Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (32)

plakát

Český žurnál - Český Alláh (2016) (epizoda) 

Celkem vtipný i když bohuzel ne zcela objektivni pohled na ten nas srandovni boj s Islamem. Magori na obou stranach a do toho tresnicka na dortu v podobe politicke zombie Volfove akcentovala takovou tu bezradnost, ktera je s celou touhle problematikou tak nejak spojena. Asi nejsilnejsi cast dokumentu byl pohled na obycejny par muslima a Cesky, ktery skoncil jak skoncil a vcelku symptomicke bylo postupne stritliveni one damy, jak ze vztahu tak z islamu.

plakát

Den před krizí (2011) 

Solidne dramaticky film z investicniho prostredi v kterem je bohuzel az moc citit ono levicove zamreni hollywoodske smetanky, kdy i nejhloupejsi divak musi pochopit, ze vrahove z Wall Streetu stoji za vsim zlem co lidstvo kdy potkalo. Pripominam napriklad asi dedet pripominek toho jak vysoci manazeri, kteri jsou vlastne vygumovani berou platy jak cele mensi mesto, coz nam musi bxt kazdych pet minut pripominano. 3 hvezdy hlavne za surove vyobrazeni konkurencniho prostredi, kde se nikdo s nicim moc nepare.

plakát

Epizody války 9 - Odstřelovači (2002) 

Na můj vkus byl dokument až trochu moc plochý s minimem detailnějších informací o výzbroji i jednotlivých sniperech. Myslím že z tématu by se dalo vytěžit mnohem víc, navíc mnoho z iluatrativních záběrů vůbec nesouviselo s tématem a mohli by být v jakémkoliv válečném dokumentu.

plakát

Sirotčinec (2007) 

Skvely atmosfericky kousek s perfektni pointou. V ramci hororu, ktere mam ve zvyku hodnotit mirnejsim metrem rozhodne patri mezi to nejlepsi. 4,5*

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Ačkoliv se považuju za milovníka komiksových příběhů a seriálový Daredevil rozhodně patří mezi to lepší z žánru, nemohl jsem se ubránit smíšeným pocitům. Tento seriál je totiž extrémně nevyrovnaný a mistrovské pasáže (zejména ty retrospektivní) tak mnohdy střídají nudné pasáže, kde se hlavní postavy snaží pět minut vyjádřit soucit nad tím, že někdo zemřel nebo otravné roztrpčení Eldena Hensona nad tím, že Daredevil neřeší zločin jen v soudní síni. Od výborného začátku tak první série bohužel stagnuje a jako kdyby ty minuty nudy jaksi autoři scénáře přehnali a snaží se pak vše dohnat v posledním dílu, který je opět dějově výživný. Pozitivně naopak musím zhodnotit ponurou atmosféru Hell's kitchen, která mnohdy připomíná Nolanovo Gotham city.

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

K 600vyroci mohli tedy Cechove nadelit Husovi dustojnejsi darek. Ne, ze by osoba Husa nebyla dostatecne opevovana a idealizovana- to byla dokonce nadbytecne, nicmene dvoubarevne vyobrazeni vsech postav na ciste pozitivni a ciste negativni muselo na kazdeho soudneho divaka pusobit hloupe. Nechybela ani dobovost v podobe hudebniho aranzma, takova elektricka kytara pri upalovani Husa naznacuje, ze tvurci trochu neodhadli cilovou skupinu sveho filmu. Tvurci mysleli i na romanticke duse a nezapomneli do filmu placnout i Husuv romanek. Korunu vsemu nasadil priserny herecky vykon Jana Dolanskeho, ktery v nekterych chvilich pripominal epilepticky zachvat. No snad to za dalsich stolet bude lepsi.

plakát

DobroDRUH (2015) (pořad) 

Zdejší hodnoceni je trochu prehnane, neni to zas takova hruza. Je jasny, ze Lelek s dobrodruhem nema nic spolecnyho. Je to proste obycejnej chlapik, ktery jen jede o kus dal nez do Chorvatska jako vetsina Cechu. Prave jeho osoba je asi nejvetsi slabinou cele docureality. Momenty jako vyhozeni kukurice, protoze by mohla byt nakaazena ebolou, plivani cinskych pochoutek primo pred trhovci i jeho putovani po dzungli v keckach mu proste sympatie nepridava. Na druhou stranu nam dokument ukaze i bezne soucasti cestovani dobrodruznejsim zpusobem nez s cestovkou, tedy zalezitosti jako smlouvani a hledani noclehu v neznamem meste, coz kdyz clovek nekdy zaziil na vlastni kuzi vidi hned veci jinou perspektivou. Snad druha serie bude bez Lelka...

plakát

Americký sniper (2014) 

Eastwood je pořád ve formě a díky tomu to filmu ukázazal, že z veskrze patriotického filmu dokáže vyždímat maxmimum. Navzdory určitým klišé a patosu s kterým už se v amerických filmech tohoto ražení prostě počítá nabízí tento snímek i hlubší sondu do vojákovy duše. Eastwood se tak nevyhýbá ani velmi silným dilematům (ve stylu zabít potenciálně nebezpečné dítě nebo ne?) Válka bez příkras působí syrově a reálně a člověk pak chápe, že i návrat do běžného života už nemusí být tak samozřejmý. Předloha a skutečný příběh se nezapře. Osobně jsem preferoval spíš ony klidnější pasáže ve stylu vyčkávání a sledování světa skrze hledí pušky, než akčnější a méně uvěřitelná polovina, kdy se Bradley Cooper rozhodl přidat k mariňákům a bojovat s nimi od domu k domu.

plakát

Divoké historky (2014) 

Jako milovnikovi cerneho humoru mi tato argentinska dvouhodinova jednohubka sedla skvele. Jedna se o pomerne nenarocny film s ponekud vyhrocenym dejem a fantastickou mozaikou postav. Kazda povidka ma jasnou pointu, ktera je bohuzel nekdy az prilis primocara a nedava prilis prostoru pro hlubsi zamysleni... Jednou z mala vyjimek je povidka o nezdarnem synkovi a jeho nocni projizdce. Presto si nemuzu pomoct a tento film si podle meho zaslouzi absolutni hodnoceni, protoze ve svem zanru nema prilis srovnatelnych konkurentu.

plakát

Železná srdce (2014) 

Klasicke becko se vsim, co k tomu patri. Bohuzel si vsak tento film svoji beckovost neuvedomuje a bere se az trochu moc vazne. Celkove tak silne tema valky nazirane z perspektivy tankistu podkopava preakcnelost, pseudohrdinsky patos, radoby psychologicky podtext a technicke nesmysly. Suma sumarum pro me zklamani z nevyuziteho potencialu. Tesil jsem se na neco ve stylu band of brothers v tanku, coz se bohuzel ani zdaleka nenaplnilo.