Reklama

Reklama

Kreslený příběh na motivy známého fantasy románu J. R. R. Tolkiena. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty ( umocňuje to hlavne animácia, na ktorú si vlastne treba iba zvyknúť ), ale že pri zhruba hodinke štvrť dlhom animáku budem upadať do letargie, to som ozaj nečakal. Keby sa tu veľmi nepozeralo na mladých a keby sa vynechali všetky tie ´´sladko´´ znejúce piesne, mohlo ísť o dielo lepších proporcií. Tak ostala iba rarita. ()

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč by měla interpretace Petera Jacksona středozemě určovat jak mají elfové, skřeti a ostatní potvory vypadat. Pro mě jako fanouška J.R.R. Tolkienova světa skvělá podívaná. Ale chyběl mi tam Medděd, což je zajímavé protože jsem se s vynecháním této postavy setkal i u komiksu "Hobbit" a převyprávěné knihy na kazetě. ZÁHADA! ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho smutný. Opravdu a neskonale. Tak jsem se těšil na tenhle film, když jsem dočetl knižní předlohu. Žel, je to trochu o něčem jiném. Když vzpomenu docela nepovedené ztvárnění všech postav, kde elfové vypadali jako nějací obojživelní mutanti, namísto vznešených bytostí, kde trpaslíci nejspíš utekli od Sněhurky a ne z Tolkienova fantasy románu a drak Smaug by potřeboval liposukci, mísí se ve mě pocity minimálně smíšené. Z Gandalfa je tu spíš potulný šašek. Samotný příběh je jen torzem, které tak dobře znám a tak je film ochuzen o spoustu dialogů a především Beorn mi tam velice chyběl. Připadal jsem si jako v rychlíku, jak byly velmi rychle přeskakovány scény, které tak dobře znám z knihy a velice mě to mrzelo. Navíc se tam vyskytlo pár příběhových chyb, které mne zklamaly ještě víc. Kdybych nebyl velikým fanouškem Tolkiena, tak nedám ani ty dvě hvězdy, jelikož mi bylo nepříjemné sledovat tu šaškárnu, která se vydávala za Tolkienovo veledílo. Rozhodně nedoporučuji těm, kteří četli knihu. Ze slušnosti 35% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na televízny film pôsobivé animované spracovanie. Hlavne svojou kvalitnou dobrodružnou zápletkou a na animák netradične ponurou atmosférou. Animácia je veľmi fajn, aj keď občas pri nej cítiť zjednodušenia. Oproti Tolkienovým filmom vyzerajú rôzne fantazijné kreautúry ako kreautúry a nie ako ľudia, čo beriem ako veľké plus. Miestami je cítiť dejovú skratkovitosť a zišlo by sa rozšíriť stopáž, ale inak príjemné prekvapenie. Škoda, že som animák nevidel ako chlapec, určite by mi učaroval. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Animácia občas príliš prostoduchá, ale nemôžem filmu vyčítať to, že tunajši tvorcovia nakrelisli postavy inak ako Alan Lee a spol. (prostredie a architektúra sú Jacksonovské). Pre mňa príjemne zjednodušenie príbehu s tým, že ostali zachované všetky dôležité momenty knihy. Akcia je zosekaná na minimum, ale to je pri danej technickej stránke len dobre. Príjemný filmík pre detské publikum (imho od tvorcov legendárneho POSLEDNÉHO JEDNOROŽCA)... Animovaný PÁN PRSTEŇOV je presne opačný prípad - skvelá akcia, nulové postavy a príbeh... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V 60. letech připravoval animovanou verzi Hobbita Jiří Trnka, k realizaci však nedošlo (Přemek)

Reklama

Reklama