Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda v hotelu Excelsior je další ze série čtyř barrandovských filmů, které navázaly na úspěšný televizní seriál podle povídek Jiřího Marka. Tentokrát byly vybrány z jeho knihy "Panoptikum hříšných lidí". V kriminálním retro příběhu se vše točí kolem láhve od francouzského koňaku, jíž byla v prvotřídním pražském podniku zabita půvabná Dana Matoušová. Všechny nitky zapeklitého případu, kde nechybí hazard a v němž postupně upadají do podezření jak zaměstnanci hotelu, tak i hosté, včetně tajemného perského diplomata, zručně rozplétá policejní rada Vacátko a jeho spolupracovníci. O spletitou šarádu se stará především ředitel podniku Hnízdo, který se za každou cenu snaží uchovat zdání dobré pověsti hotelu… O znamenité vykreslení atmosféry 30. let se vedle všech tvůrců (Jiří Marek, Jiří Sequens, Václav Hanuš) a herců (Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Josef Bláha, Miloš Kopecký) zasloužil i „hotelový orchestr“ s krásnou písní „Excelsior – slow“ Zdeňka Lišky a Vladimíra Síse, kterou ve stylu R. A. Dvorského zpívá Eduard Hrubeš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

patrik221 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo neco! Po dlhej dobe poctivá kriminálka ktorá sa vyrovná tým starým americkým klasikám s takými borcami ako Eastwood či Michael Caine. Už od prvných minut sem tušil, že to bude podívaná - tak sem si k tomu dal doutník. No ale tohle sem nečekal.... Má to šmrnc ako Tenkrát v Americe a hviezdy ako v Podraze. A ty tady předvádí priam herecký koncert kterej vám nedá vydechnou dokud společne s Marvanem nezjistíme kdo je vrah.Tohle má styl a já sem už skoro zapomnel, že se takové poctivé filmy delají! P.S Kopecký priam excelentný ale kdy on hrál špatne, že? :D ()

topi 

všechny recenze uživatele

Takovej rambajz, co předvede v tomto dalším filmu ze série Hříšní lidé města pražského naše skvostná herecká elita je k neuvěření. Ředitel hotelu Excelsior Kopecký, kokainista Lohniský, číšník Pepi Lackovič, manželské páry Somr - Dvorská, Řehoř - Budínová, hotelový detektiv Filipovský a samosebou naše mordparta ze Čtyrky - Bláha, Vinklář a rada Vacátko Marvan. Tohle už bohatě stačí, aby bylo o zábavu postaráno. K tomu připočtěme perfektní kameru, hudbu, scénu, předlohu, režii a není co řešit. Potom může vzniknout nestárnoucí dobová krimikomedie z třicátých let na kterou se můžu dívat každý den. (Krásně popsal dnešní " hereckou elitu " uživatel Enšpígl. Tak to bohužel je). ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

I tento snímek na mě zanechal velmi pozitivní dojem a musím konstatovat, že společně s "Partií krásného dragouna" se tento film řadí dle mého soudu k tomu nejlepšímu, co filmová tetralogie nabídla. Kromě tradiční osvědčené detektivní skupiny zaujmou svými hereckými výkony např. Miloš Kopecký v roli majitele hotelu, Zdeněk Řehoř a Slávka Budínová v rolích podezřelých, ale nelze vyzdvihovat pouze jedince, jelikož film je kolektivní záležitostí a když všichni netáhnou za jeden provaz, tak to většinou nikdy nemá kloudného výsledku. V případě této tetralogie ovšem celý herecký i tvůrčí ansábl pracuje dobře a divák to na výsledku jistě pozná a ocení. Škoda, že současná televizní tvorba nedosahuje takových kvalit jako ta dřívější. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Přišel jste mě pozvat na recepci, nebo vám tam někdo něco ukrad ? Baví mě následná odpověď ředitele Excelsioru a následná reakce Vacátka, kterej u slova vražda pookřeje, usměje se a je rázem jako beránek. Cagnacova detektivní šaráda je poslední celovečerní film o mordpartě ze čtyřky a je po všech směrech brilantní. Pánům z Bartolomějské skvěle sekunduje Miloš Kopecký jako ředitel hotelu, který by za pověst svého podniku klidně položil život. Poprvé ze všech celovečeráků se setkáme i s Mrázkem, který na penzi dělá hotelovýho detektíva. Hit "zavři očka zavři" koresponduje s celkovou atmosférou, kdy je 80% hostů Excelsioru pod parou. "A co to je pane rado to flambování ? To se většinou dělá v přítmí, při svíčkách. To bude určitě nějáká prasárnička:-)" ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prvorepublikového luxusního hotelu, plného bizarních, groteskních, ale především prohnilých postaviček, které se navzájem okrádají, jsou si nevěrné až se občas zabijí - je jen dobře, že je následující desetiletí z valné části poslaly do dolů / lapáků a ve skutečnosti jistě také do politiky.....nicméně velmi příjemná detektivka se skvělým obsazením. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Pan Marvan se moc nesnesl s Milošem Kopeckým. Marvan nechodil zkoušet do divadla, díky tomu mohl točit už ráno, kdežto pan Kopecký zase mohl až odpoledne, takže ráno točili společnou scénu jen se záběrem na Marvana a odpoledne zase to samé jen s Kopeckým a pak se to spojilo dohromady. Marvan si přitom třeba neodpouštěl rýpnout, že by tu pan Kopecký měl být a přitom věděl, že to nejde. (cariada)
  • Celý interiér hotelu byl postaven ve studiu na Barrandově. (Witta)
  • Při přesunování nábytku, byly nalezeny hašlerky nalepené pod deskou stolu. Později se zjistilo, že je tam lepil Jaroslav Marvan. (Witta)

Reklama

Reklama