Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty. Až potom pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám a že to hledání paradoxně nemusí být až tak těžké, protože někdy ho můžete mít celý život přímo před očima. Jen nesmíte být slepí. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (133)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Kvůli zdejšímu hodnocení, jsem čekal nudný propadák, který nezachrání ani krásná Anya, možná i díky tak nízkému hodnocení jsem ti to užil o to více (nečekal jsem nic velkého). A musím říci, že mě to bavilo více než Little Women, i přestože je Emma(.) vůči konkurenci v nevýhodě, jelikož proti ní stojí kvanta o dost zkušenějších hereček (Pugh, Emma Watson, Ronan). Musím také říct, že jsem dlouho neviděl tak skvělou love story, ta chemie mezi ústřední dvojicí je nádherná až k prasknutí. Co film vystihl dost dobře je tato šlechtická doba (19. Století), kdy byl daný vzorec chování pro slečny a gentlemany, každopádně jsem o dost rád za dobu současnou, protože to neustálé přetvařování a manýry, ať už u mužů či u žen, bych nevydržel. Navíc to nepohodlné ''načančané'' oblečení a korzety… prostě hrůza. To je negativita té doby, ale pozitivní stránka filmu, prostě vizáž a předepsané styly chování té doby, si díky tomuto filmu dokážu představit lépe. Opravdu musím pochválit lidi, co měli na starost kostýmy a kulisy, to celkem navodilo dost pěknou atmosféru. Za pochvalu také stojí barevná paleta, kdy některé scénické výjevy jsou velmi úchvatné. Celý film by samozřejmě zchudl, kdyby zde nebyla Anya Taylor-Joy – taková Rising Star, tolik velkých filmových rolí teprve ve 24 letech se u někoho jen tak nevidí. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Takhle mi zkazit pana Knightleyho! V tomto případě mu měli říkat spíš Emoley, rytířského v něm nebylo za mák (na konci mi ho bylo vážně líto, že takhle dopadl. Poor Mr. Knightley!). V mnoha ohledech si z knihy vybrali zvláštní motivy a ty tradiční poněkud překroutili – místy bych se nechytala neznat předlohu. Jinak krásné kostýmy (paní Eltonová), vtipné scenérie (zvláště s chovankami internátní školy) a obrovské oči Emminy. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

První film s Gwyneth jsem neviděla, takže nemám s čím porovnávat, ale musím říct, že jsem od toho moc nečekala. Ani samotná kniha od Jane Austenové mě nebavila a značím jí jako nejméně oblíbenou knihu od této autorky. Z filmu jsem měla stejný pocit jako z knihy, je tam příliš mnoho postav a i ze začátku je těžké se zorientovat a vybavit si kdo je kdo a o kom se zrovna mluví. Stejně jako v knize. Taky musím říct, že Anya Taylor-Joy mi je jako herečka velmi nesympatická a vůbec se mi nelíbí. Zatím jsem si k ní nenašla vůbec cestu, třeba se to zlepší, tím, že je teď vidět skoro všude. Atmosféra filmu je ale krásná, stejně tak jako dobové kostýmy a vcelku se povedlo i obsazení. Ale příběhově mě to prostě nezaujalo, stejně jako v knize. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Emma není špatný film, vlastně to bylo docela fajn a nenudila jsem se. Mým největším problémem bylo děsně nesympatické obsazení. Anya Taylor-Joy je fajn a Bill Nighy super, ale ten bohužel nedostal moc prostoru. Zbytek obsazení je ale naprosto bez šťávy. Hlavní mužská postava postrádá jakékoliv charisma, což bych u adaptace Jane Austen čekala jako základ. Neurazí, ani nenadchne. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Potěšbůh! Na Romolu Garai (Emma,2009) jsem si musela dlouho zvykat, ale zvykla, a nejen to - lepší Emmu si od té doby nedovedu představit a to platí i o všech dalších postavách toho seriálu, který je nejen vtipný a barvitý, ale zachovává si i klasickou nenásilnou romantiku...Zato tahle přemodernizovaná anglo-americká produkce je další zpotvořeninou, patřící do škatulky "úpadková americká romantická komedie" (= průmyslový brak/zboží, zaplavující dnes téměř celý svět) a zneuctívající klasickou anglickou předviktoriánskou literaturu. Úděsné herecké obsazení v čele s hlavní představitelkou, připomínající mongoloida kříženého s králíkem , rafinovaná, ale přitom průhledně strojená a vlastně laciná výprava, místy uhozený scénář, neatraktivně zpracovaný děj/námět atd. Zatímco Emmu (2009) jsem si doslova zamilovala a omílám ji minimálně 1x týdně, tohle veledílo z US-kino-septiku mi už nesmí na oči! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)
  • Název filmu má nezvykle na konci tečku. Podle režiséra to má symbolizovat, že se jedná o „dobový“ kousek, který je zasazen do své éry. (TaNya_)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy od Jane Austen. (SONY_)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama