Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sehnat Costnera s Harrelsonem a učinit z nich bývalé kovboje, kteří mají za úkol dopadnout Bonnie a Clydea a natočit o tomhle vlastně průměrnej film je svým způsobem umění. Mám pocit že tohle měla být adrenalínová, hláškama nacucaná pecka, ve které budou naši dva stárnoucí hrdinové cedit jedno moudro za druhým. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozvážně vyprávěná oldschoolovka řízlá westernem, která se může opřít jak o fantastickou dvojici Costner-Harrelson, tak o Bonie a Clydea. Legendární pár se tu sice jen mihne, ale fakt že dvojice ex-Rangerů nahání právě je, dělá strašně moc. Jsem toho názoru, že pokud by byl film čistokrevnou fikcí, tak by šla procenta výrazně dolů a to i přesto, že se jedná o zručnou filmařinu. Nicméně o fikci nejde, takže není co řešit. 80% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně obyčejné, že bych víc průměrný film těžko pohledal. Duo Costner a Harrelson jsou dva rangeři v důchodu, kteří jsou povolání na dopadení zločinců, kteří si jezdí všudy možně a zabíjí lidi na potkání. Problém je v tom, že o hlavní dvojce nedostaneme žádné info ani jejich background, takže si k nim jako diváci nemůžeme vybudovat jakýkoli vztah a k hlavní dvojce záporáků nedostaneme úplně stejnětak žádné střípky informací, ba je dokonce až do závěru nevidíme na plátně, a tudíž ani nevíme, kdo to vlastně je. Výsledkem je dvouhodinové putování z místa na místo a jen jízda na setrvačnost až do závěru, který se ani vlastně nedá nazvat jakýmsi finále, protože ani v něm se nic nestane. A tak se ptám, co že nám film měl dát? Vizuálně i technicky je totiž film "oukej" a herecky taktéž (ikdyž narovinu tady Costner ani Harrelson nemají moc co hrát, jelikož kromě jejich občasných dialogů a chladných tváří tady divák nedostane skoro nic), ale ten scénář je prostě neskutečně suchý a trestuhodně prázdný. Celkem bída. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Klasika jako ze staré školy. Film se rozjíždí pěkně zvolna, snaží se divákům trochu blíže vykreslit postavy hlavních dvou hrdinů, což považuji za důležité, když s nimi máte strávit pár těch desítek minut. Někomu to tempo může vadit a pochopil bych to, ale já si docela rychle navykl na tento styl. Asi jsem čekal, že i Bonnie a Clyde dostanou více prostoru, ale nestalo se, bohužel. Jinak tedy Costner s Harrelsonem zaváleli, scéna s Woodym na záchodech bezpochyby highlightem celého filmu (trochu škoda, že ji naznačili již v trailerech). Tito herci mají charismatu na rozdávání, což jejim postavám přidalo plusové bodíky na věrohodnosti (i tak se ale nemohu zbavit pocitu, že kdyby film natočili v 80. letech s Newmanem a Redfordem, tak by výsledek byl ještě o pomyslný level výše). Dialogy skvělé, atmosféra třicátých let minulého století na mě dýchala v každém záběru. Akci moc nečekejte, on se film ani nesnaží být něčím jiným než poctivým dramatem. Ale silné chvíle se i tak dostaví, ať už se jedná o scénu se zastřelenými policisty či závěrečné zúčtování, kde se kulkami dozajisté nešetřilo. Mohu doporučit a zároveň radím, ať si něco přečtete o opravdovém Hamerovi a Gaultovi. Stojí to za to. Filmu dávám 80 % ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená, výpravou do posledního detailu vypiplaná a výborně zahraná (z Vůdyho artritidy mě bolely klouby, a to jsem u toho ležel) dobová freska a pohled z druhé strany na dosud zdegenerovanou popkulturou romantizované zloděje a vrahy. Ale! Dramaturga najali na melouch z Nekrorádia v Losích Andělicích, kde na hlavní pracovní poměr do zblbnutí po nocích předčítá insomniakům hodnoty tlaku vzduchu všech kalifornských isobar, a na téměř dvouapůlhodinovou hemoroidiádu o tom, jak se Vůdy s Kostějem akorát tak pooooomalu blonckají po texaských prdelích, co deset minut zastaví nějakého vidláka a prej „Brýden, neviděl jste tu náhodou Boný a Klajda? Ne. Aha, tak my jedem zas dál.“, jsem fuckt čumět nechtěl. Klint by je měl okamžitě všechny žalovat, že mu bezskrupulózně vykradli recept na Nesmiřitelnou prudu. Pokud to tedy stihne, než je zformátuje Čuk, protože označit ňákého Hemra za nejslavnějšího texasrendžra všech dob, to je velmi neuvážený otevřený plivanec do xichtu Tomu, co jako jediný vydrží chlastat v nonstopu až do zavíračky! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Při honičce střilí Maney Gault (Woody Harrelson) z otevřeného okýnka, v dalších záběrech je ale zavřené. (Duoscop)

Reklama

Reklama