Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 264)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Futurama je bezesporu další důkaz o tom, že na co sáhne Matt Groening, tvůrce a duchovní otec kultovní série o animované rodince Simpsonových, to je kvalitní a navýsost vynikající televizní produkt a navíc vpravdě ta nejlepší zábava. V českém prostředí ale Futurama poukazuje ještě na jeden další a bezesporu zásadní fenomén - a to na ohromující vliv Internetu. Seriál, který dosud u nás ani na Slovensku neměl premiéru a nebyl z něho oficiálně odvysílán ani jeden díl, má na Česko-slovenské filmové databázi téměř 8 tisíc hodnocení... WOW ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach, kde jsou ty časy...byl jsem mladým nevinným studentíkem prvního ročníku VŠ a objevoval jsem spoustu nového, netušeného, prostě byl jsem ucho:) A tehdy mi jistá osoba, které jsem vděčen a zavázán, odhalila tajemství jménem Futurama. Už první díl mě přesvědčil, že je to frúdovina, se kterou se musí počítat. Ano, nevím proč, ale nějak mi to připomíná zlaté časy s dílem Douglase Adamse, a podobně hutná je to taky kůlna. Zkrátka a dobře - lhostejno která, ale proboha NĚJAKÁ tv stanice, vzchop se a kup Futuramu!!! ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Futurama je naprostá pecka! Kdyby vás čirou náhodou první díl až tak nezaujal, hlavně se od seriálu neodvracejte jako od nějaké laciné vesmirné napodobeniny Simpsonů! První díl totiž jen uvede hlavní postavy a prostředí, ale pak se to teprve rozjede. Seriál z budoucnosti + kreslený = vše je dovoleno!:) A co se týče podoby se Simpsons, tak žádná vykrádačka se nekoná. Ikdyž..Homer a dr.Zoidberg? Mohli by bejt bratři:D nebejt toho, že Zoidberg je krab! Samozřejmostí jsou různé odkazy na současnost a vystupují zde například i hosté z dnešních dob. Naprosto nezapomenutelné je především hudební vystoupení robotického Simona a Garfunkela:D ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho jsem si myslel, že Simpsonovi navždy zůstanou nejlepším animovaným seriálem. Po nedávném shlédnutí Futuramy však musím svůj názor změnit. Futurama na hodně dlouho zůstane nejlepším animovaným seriálem. Všechna dobrodružství s naprosto nejlepší televizní kreslenou postavou Benderem, jeho obrovským konkurentem Fryem, neskutečně sexy kyklopkou Leelou, "dědou Simpsonem" profesorem Farnsworthem atd jsou prostě o mnoho záživnější a vtipnější než všechna ta dobrodružství rodinky Simpsonových. Jestli se Matt Groenig ještě někdy pustí do dalšího animovaného seriálu, musíme mu zarezervovat nejvyšší příčku v našem žebříčku nejoblíbenějších seriálů. Naprosto zasloužené plné hodnocení. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Řekla jsem si, že se na to tedy podívám, abych byla vzdělaná. No, Simpsnovi už sami mě moc nebavili, ale dalo se to. Tohle mi vtipné už nepřijde. Nevím proč, ale vůbec mě to neoslovilo. Nebavilo mě to. Ale víte co? Vůbec mi to nevadí. Nepotřebuju, aby se mi líbilo všechno, co se líbí většině. Znáte to; jiná ves... ()

Galerie (241)

Zajímavosti (175)

  • Benderova anténa byla použita jako: anténa, časový spínač pro Benderovu vnitřní digitální kameru, pípa, měřák Benderovy „mužnosti“, dávkovač másla na popcorn, pager, splachovadlo, budíček, upozornění na e-mail, tlačítko pro vymazání hlasové schránky, aj. (HellFire)
  • Celé jméno Bendera je Bender Bending Rodriguez, v překladu Bender Ohýbač Rodriguez. (Dawid199)
  • Fry je svým vlastním dědečkem. (Kajman26)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama