Reklama

Reklama

Dannyho parťáci

  • USA Ocean's Eleven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva je okouzlující zloděj Danny Ocean podmínečně propuštěn z vězení v New Jersey, pustí se do přípravy další velké akce. Hodlá vyloupit trezor kasina Mirage, který je považován za nedobytný. Dodávají se sem peníze z dalších dvou kasin patřících Terrymu Benedictovi. Společně s falešným karetním hráčem Rustym přesvědčí boháče Reubena, aby jejich akci finančně zabezpečil, a začne dávat dohromady tým složený z druhořadých kriminálníků různých specializací. Vybudují dokonalou repliku podzemních prostor kasina, kde trénují jednotlivé kroky loupeže. Rusty zjistí, že milenkou majitele je umělecká kurátorka Tess, bývalá Dannyho manželka. Přes všechny obtíže se plán rozjíždí. Saul se vydává za bohatého obchodníka a přesvědčí Benedicta, aby mu v trezoru krátkodobě uložil důležitou zásilku. Netuší, že v kufříku je zařízení, které lupičům pomůže proniknout do trezoru. Bratři Malloyovi pomohou dopravit do trezoru důmyslně ukrytého Jena. Linus do střežené zóny vstoupí jako kontrolor asociace heren a společně s Frankem ukradne bezpečnostní kódy. Odvážnou fintou pronikne do trezoru i Danny. Jeho parťáci otevřou sejf. Vše jde hladce. Pak zazvoní Benedictův mobil a Rusty majiteli kasina oznámí, že ho právě okrádají, že trezor je plný výbušnin a pokud nenechá lupiče odejít s osmdesáti miliony, přijde o všechno. Benedict však nehodlá o své peníze přijít. A to je chvíle, kdy udělá chybu, na kterou Danny čekal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (723)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi nebylo tak dobře u srdce. Komedie z prostředí lupičů v tom nejelegantnějším podání. Traffic byl sice úžasný, ale tady je na Soderberghovi vidět, že si chtěl režijně odpočinout. Film nejede ani ve zběsilém ani v pomalém tempu. Jede v pohodovém, které vyhovuje jak jemu, tak i divákovi. Žádné zbytečné scény, které by film prodlužovali. Taky žádná zbytečná akce, efektní kamerové průlety, výbuchy (vlastně párkrát to bouchne, ale žádná megalomanie) a nedej bože automobilové honičky. Dávám za pravdu těm, kteří tvrdí, že není důležité jestli nakonec kasino vykradeno bude nebo ne. Jde o to, jak to bude provedeno. Fikaně! Tohle je to jediné co mě napadá. Sice možná až moc a filmově, ale tady nejde o umění, ale o zábavu. Klobouk dolů pane režisére. Ansábl hereckých hvězd nepředvádí oscarové herectví, to je pravda, ale je vidět že se všichni dobře baví, stejně jako režisér. Dokonce i Andy Garcia, kterého jsem tak trošku litoval, protože jej mám zafixovaného jako kladného hrdinu. Juliu Roberts jsem vzal jako sympatický doplněk ke skvělému filmu. Jak jsem řekl, tak dobře u srdce mi nebylo. Dvě hodiny v parádní herecké společnosti, při jednom parádním úkolu. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nic než pohoda. Soderbergh sehnal naprosto hvězdný ansámbl do této nenáročné krimikodemie plné úsměvů, šarmu, peněz a o jedné velké loupeži. Děj je svižný, na nic nečeká a jde rovnou k provedení hlavního plánu, nad jehož zpracováním stále žasnu i po dvacátém shlédnutí, super! Herci si hrají svojí koncert, i když nutno přiznat mírně přehrávají, ale je to píše dáno nenáročností scénáře, který jim, dle mého, musel nabídnout spoustu volného prostoru k operování. Fajn kamera, skvělý střih a samozřejmě jak přesně padnoucí sako hrající hudba, to vše nemůže chybět. Jednoduše, pro pobavení naprosto ideální podívaná, kterou si vždy naplno užiju. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skvelý začiatok výbornej trilógie, kvalitné obsadenie, excelentný dej, jediná čo mi vadila bola Julia Roberts. Ja fakt neviem, kde sa vzala tá téza, že je to brutálna krásavica. Už v Pretty Woman som nechápal, že si takú prostitútku niekto kúpil... Inak super krimi oddychovka, ktorá sa stala vlastne legendou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oceanova jedenáctka navrací lidu peníze prosázené v kasinech s takovou noblesou, že to musí s výjimkou pana Benedicta (skvělý Garcia) ocenit všichni. Líbivá forma Dannyho parťáků spolu s elegancí a šarmem hlavních hrdinů vám pomůže zapomenout na to, že vlastně sledujete neuvěřitelnou hloupost, kdy si lupiči odnáší v osmi lidech najednou 1,5 tuny bankovek ve sportovních taškách a po celý film z mostu nepokrytě močí na Murphyho zákon: „Když se něco může pokazit, tak se to pokazí.“ Scéna navrácení manželské důvěry "zapněte si kanál 88" byla jen pomyslná třešnička na dortu, ale znáte to, když je něco sexy, ledacos tomu odpustíte.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Holmes: 1. A Song For Young Lovers - Percy Faith [1:01] ,2. Boobytrapping [2:32] ,3. The Projects - Handsome Boy Modeling School [4:12] ,4. The Plans [1:24] ,5. Papa Loves Mombo - Perry Como [2:37] ,6. Ruben's Inn [3:05] ,7. Lyman Zerga [1:52] ,8. Caravan - The Arthur Lyman Group [2:24] ,9. Gritty Shaker [3:26] ,10. Planting the Seed [2:12] ,11. Pickpockets [1:31] ,12. A Little Less Conversation - Elvis Presley [1:42] ,13. Dream, Dream, Dream - Percy Faith [0:12] ,14. Stealing the Pinch [1:03] ,15. Blues in the Night - Quincy Jones [3:56] ,16. Tess [3:21] ,17. Hookers [1:06] ,18. $160 Million Chinese Man [4:10] ,19. 69 Police [4:23] ,20. Clair de Lune - Claude DeBussy [5:00] ,21. A Song For Young Lovers - Percy Faith [0:45], ()

Galerie (105)

Zajímavosti (69)

  • Když Terry Benedict (Andy Garcia) vyprovází z kasina falešného dealera Franka Cattona (Bernie Mac), pošle s ním svého manažera "Walshe" (Michael DeLano). Ten by tam ale vůbec neměl být, protože v té chvíli je ještě stále v řídící místnosti a dohlíží na Saula (Carl Reiner). (Moena)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Reklama

Reklama