Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (88)

plakát

Je mi ze sebe špatně (2022) 

Zajímá vás, co za šílenosti si může někdo udělat, aby si ho ostatní všimli? Jestli ne, tak se na to ani nedívejte... Prostě příběh o holce s duševní poruchou. Obtížně sledovatelný nejen kvůli tématu (parodie na youtubery wtf?), ale i kvůli podivnému střihu, kdy není vždy jasné, co se odehrává ve skutečnosti, a co jen v Signině hlavě. Jo a komedie to rozhodně není.

plakát

Sisu (2022) 

Jako je to blbost, logických děr spousta, ale je to zábavné - a Finsko je krásné.

plakát

Všechno dobře dopadne (2022) 

Záměrem asi bylo natočit poetický film, který by divákům přiblížil fascinující život včel. Proto nás svými moudry "obohacuje" několik postav, namátkou: truhlář, plastik Brabenec s podobně vylitým kámošem (Zajímá vás, co mají společné včely a velryby? Oni to taky nevěděli, ale nakonec na to přišli.), dvojník moderátora Xavera plkající o zkaženosti světa. Hudební složku zajišťuje nejen včelař a skladatel Jaroslav Šaroun fascinovaný snubním letem královny. Citáty z knihy Včely a jejich svět doprovází záběry androgynního chlapce zírajícího na včely. Celkově vzato to zajímavé by se s přehledem vešlo do 5 minut, zbytek byl - byť místy velmi hezky natočený (detaily včel, pláství atp.) - blábolivý nesmysl. Z výše popsaného je asi zřejmé, že se o žádný poučný či snad dokonce zábavný dokument nejedná. A varování na závěr: Film je zcela nevhodný pro děti! 

plakát

Správní chlapi (2016) 

Akční krimi odnikud nikam, tu a tam fajn vtípek, zápletka je fakt těžko uvěřitelná, stejně jako schopnost přežití některých postav. A na konci si řeknete: "WTF? Koukat se na to dalo, ale čím jsem to právě zabil dvě hodiny?"

plakát

Chci tě zpátky (2022) 

Na první pohled lehce nudné romantické drama (komedie fakt ne). Na druhý pohled je to kulturní agitka: asiat, černoši, běloši, všechny rasy jsou krásné a mícháme se spolu vesele. Promiskuita, teploušský pár, trojka, všechno je přece úúúplně normální a skvělé. Tak nevím - fakt chci, aby podle tohoto filmu utvářely své hodnoty a své životní zakotvení moje děti?

plakát

Provinční městečko E (2019) 

Dokument doporučuji ke shlédnutí všem, kdo stále nevěří tomu, že Rusko je s Evropou zcela nekompatibilní: děti i dospělí s vymytými mozky pevně věří tomu, že NATO obkličuje Rusko a že fašisti v Evropě ho chtějí zničit. A že je třeba se bránit, nejlépe preventivním úderem, no však věřme geroji Putinovi, on to vymyslí nejlíp. (Ano, po shlédnutí filmu už člověka tak nějak nepřekvapuje ten - z evropského pohledu - nesmyslný útok na Ukrajinu. A je zřejmé, že pokud tam nedojde k nějaké změně režimu, tak se Rusko prostě bude snažit rozlézat dál...)

plakát

Šarlatán (2020) 

Tenhle film má dva velké klady - skvělého Trojana a zajímavý životní příběh Jana Mikoláška. Bohužel také jeden obří nedostatek - tváří se jako životopisný, jenže od skutečnosti se dost výrazně liší. A to minimálně ve dvou ve filmu silně akcentovaných oblastech: vztah (s osobou, která je vlastně vymyšlená) a střet s KSČ (který měl zcela jiný konec, než je ve filmu naznačeno).

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Představuju si, že si jednou Havlík řekl: natočit romantickou komedii přece nemůže být zas tak těžké, točí to kdekdo a lidi na to chodí. Tak si dvakrát pustil Zelenou kartu. Hmm, není to ono, ještě tam chybí děti. Tak si pustil Kolju. Hmm, místo kluka dáme holku, Zubatá je dobrá, dědka ale nebrat a politickými narážkami nebudeme diváka rozrušovat. Vlastně ten dědek by se tam taky nacpat mohl, ať je to i pro důchodce a třeba i slzička ukápne. Ale něco tomu pořád chybí, tak co ještě má dobré hodnocení? Aha, tak třeba Láska nebeská. Jo, ty Vánoce, ty tomu chyběly. A je to, patlanice je hotová. Jediné štěstí, že se mu podařilo sehnat Vetchého s Geislerovou, kteří - i přes nelogičnosti ve scénáři - dělají co mohou. Spoiler: Každý příčetný člověk obviněný z otcovství si jako první udělá DNA test; tím by ovšem celý film mohl skončit po 10 minutách...

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

První půlka byla aspoň zábavná, ale pak už se jen vršilo nelogické chování protagonistů dovršené absurdním přežíváním v neprůstřelných oblecích.

plakát

Týden bez závazků (2011) 

Kdo není ženatý, ubere z hodnocení hvězdičku. Komu je pod 35, ubere z hodnocení další hvězdičku.