Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kamera tady, kamera tam, družice všude, kam se podívám... Tak tohle je skutečně akční film v pravém slova smyslu. Nepřítel státu má až nebezpečné tempo, v moderním hávu a za pomoci špičkových technologií, si Tony Scott pohrává nejen s hlavním hrdinou, ale i s divákem a hlavně - s nosnou a nadčasovou myšlenkou. Will Smith je tady opravdu skvělý a herecký bard Gene Hackman dodává filmu své charisma. Výborná a chytře natočená podívaná, kterou bych se nebál zařadit na druhé místo ve Scottově nabité filmografii. Hned za legendárního Posledního skauta, samozřejmě. P.S. Vynikající je Vladimír Brabec, jako dabér G. Hackmana. Máš něco, co oni chtějí! - Ale já nic nemám! Skvělý film. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tony Scott a Will Smith na vrcholu svých kariér. Neskutečně napínavý thriller, který celé dvě hodiny šlape jak víno a zarazí vás do sedačky. A jeden z posledních opravdu výborných filmů Genea Hackmana, toho času již na zaslouženém odpočinku. Chtělo by to nějakého nástupce Jerryho Bruckheimera, tyhle typy filmů tu chybějí. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto snímku od Tonyho Scotta vyhýbal. Je to opravdu super špionážní film. Will Smith se k všemu nachomýtne jako slepý k houslím a pak do jde ráz na ráz. Jako právník se dostane do složité situace a pověsí se na něj vládní agentura. Pak už jen zbytek filmu utíká, aby zachránil sebe, svou rodinu a dostal pravdu na povrch. Závěrečný zvrat se mi dost líbil a byl celkem chytrý. Obsazení je taky skvělé. Na tu dobu měli fakt skvělé technologie. Will si občas zavtipkuje. "Rád nosím dámské spodní prádlo." :D ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, sa mi zdá, že som tento film už kedysi dávno videl. To, že som si ho nepamätal niečo znamená. Docvaklo mi to pri poslednej scéne, ktorá je, priznávam, len ťažko zabudnuteľná. No kým sa k tomu človek dopracuje, tak sa takmer unudí k smrti. To je len samá politika, špionáž, Národná bezpečnosť, CIA a čo ja viem čo ešte. Nemám rád filmy, kde sa tieto slovné spojenia vyskytujú príliš často. No na druhú stranu akcia bola celkom fajn - dynamické. Najlepší však boli Gene Hackman a Jon Voight, na nich sa dá pozerať aj keby tancovali balet. Priemer. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

U mňa jednoznačne najlepší Scottov film, kde všetky zložky jeho réžie a Bruckheimerových producentských fínt dokonale zapadajú do seba. Popri I robot najviac cool rola Willa Smitha, ktorému perfektne sekunduje Hackman. Sú ešte lepšia dvojka, ako Hackman s Washingtonom v Crimson Tide. Videl som trikrát a minimálne trikrát ešte uvidím. Najlepší technotriler nielen 90tych rokov, ktorý pri svojej neskromnej dĺžke ani na sekundu nenudí. U mňa ešte o mierny level vyššie, ako podobne akčne schizofrenicky ladený Bourne. Až ďalšie pozretia, keď ste starší a chápete súvislosti, odkryjú drobnosti, ako napríklad obsadenie Hackmana na základe Rozhovoru. No a po 11. septembri dostal film ďalší rozmer. Pre mňa najlepší akčný film 90tych rokov. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Budova, která slouží jako zázemí Brilla (Gene Hackman), je bývalá továrna na sodovku Dr. Pepper. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama