Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (10)

Aquaman a ztracené království

Aquaman a ztracené království (2023)

Zápletka s trojzubcem krále Kordaxe (Pilou Asbæk), jehož moc Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) chce použít, aby porazil Aquamana (Jason Momoa), je velmi podobná příběhu hry „Warcraft 3“. V té princ Arthas získá magickou čepel Frostmourne, skrze kterou ho ovládá v ledu uvězněný král nemrtvých Ner'zhul – stejně jako král Kordax s Black Mantou. Architektura Kordaxova království Necrus také nápadně připomíná citadelu Icecrown, kde sídlí Ner'zhul.

Zúčtování

Zúčtování (2016)

Film obsahuje velké množství styčných bodů s komiksovým i filmovým Batmanem. Hlavní postavu Christiana Wolffa hraje Ben Affleck, který byl Batmanem v několika filmech. Jak Batman, tak Christian Wolff jsou výstřední lidé, kteří jsou poznamenaní ztrátou svých blízkých, vedou dvojí život, a bojují se zločinem. Christian také potají spolupracuje s policejním komisařem Rayem Kingem. Toho hraje JK Simmons, který v Lize spravedlnosti (2017) ztvárnil komisaře Gordona. Solomon Grundy je básnička, kterou Christian používá pro uklidnění, ale také jméno jednoho z Batmanových komiksových protivníků. A Christian také komiksy s Batmanem a Supermanem čte.

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)

Na začátku filmu rodina Wayneových prochází kolem kina, které uvádí film Excalibur (1981), v jehož finální bitvě král Artuš (Nigel Terry) zabije Mordreda (Robert Addie) stejným způsobem, jakým Superman (Henry Cavill) zabije Doomsdaye (Robin Atkin Downes) na konci tohoto snímku. Artuš také použije meč Excalibur, aby porazil Lancelota (Nicholas Clay), taktéž kladného hrdinu, stejně jako Batman (Ben Affleck) použije kryptonitové kopí k porážce Supermana (Henry Cavill). Artuš, znechucen sám sebou, zbraň zahodí... stejně jako Batman odhodí kopí. Excalibur ale z vody vyzvedne Paní Jezera (Hilary Joyalle) a kopí zase Lois Lane (Amy Adams).

Muž z oceli

Muž z oceli (2013)

V posledním dějství hraje poměrně významnou roli vesmírná loď pavoukovitého tvaru. Jeden z producentů Jon Peters měl také být producentem nakonec nezrealizovaného filmu "Superman Lives", pro jehož finále trval na tom, aby se hrdina utkal s obřím robotickým pavoukem. Peters produkoval i propadák Wild Wild West (1999), kde také proběhla bitva s velkým pavoukovitým strojem. Na různých místech lze dohledat slavnou historku, kterou o Petersovi a jeho posedlostí obřími filmovými pavouky opakovaně vyprávěl scenárista a režisér Kevin Smith.

Dějiny násilí

Dějiny násilí (2005)

V úvodní scéně má na sobě mladší z lupičů triko s nápisem Night Owl. Staršího lupiče hraje Stephen McHattie (Leland), který si později ve filmu Strážci - Watchman (2009) zahrál Hollise Masona, známého také jako "Nite Owl".

Dragon Age: Redemption

Dragon Age: Redemption (2011) (seriál)

Zároveň s uvedením prvního dílu seriálu byl zpřístupněn i stahovatelný obsah pro hru Dragon Age 2 pod názvem Mark of the Assassin, ve kterém postava Tallis, která byla nadabována i animována podle Felicie Day, hraje ústřední roli.

Reklama