Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 174)

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

V některých pasážích trošku delší (zdlouhavá), avšak luxusně natočená podívaná. Je s podivem, jak během několika pár let, vypadají filmové opice opět o něco živěji. Snímek má krásnou výpravu a i když o nějaké válce, na kterou název láká, nemůže být řeč - v závěru se trošku zakční a přiostří. Kromě hereckého výkonu Woody Harrelsona bych vyzdvihl zajímavé charaktery a motivace opic (ale to platí pro celou trilogii). O něco slabší film, než první dva díly, ale i tak dobrá zábava.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Post-apokalyptická sci-fi, ve které se vlády na Zemi už pomalu, ale jistě - ujímají digitální opice. Matt Reeves převzal štafetu po Rupertu Wyattovi a navázal na jeho práci doslova ukázkově. Výborně natočený snímek s myšlenkou, přesahem a v závěru opět s kvalitní akcí. Koba je hustý záporák a Caesar je ten nejsympatičtější filmový zvířecí hrdina posledních let. Můj nejoblíbenější díl z nově natočené trilogie.

plakát

Hej-rup! (1934) 

Spousta bláznivých scén, vtipů, průšvihů hlavních hrdinů i originálních nápadů a můj nejoblíbenější film dvojice Voskovec - Werich.

plakát

Revizor (1933) 

Stejně, jako např. u Funésova (Moliérova) Lakomce, se mi i tady ohromně líbí to divadelní pojetí, které je skvěle přeneseno na filmový pás. No a Vlasta Burian je úžasný, jako vždy (plus spousta dalších velkých herců ve vedlejších rolích).

plakát

Damien (1978) 

Nepříliš povedené pokračování kultovního hororu Přichází Satan. Snímek bez nějakého opravdu výrazného momentu, kde mě dokonce nenadchl ani můj hudební oblíbenec Jerry Goldsmith. A to už je co říct.

plakát

Orel přistává (1976) 

Povedené válečné drama Johna Sturgese (Sedm statečných, Velký útěk) s hvězdným obsazením a tradičně chytlavou hudbou Lalo Schifrina.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Od tak originálního tvůrce a mého oblíbence Tima Burtona jsem čekal o něco víc. SIROTČINEC není vůbec špatný film, ale po Timových starších snímcích, jsou holt mé nároky nejspíš příliš vysoké. Jednou zatím stačilo.

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Asi jediný film, který znám, v němž hraje pouze jeden herec. Ovšem špičkový! Charismatický Robert Redford dokáže sám utáhnout na svých starých bedrech snímek dlouhý víc, než sto minut a pokud je divák dobře naladěn, nemůže se nudit. Zajímavý a napínavý film o boji o holé přežití v mimořádně těžkých podmínkách, který má nejednoznačný závěr, což mu přidává body k dobru.

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Ve své době absolutně průkopnický a maximálně kultovní film/horor, který vyděsil svou (předstíranou) autentičností. Za málo peněz sakra hodně muziky a důkaz, že lidé skočí na všechno. Na tu cestu nočním lesem z letního kina na Mácháči nikdy nezapomenu...