Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (71)

plakát

The Best and the Brightest (2010) 

Na tenhle film se nedívejte, pokud neumíte plynule anglicky. Je to jedna z těch méně komerečních, absolutně úchylných, nenáročných komedií. Zveličuje problémy americké společnosti (ale ne zas tak příliš :D), kde je přetvářka každý den na jídelním lístku. Nejde tu ani tolik o NPH, ale hlavně totiž o bezchybný a brutálně vtipný výkon Petera Serafinowicze, který prostě a jednoduše září více než ty největší hvězdy na obloze. Nečekejte od tohoto filmu komplexní děj, pořiďte si silný žaludek a on se vám bohatě odvděčí. Kvůli proklatě nízkému hodnocení dávám o hvězdu víc.

plakát

305 (2008) 

Nemůžu veřit tomu, že tu je tak málo hodnocení. Kurňa lidi stáhněte si to na netu. Tenhle amatérský film je plný originálních hlášek a pod vlivem zelené je to totální nářez. Fakt, že to natočila banda týpků za žádné peníze mi vůbec nevadil, ba spíše naopak. Alespoň díky tomu vynikly ty herecké ´výkony´.

plakát

28 týdnů poté (2007) 

Strhující začátek, průmerný střed a konec, který nechává diváky nenasycené. Tam by se dal zhodnotit remake jednoho z nejpovedenějších kousků zombie horroru. Ten konec vypadal prostě velmi slibně, přesně jako by měl režisér našlápnuto na něco velkého. Tím větší zklamání přišlo po tom, co jsem se dozvěděl, že pokračování má natáčet někdo jiný.

plakát

28 dní poté (2002) 

28 dní poté je velmi zajímavý režisérský pokus o jiný přístup k horroru s podžánrem zombie. Danny Boyle zde utvořil silnou atmosféru podpořenou ruční kamerou a apokaliptickým Londýnem plným nakažených. Podle mě tam moc neseděly ty ostatní postavy, ale co... I po těch několika letech se to dá srovnat s větším hollywoodským bratříčkem Já, legenda, což je velmi překvapivé. Ale co se týče krále tohoto žánru, remake úsvitu mrtvých stále vládne.

plakát

8. míle (2002) 

8 míle je asi ten nejlepší hudební film, který jsem kdy viděl. A to hlavně kvůli témeř dokonalému Eminemovi, který předvádí velmi přesvědčivý výkon. Celý film je také podpořen solidním rapem a Kim Bassinger. O to více mě překvapuje, že se Eminem dodnes k herectví nevrátil.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

Budu možná někdo z hodně mála lidí, kdo tomuto filmu dávají nízká hodnocení, ale to je jen z toho důvodu, že až na pár lekaček tu není nic moc zajímavého. Sam Raimi mě po Evil Dead celkem zklamal, ale i přes to je to jeden z těch lepších hororů, které můžete v dnešní době vidět.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Pokud půjdete na tento film, tak se připravte na dvouhodinovou jízdu bez přestávky. Doopravdy takovou dávku efektů jsem snad v jiném filmu neviděl. Scénář je celkem na nic, ale k pobavení je toto dokonalý film. A ke konci máte možnost vidět i sssamotného digitálně vymakaného Arnieho jako bonus.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Nejlepší film na filmové noci 2009. Moc jsem od toho nečekal, ale byla to skvělá jízda. Sice jsem byl šíleně zkalenej, ale pamatuju si, že jsem se bavil celou dobu. Skvělé výkony poměrně neznámých představitelů a padnoucí scénář z toho dělají pro mě jednu z nejlepších komedií poslední doby.

plakát

Madagaskar (2005) 

Slabé, ovšem zasloužené 4 hvězdičky za snad jediný film, který má lepší český dabing než originál. Tučnáci rulezz