Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Že aligátor není nejvhodnější domácí mazlíček u nás v ČR víme a to nejen proto, co vyvádí jako mládě, ale hlavně kvůli tomu, co z tohoto roztomilého malinkatého stvoření později vyroste. Nicméně následnou chybu (vypuštění nechtěného domácího mazlíka do přírody) dělají i mnozí chovatelé u nás. Kanalizace je rozhodně místo, které neplánuji navštívit, zvlášť pokud hrozí, že v ní pobývá gigantický plaz, vykrmený růstovými hormony z mrtvých laboratorních psů. Nicméně doufám, že jestli už taková zvířata existují, zůstanou zalezlá v temné stoce a nevlezou mi do bazénu, případně mi nepřijdou na svatbu. 'Musel bych pak na něj poslat svou matku a ona by ho umluvila k smrti a pokud by to nevyšlo, otevřel bych si obchod s náhradními díly...' Jako zástupce mladší generace tento film nemůžu hodnotit z nostalgie, hodnotím ho po prvním shlédnutí. A nebylo to vůbec špatné. Krokodýl trikově nevypadal zle (ač byl ve filmu občas až příliš zahalen tmou), vtipné to bylo a hororové momenty se tam také vyskytly. Tři hvězdy zcela po zásluze. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Já bych viděl tento horor, spíše thriller, jako celkem povedený a napínavý. Na svou dobu určitě. Navíc jeden z prvních filmů, který ukázal aligátora jako vraždící monstrum, což se dnes po mnoha nepovedených snímcích může zdát jako klišé, ale tehdy ne. Robert Forster je charismatický herec, který se na roli policisty a spasitele výborně hodil. Že efekty co se týče pochodu aligátora nejsou úplně ok, dobře, ale dnes máme rok 2009, tehdy ne, technika byla na jiné úrovni. Staré thrillery či horory se nám dnes samozřejmě mohou zdát lehce úsměvné i co se týče triků či zápletky, záleží jak je divák náročný. Aligátora bych do žánru komedie určitě neřadil. Nechápu podle jakých měřítek se tam dostal. Pokud se někomu zdá na tomto filmu něco absurdního, neznamená to, že je vtipný sám o sobě. Do žánru sci - fi má asi také daleko. Já osobně si myslím, že snímek si udržuje jistou dávku napětí, nenudí a když jsem ho viděl poprvé (je to hodně dávno, přiznávám, byl jsem dítě), velmi jsem se bál. Za zmínku stojí "vyvražďovačka" na svatbě. ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Nechápem tak nízke hodnotenie. Nenájde sa veľa filmov, respektíve veľa zvieracích hororov, ktoré by za niečo stáli. A Aligátor za to stojí, svoje kvality rozhodne má, triky a celkový dizajn prerostlého aligátora je vzhľadom na rok výroby ešte dnes dobre pôsobiaci, herci OK - a to hlavne Robert Forster, ktorý hláškuje na každom rohu. Keď sa vás niekto spýta na dobrý zvierací horor, ktorý sa dá pozerať, rozhodne by ste si mali spomenúť na Aligátora, ktorý je, čo sa týka filmov o krokodíloch a aligátoroch absolútne najlepší (nenapadá ma nič lepšie). Ale Čeľuste zostávajú absolútnym kráľom tohto subžánru a aj preto mám žralokov vo filme oveľa radšej ako krokodílov. /75%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rodiče malý holčičce koupili v ZOO malého aligátorka. Aligátorka spláchli do záchoda. Aligátorek zůstal ve stokách. Do stok začali vpouštět toxický odpad. Aligátorek rostl a rostl až se z něj stal pořádný Aligátor. Ježiši Kriste může někdo vymyslet i takovouhle zhovadilost? A ještě aby z toho vzniknul takovej kult? Občas vznikne kult ze zajímavého filmu, každopádně většinou stojí, lidově za hovno, stejně jako tenhle. I když je legrační sledovat, jak jsou lidi proti tomuhle aligátorovi tak bezmocní, každopádně tenkrát to musel být hit zaručenej. Dneska když to vidím v televizi kroutím hlavou, ale to se podle mě dalo čekat. ()

Dark_Shark 

všechny recenze uživatele

Patří mezi nejoblíbenější filmy mého dětství. Sice jsem ho už roky neviděla, ale vzpomínky přetrvávají a sama se bojím, že pokud bych se na něj opět podívala, můj názor by se změnil, a to nejen díky efektům. A proto zůstává nedotčený v mém dětském srdci jako malý aligátor, který jen trochu povyrostl a měl větší potřebu potravy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Ke konci si na stěně stoky můžete všimnout graffiti, hlásající "Harry Lime Lives". Jde o odkaz na film Třetí muž (1949), ve kterém byla postava jménem Harry Lime (Orson Welles) pronásledována městskou kanalizací. (sigf07)
  • Model aligátora použitý ve filmu nepřišel nazmar - byl věnován fotbalovému mužstvu Miami Gators, Kteří jej použili jako svého maskota. (Avalon820)
  • Kelly (Perry Lang), mladý policajt, ktorý sprevádza Davida (Robert Forster) v kanáloch, má v každej svojej scéne v ústach žuvací tabak. (misterz)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama