Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tom v čom iné náučné filmy a seriály pohoreli (dívam sa na teba Unfriended!) Martyisdead exceluje - v podaní a spracovaní! Seriál Martyisdead je ukážkovým príkladom ako z generického a takmer bezduchého nápadu na náučný seriál spraviť perfektnú výučbu o kyberšikane bez prehnaných formalít a nudných faktov. Prevedenie ,ktoré má fakt dušu! Už od začiatku projektu som dúfal ,že Pavel Soukup ukáže všetko ,čo sa na filmovej škole naučil. Od tvorcu Triedy smrti sa aj dalo čakať ,že nesklame. Vytvoril parádny krátky triller s poriadnými prvkami hororu ,mystérie a napätia ,ktorá až na zopár momentov takmer vôbec nepadá. Jedinou väčšou smolou tohto projektu je asi to ,že ho naplno ocenia len ľudia ( ako ja ) ,ktorí si už prešli cez šikanovanie v akejkoľvek podobe . Čo viac k tomu dodať? Takýchto projektov je potreba určite viacej rovnako ako talentovaných režisérov v našich končinách ( beriem Česko a Slovensko stále za jedno územie ). Za prirodzené herecké výkony všetkých zúčasťneních postáv (hlavne za reálnu performáciu Jakuba Nemčoka) udeľujem seriálu 75% - ak by sa 3. epizóda trošku prerobila bolo by to tip-top. Ako som už spomenul na začiatku seriálu - Iný Soukup a iná kvalita seriálu. Pevne dúfam ,že po tomto sa Pavel Soukup v českej kinematografii nestratí :) ...I've got a good feeling about this! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli bychom žehrat (a někteří žehrají) na přílišnou (a nemístnou) atmosféričnost počinu, ale za mne smysl díla jednoznačně převažuje. Naproti počinům, které mohou být po profesionální stránce bez chyby, ale nerozumím, co se divákovi snaží sdělit, popř. sdělují nesmysly. Moje dětsví naštěstí nebylo takovýmito "věcmi" poznamenané a lituji po mně následující generace, že se s něčím takovým musejí vypořádávat... 80% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát komentáře k jednotlivým epizodám, zhlédl jsem to všechno najednou. Z čehož logicky vyplývá, že mě to zaujalo a připadalo mi to napínavé jak sviňa. Překvapivě jsem v tom pokračoval i po tom špatně natočeném bezemočním pilotu, tak ještě že se to pak tak rozjelo. Každopádně špatné to nebylo, atmosféru to má určitě (no jo, Pavel Soukup, není se čemu divit) a kromě dvou slabých epizod to pořád mělo něco do sebe. I tak se tam ale většina zvratů dá odhadnout, místy mi připadalo, že je to zbytečně vyhnané do nějaké větší akce a na konci mě zklamalo, že se to neukončilo úplně a nejspíš bude druhá série. Na tu bych ale kouknul taky. Jinak to celkově působí jako česká verze Disconnect se špetkou z Dark. Špatné to rozhodně nebylo, napínavé to bylo jak sviňa, ale víc jak lepší 3* si podle mě ten seriál nezaslouží. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Co napsat o tomto českém webovém seriálu, o kterém se mluvím dokonce i ve světě, díky jeho ocenění? Už jsem viděl pár snímků na téma kyberšikany, tak mi to není cizí, i když už mám skoro padesátku na krku. Příběh a chování postav je uvěřitelné a celé je to dobře zpracované, a to, že mu tady někteří vyčítají neoriginalitu mi nevadí a beru ho prostě jako další příspěvek. I když nejsem cílovka, tak mi přijde vhodný jak pro rodiče i puberťáky, kterých se to nejvíc týká. Ale to ať si posoudí každý sám. Za mě si však 4 hvězdičky odnáší. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] - motto na závěr: Virtuální svět se čím dál víc prokousává do našich duší a nevím jestli jsou na to připraveni ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Je to fakt bomba, ale tím, že se bavíme o díle jiného formátu, než ochotnické seriály, musíme již srovnat s plnohodnotnou světovou tvorbou a tam to na plný počet není. Přesto dávám pátou hvězdu za sociální přesah. Pokud mohu svůj názor, nastávající generace teenagerů už bude fígle pedofilů dobře znát a jen tak jim nenaletí. Budou ale daleko víc nebezpeční sami sobě a typická dětská krutost v tom hraje velkou roli. Myslím, že je fajn na to poukazovat a Pavlovi Soukupovi děkuji. Chtělo by to více propagace. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Tvůrci seriálu se nechali slyšet, že jedním z důvodů, proč seriál vznikl, bylo i to, že každý rok kvůli kyberšikaně spáchá sebevraždu v Česku přes deset dětí. (Duoscop)
  • „Thriller #martyisdead nedémonizuje prostředí sociálních sítí, ukazuje ho v jeho přirozenosti, ke které patří i kyberšikana a sexting. Jeho smyslem není diváky děsit výstředními scénami, před kterými budou zavírat oči. Naopak, chceme, abychom přestali uhýbat pohledem a připustili si, že uvěřit neskutečnému je v dnešní době mimořádně snadné. Pro každého z nás a pro ty, kteří mají celý život před sebou, obzvlášť. Proto si přejeme, aby si Marty získal pozornost nejen dospělých, ale i dospívajících diváků,“ uvedl Milan Kuchynka jako producent seriálu. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama