Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý slasher. Možno jeden z najlepších. Oproti predošlým dvom častiam posun minimálne o level vyššie. Napätie neporovnateľné, rovnako atmosféra a Jason sa konečne ukáže. Nečaká celý film niekde v tme, aby nakoniec vystrčil iba ruku, ukáže sa celý a konečne má masku! Inak zaujímavé, že jeden režisér dokáže natočiť dva filmy o tom istom, kvalitatívne obidva úplne niekde inde. Toto už nie je priemer, toto je právoplatný zástupca slasherovej prvej ligy. A tie mordy... 85% (v rámci žánru samozrejme) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Třetí díl naprosto zbožňuju, Jason si nasazuje hokejovou masku a nelítostně masakruje nebohé lidičky. Mordy jsou to fakt parádní, k tomu geniální hudba Harryho Manfrediniho (jinou hudbu už si nedovadu představit), a ten odpornej rypák Jasona, když ho na konci filmu ukáže, dělá z tohoto dílu jeden z nejlepších kousků v celé sérii. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže poslední kamínek, který mi chyběl k doplnění skládačky - zvané Friday The 13th – v hlavní roli Jason Voorhees. Můj nejoblíbenější masový vrah, ani Freddy Krueger ani Michael Myers nesahají na první místo…Klasická atmosféra, věrná většině dílu, stejně jako stupňovitá zvuková kulisa, také už známá z jiných Pátku. Jason se ze začátku moc neobjevuje, ale když se objeví má od začátku legendární hokejovou masku, která už zažila spoustu „faceliftů“. Hodně druhů zbraní, nástrojů a druhů vražd, jednoduchý příběh, s jednoduchým finále, které opět nekončí urychleně, ale postupně….klasika – 5-6/10* ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jason vyplnil pauzu, než mu zase přivezli čerstvý maso na hraní, návštěvou u holiče a vrátil se v lepší formě, než byl kdy předtím a mám takový tušení, že i potom. Navíc v průběhu filmu vezme do ruky mačetu a na hlavu nasadí brankářskou masku- a máme tu Jasona Vorheese takového, jakého máme nejradši. Plnej počet hvězd hlavně za poslední třetinu, která graduje takovým tempem, až se mi krátce před titulky tajil dech- takovou jízdu ve slasheru jsem asi ještě neviděl, jedním slovem- paráda! Jediná výtka tak patří těm 3D efektům, které mě sraly stejně jako v současných filmech :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který již dnes ničím mimořádným nepřekvapí. Omladina u Křišťálového jezera má své dny sečtené. Nezničitelný Jason likviduje jednu oběť podruhé a mezi tím střídavě ukazuje svoji zhyzděnou tvář a brankářskou masku. Kromě mačety dojde na vidle, harpunu i drcení hlavičky, až odletí očičko. Běžné gore jako useknutá ruka nevyděsí, nejhezčí moment je asi použití mačety v houpací síti. Falešné lekačky, nedostatek sexu i krve, místy fajn atmosféra, místy trochu komedie - hlavně závěr je spíše k smíchu. Jako oddechovka dobré. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Jediný díl série, kde žádná z postav nezmíní jméno Jason. (Chatterer)
  • Režisér Steve Miner si pro roli Jasona vybral Richarda Brookera jen proto, že potřeboval někoho vysokého. Brooker měří 191 cm. Ale protože byl na Jasona příliš hubený, musel při natáčení pod šaty nosit pěnové výplně. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno