Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Typická Scottovka. Rychlej střih, filtry, všechno letí kupředu, člověk si ani nestačí pořádně uvědomit o co komu jde a hopla, je tu finále. Nepodezírám Tonyho Scotta z nějakého poselství, jak by se z námětu možná mohlo zdát, protože všechno to sledování, všudypřítomné kamery, čidla, odposlechy apod. jen rozšiřují filter rate za vteřinu. S lepším scénářem a jiným režisérským přístupem by se mi to asi líbilo víc. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film který je rozodně nadstandartem v žánru - patřičný poměr akce, napětí, hereckých výkonů, dobře technicky zvládnutý, prostě vše, co čekáte od Jerryho Bruckheimera. Z druhé strany - film není ničím výjimečný a naprosto dokonale zapadá mezi jinné dobře zvládnuté akční thrillery, takže na něj brzy po shlédnutí zapomenete. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nemáte právo vstoupit do mého domu...Nepřítel státu je snad vůbec nejmainstreamovějším a divácky nejvděčnějším Scottovým filmem, čemuž nakonec patrně vděčí za svou oblíbenost. Klasický příběh chlápka v zoufalé situaci je prostě pro široké obecentsvo stravitelnější, než zbylé Tonnyho snímky, hrající si až s experimentálním vyprávěním...A s vizualitou.... Obrazově stojí Nepřítel státu někde na úpatí SVK (Scottův Vizuální Kopec; jeho vrchol vymezují Spy Game a Muž v ohni), chybí mu ještě osobitost pro tohoto režiséra tak typická. Krom kamerových nájezdů na varovně pípající satelit na orbitu matičky Země mě nejvíc zaujal výtečně nasnímaný maskar v závěru. A ten jsem tedy, musím přiznat, již toužebně očekával, když se v polovině filmu něco zlomilo a původně strhující předzvěst filmových bourneovek se stále více rozbředávala a ztrácela na zajímavosti...70% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Bournovo ultimátum. Sice jeho kvalit nedosahuje, ale i tak se jedná o perfektní film, který vás jen těžko nechá oddechnout. Akční scény střídají intriky Národní vyšetřovací služby a příběh, ačkoliv trochu ohrátý, každým okamžikem nabírá na tempu. W. Smith se mi líbil, ale místy mi přišel hrozně chytrý a jindy zase uplně blbý:-) 80% ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Akční hi-tech trailler s prvky dramatu poamericku tak, jak si tento žánr představuji. Výborný tým herců, film má učebnicový spád a zajímavý scénář. Zručná režie Tonyho Scotta je zde jasně patrná. Nadčasový snímek, který nestárne, myšlenky v něm vyřčené jsou i dnes více než aktuální. Obavy některých uživatelů zde - kde že je sledovací technika nyní - přátelé, lepší je nevědět! :-) Pro Willa Smitha zlomový film, kdy se od zábavných “pop-cornových hitovek” dostal k hlubším tématům, mohl si již jako hvězda první velikosti pečlivěji vybírat a scénáře mu nabízené nebyly ošahané... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Režisérovi a několika tvůrcům filmu byla před natáčením mimořádně povolena prohlídka centrály NSA, aby si udělali lepší představu. Všichni zaměstnanci museli místnosti opustit a všechny monitory byly vypnuty. Do NSA a podobných institucí je zakázáno nosit osobní hračky, talismany a podobné předměty, které samovolně interaktivně nahrávají zvuk a obraz, aby náhodou nezaznamenali jakékoliv tajné informace či rozhovory. (Hawaj)
  • Budova, která slouží jako zázemí Brilla (Gene Hackman), je bývalá továrna na sodovku Dr. Pepper. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama