Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (105)

plakát

Skandální odhalení (1994) 

Skandální odhalení (v originále Disclosure), který natočil v roce 1994 Barry Levinson. V té době byl Michael Douglas hvězda první velikosti a po Základním instinktu byl hodně v kurzu. Odhalení si z Instinktu bere inspiraci a zřejmě i jeho úspěch byl jedním z impulsů zfilmovat knihu Michaela Crichtona, která je předlohou filmu. Meredith Johnson pak ztvárnila mladá Demi Moore, která za sebou měla velký úspěch s romantikou Duch 1990 a patřila v té době již do první herecké ligy. Demi byla v té době ve svých nejlepších letech a její opravdu nepřehlédnutelná krása je základním kamenem celého filmu. Více na http://www.martinvins.cz/2018/02/zapomenute-filmove-perly-disclosure.html

plakát

Terapie láskou (2012) 

Spojit dohromady drama (hluboké), komedii (laskavou) a romantiku (opravdovou) nezní uvěřitelně a ono bum...za dlouho dobu nejlepší filmová romance. "Tanec, kdo by to byl řekl".

plakát

Ve stínu (2012) 

Z počátku temná detektivka (ve stylu Noir) v krásně vyobrazeném prostředí Prahy 50. let se postupně stává hlubokým dramatem a politickým thrillerem s neuvěřitelně gradujícím finále, kde Trojan ve své roli kapitána Hakla naprosto exceluje. Oscarové ambice zcela pochopitelné.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Tak nějak jsem čekal, že tohle bude po letech opravdu CZ film první ligy, ale Okresní přebor to mnohokrát překonal. Vůbec vás nemusí zajímat fotbal a budete to žrát od první vteřiny. Abych vás nalákal, tak věřte, že genialita hlášek je takové úrovně, že zde zazní věta "Chceš prcat?" a nevyzní vůbec, ale vůbec trapně, naopak naprosto přirozeně a vtipně.

plakát

Slečna zamilovaná (2009) 

Pro tyhle filmy mám zvláštní slabost. I když toto není klasická "romantická komedie se Sandrou", i tahle má to kouzlo té příjemné pohádky pro dospělé, kde ženy po třicítce (nebo spíš už čtyřicítce) jsou krásné, hubené, roztomilé, hodné nota bene nezadané a nemají žádné závazky. Tedy v podstatě k zulíbání, protože téměř vždy touží přesně po chlapech jako jsem já (hodný, sympatický, vysoký, který ženy nebije a nenadává jim do k*rev atd. - jak si to o sobě myslí dalších 80% mužské populace, tzn. vhodně zvolená cílova skupina : ). Tzn. opravdu příjemně povedená pohádka. Nechápu, jak to Sandra dělá, ale opravdu klobou dolů, že to pořád dokáže utáhnout.

plakát

Mylène Farmer : Stade de France (2010) (koncert) 

Myléne Farmer u nás není příliš známá. Ve Francii a v přilehlých zemích se jedná o superstar na úrovni Madonny. Záznam koncertu na Stade De France z jejího posledního turné ze srpna 2009 ukazuje Mylene snad v životní formě. Prvotřídní koncertní show hluboko poráží například i právě Madoninno turné. Do posledního místečka zaplněný stadión (lístky byli vyprodány během 2 hodin) od první minuty hltá každý pohyb hlavní hvězdy večera. Takhle si představuju koncert populární hudby. Největší chvíle příjdou samozřejmě v poslední třetině, kdy Myléne předvede své v plné parádě největší hity - Libertine, Degenration, Sans contrefacon a jako poslední příjde na řadu ten nejslavnější, Desenchantee.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Bohužel, i zde zůstává typická bolest českých filmů podobného ražení. Snaha o to, nacpat do filmu všechny žánry. Ve výsledku zde máme chvíli absurdní drama, za pár minut romantiku, ta se poté mění doslova v crazy komedii (se vstupem Macháčka na scénu) a dostaneme se i do naprosto vážné polohy, kde se řeší nemoce, umírání a smrt. Ptám se proč a argument typu "ale takový je život - chvíli sladký, chvíli smutný" neberu. Pokud by se film držel striktně jedné polohy, která mu jde nejvíc a kde scény fungují jak mají s možnými lehkými přesahy, výsledek by byl o třídu lepší. Takhle zde máme opět pěknou českou srandovní, romantickou komedii na kterou se "jenom" hezky kouká (a zaručuje úspěch v kinech). Co se týká hereckých výkonů, za poznámku jistojistě stojí výkon a postava paní Balzerové. Četl jsem o ní jak superlativy, tak silnou kritiku. Ať tak, či onak tvrdím, že tenhle film si po pár letech vybavíte právě díky ní a její babičce. A i když je Lenka Vlasáková daleko lidštější a přesvědčivější, tak právě Eliška Balzerová tenhle film jak se říká "udělala". Mužské osazenstvo je zde na vedlejší koleji a duo hezounů Dyk a Zach se toho přesně drží. Bohužel, vyloženě smutná je účast Macháčka, který je dle mého vyloženě rušivým elementem a není ani vtipný a jeho postava je co se týká děje skoro zbytečná.

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Briliant mezi televizními filmy, který těžce šlape na paty českým hitům v kině, ba co víc, mnoho z nich nechává daleko za sebou. Česká herecká elita zde rozehrává jednoduché, ale přitom zajímavé rodinné, psychologické drama okořeněné trochou mystiky a fantazie. Pavel Liška v miniroli anděla je naprosto nezapomenutelný a jak tvrdím už dlouho, společně s Ivanem Trojanem, je to jasně nejlepší český současný herec.

plakát

Morganovi (2009) 

Chcete důkaz, že Hugh Grant už opravdu zestárnul? Podívejte se na Morganovi. I tak, ale svoji partnerku SJP o třídu přehrává.

plakát

Návrh (2009) 

Sandra Bullock je zpět ve své typické roli..a to je velmi dobře. Na její věk zde vypadá fantasticky. Naprosto klasická romantická komedie ze Sandrou jak přes kopírák (Láska s výstrahou, 28 dní atd.). Je to špatně? Podle mě ne.