Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Dark_Shark 

všechny recenze uživatele

Patří mezi nejoblíbenější filmy mého dětství. Sice jsem ho už roky neviděla, ale vzpomínky přetrvávají a sama se bojím, že pokud bych se na něj opět podívala, můj názor by se změnil, a to nejen díky efektům. A proto zůstává nedotčený v mém dětském srdci jako malý aligátor, který jen trochu povyrostl a měl větší potřebu potravy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bé jako aligátor a v něm pár ukousnutých končetin, poloviční porce nadhledu, namistrovaný hunter Henry Silva a dva paličatí hrdinové. Prvním je polda Robert Forster, který je háklivý na své začínající třetí koleno, rád ukazuje hada herpetoložkám a k svobodě podnikání se staví jako zasraný komunista. Tím druhým, o poznání umělejším, je do hajzlu spláchnutý Rámos, který miluje vodu, dobré jídlo a návštěvy svatebních hostin. Inspiraci Čelistmi to nezapře, vlastní hloupost taky ne, ale ta roztomilá dobová naivita dovoluje shovívavost. Doporučuje 10 z 10 zaměstnanců missourských VaK.. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tohle byla fakt jen matná vzpomínka z dětství, kdy jsem s nadšením v roce 1995 jako malej potichu šel do obýváku, zapnul lampičku a s nadšením sledoval na začínající TV Nova Aligátora a měl u toho příjemný feel. To byla taky jediná a poslední vzpomínka takže pragmatické tři hvězdy, které musí nemilosrdně dolů a na jedné nezůstanou jenom kvůli roztomilé Robin Riker, která je jedním z mála pozitivních věcí. Na začátku se film ještě snaží držet nějakou úroveň, napětí či snad dokonce náznak hororu, ale postupem času dostáváte příšerný céčkový brak. Ono to má teda svoje momenty, malé dítě které je hozené do krku přímo Aligátorovi, náznaky atmosféry, roztomile úchylný Henry Silva a v hlavní roli oscarový Robert Foster. Ono se to vyloženě okatě snaží napodobit úspěch Čelistí a vykrádá je to záběr od záběru, jenže Lewis Teague může mít k ruce dobré herce, ale s mizerným scénářem a hrozivě nízkým rozpočtem se mu míchá občas solidní Animal horor/thriller s naprostým céčkovým trashem přesahujícím jakékoliv mé chápání. Aligátor měl být odpovědí na žraločí úspěch Spielberga, ale je na něj po právu zapomenuto. Pokud máte hezkou vzpomínku z dětství na noc, lampičku, CRT Teslu a "solidní" horor, neničte si ji jako já dnes po téměř 30 letech. Za což děkuji Filmožrotům, protože mi tohle céčko svým článkem z minulého týdne připomněli. Teague natočil pár solidních béček, ale tady byl vedle. Hrozivě vedle. Dvojku si radši opakovat nebudu. 45%. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Ve stokách města Chicaga se začínají objevovat ukousnuté části lidských těl. Stopy vedou do městské kanalizace a tak se tam chystá detektiv David Madison (Robert Forster) s kolegou na průzkum. Když už se chystají kanály opustit napadne je obrovský aligátor. Davidův kolega útok nepřežije a jemu samotnému takový příběh nikdo nevěří. To ovšem pouze do chvíle než aligátor napadne několik lidí přímo ve městě. Náhle začíná obrovský lov na lidožravého aligátora, který se však nepodaří a tak se Madison vydává do kanalizačních prostor na vlastní pěst...Další klasika VHS z 80.let. Byl to jeden z prvních hororů, které sem viděl a ani po letech, když sem se na film podíval nebyl vůbec špatný. Aligátor je poctivě zpracovaný, kam se hrabou počítačově upravené monstra, kterými nás zásobují dnešní filmaři. Ani děj není tak úplně přiblblý jak poslední slátaniny o krokodýlech. Čekal jsem, že mě film v dnešní době už nebude bavit, ale opak byl pravdou. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za nostalgiu 4* (bol som na tom ako malý v kine), objektívne 2*, takže nakoniec zlatá stredná cesta 3*. Béčko ako sviňa. Ale výprava rozľahlej kanalizačnej siete je geniálna. Krokodíl vyzerá dobre ( miestami dokonca strašidelne, viď. skvelý pohľad z činžiaku). Nevidel by som to na šibenicu pre Lewisa Teaguea asi aj preto, že pre mňa (a Stephena Kinga) je fenomén aligátorov v kanáloch fascinujúci. Dvojka už sa vydarila podstatne menej (ak sa vám nepáčila jednotka, tak ju ani nepozerajte). Kino Považan NMnV 1991 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Model aligátora použitý ve filmu nepřišel nazmar - byl věnován fotbalovému mužstvu Miami Gators, Kteří jej použili jako svého maskota. (Avalon820)
  • Výtěžek, který John Sayler získal za film, byl použit pro financování snímku Návrat do Secaucusu (1980). (KucC)
  • Zhruba v čase 46:33 si lze v pozadí všimnout člověka oblečeného do svetru, který vypadá jako svetr Freddyho Kruegera z filmu Noční můra v Elm Street (1984). (Klokly)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama