herecké společnosti prostě vynikne jen díky své kráse (a to Barbie nesnáším:))...scénář se vydařil a závěr je přímo brilantní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)

Reklama

Reklama