Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (662)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Dear Clarice - Sir Anthony Hopkins [6:02] ,2. Aria de Capo - J.S. Bach [1:48] ,3. The Capponi Library - Hans Zimmer [1:14] ,4. Gourmet Valse Tartare - Klaus Badelt [6:50] ,5. Avarice - Hans Zimmer [3:54] ,6. For a Small Stipend - Hans Zimmer [0:55] ,7. Firenze di Notte - Martin Tillman/Mel Wesson [3:09] ,8. Virtue - Hans Zimmer [4:37] ,9. Let My Home Be My Gallows - Hans Zimmer [10:00] ,10. The Burning Heart - Hans Zimmer [4:24] ,11. To Every Captive Soul - Hans Zimmer [6:55] ,12. Vide Cor Meum - Patrick Cassidy [4:20], ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mlčanie jahniat je kultový film, ktorý videl snáď každý fanúšik hororov a určite nielen tohto žánru. A nasadil latku pekne vysoko. Poznáte to, keď zimomriavky vám idú po chrbte a vy sa nemôžete odlepiť od stoličky aj keď ste hladný, alebo vás príroda volá na wc. Ale príbeh je taký pútavý, že odlepiť sa jednoducho nedá. Ja som to zažil pri viacerých filmoch. Po prvých 15-tich minútach som si povedal, že určite sa film ešte rozbehne. Je to taký ideálny čas na vykreslenie príbehu, čo sa deje a ako sa to približne bude vyvíjať. Ľudia, ktorí nevideli doteraz vôbec Hannibala, budú možno úplne mimo s deja a preto by si mali pozrieť skôr Mlčanie jahniat. Najlepšou scénou bol obed s Rayom Liottom. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla Hannibala ohodnotit jediným slovem, tak by to bylo: důstojné. Hannibal určitě je důstojným pokračováním legendármího filmu. Dává velké množství příležitosti Hopkinsovi neslézt z plátna a velmi příjemně rozvinout vztah s jeho oblíbenou agentkou. Ano, Julianne Moore je jiná, nežli Jodie Foster, ale ono je to vlastně dobře. Clarice hodně vyzrála za tu dobu a jako kolemjdoucí divák nevyžaduju, aby měla stejnou tvář, jako během svých studií. Prostředí intelektuálně snobské Itálie pro mě také funguje jako příjemné ozvláštnění. Takže vzhůru za Červeným drakem. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Namlsaná "Mlčením jehňátek", thrillerem dle mého gusta, těšila jsem se na pokračování převelice. Anthony Hopkins pod taktovkou Ridleyho Scotta! Julianne Moore se holt nějak překousne (a třeba doslova:-))... Vysoké očekávání zase jednou vedlo k velkému zklamání: namísto napínavého příběhu se na mě sesypala nuda, sice atmosférická a možná i plná zajímavé filozofie + dobré psychologie, ale pořád jen roztahaná nuda s gurmánskou třešničkou na mozku ve finále. Na druhou stranu: jsem teď bohužel starší a bohudík trpělivější, možná uzrál čas podívat se po letech na "Hannibala" znovu, bez přemrštěných očekávání. Je možné, že hodnocení stoupne - nebo taky ne, ale druhou šanci film každopádně dostane. Zatím 55%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pokračování Mlčení Jehňátek nemohlo nikdy svého "braříčka" dohnat, nebo předehnat. To prostě nešlo, s tím jsem do toho kina i šel, že rozhodně nzažiji více. Ridley Scott je skvělý režísér, ale i to, z hloup=ho scénaře nevyloudí nic ani takový mistr. Hopkins byl místy až nudný a hezka Julianne More ze sebe druhou Jodie Foster moc neudelala, byla morna, stejne jako cely film. Proste prumer. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • Scénář se patnáctkrát přepisoval. (cariada)
  • Dvanáct let po svém vzniku byl film připomínán v italském tisku. Kupodivu ne kvůli jeho scénám ve Florencii, nýbrž proto, že vyšlo najevo, že jeden místní gangster nechal svého rivala zaživa sežrat prasaty. (NIRO)
  • Natáčení filmu probíhalo ve Florencii, Washingtonu, Richmondu, Montpelieru a Ashevillu. Natáčelo se od 8. května do 25. srpna 2000. (helen catter)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama