Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (32)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Staré Star Wars podávané po disneyovsku, s masivní porcí klišé a bez špetky vlastní invence. To vše prohnané trávicím traktem JJ Abramse, uplácané do kuličky a mrštěné směrem na prepubertální teenagery za účelem slušného vývaru..Pamatuji si, jak jsem jako dítě dostal od dědy první SW na přehrané VHS a hltal jsem každý záběr, každý dialog. Dodnes si vybavím v jakých scénách se objevily pruhy, pak zrnění, a kde se ztrácel zvuk. (Ok, boomer) O to víc mě zabolí, když vidím tento derivát, který se snaží hloupě kopírovat vše z původních filmů a přitom se vlastně o kvalitu starých SW ani neotřel. Je mi až líto těch původních herců a jejich silou vynucené cameo, byť chápu, že druhořadá TV tvorba jim asi důchody o tolik nevylepší. Nové disneyho "remaky" u mě dostávají jednu hvězdičku. I když vlastně ani nedokážu říct za co.

plakát

Jimmy Carr: Being Funny (2011) (TV film) 

Bravo! Takhle má vypadat pořádná stand-up. Obdivuji míru improvizace, staré ověřené vtipy fungují a nové jsou výborné. Jimmy Carr je pro mně jeden z nejlepších britských komiků. Bonusovým materiálem je jeho smích.

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Příběh o rodinné jednotě, o rebelující dceři na začátku puberty a o matce, která se snaží udržet rodinu pohromadě i za cenu přežívání na okraji společnosti. Kate Beckinsale v latexu. Toť vše.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Neotřelá myšlenka na základech Equlibria, Bonie a Clyda a Foresta Gumpa s tragicky brečícím Justinem a jeho matkou. Druhá polovina filmu až příliš zbrklá a vyžaduje omezit mozkovou aktivitu diváka na minimum. Nicméně svižná podívaná, která mi za těch 109 minut stála.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Ze začátku jsem si myslel, že to bude epic movie a že se všichni ti kritičtí recenzenti posrali v kině. Na konci filmu jsem jim ale malinko odpustil. Není to vyloženě průserová záležitost, ale chybí tomu určitá nadsázka (patos bych v tomto případě úplně vynechal) a to co v úvodních minutách vypadá jako slibná cowbojka s příchutí sci-fi končí jako WTF filmový žánr a divák který se snaží přetlumočit děj naprosto nezasvěcenému kamarádovi bude vypadat jako totální idiot (mám odzkoušeno) Velkou slabinou tohoto filmu byla scéna, kdy nahá Olivia Wilde vychází z ohně, načež kameraman naprsto SELHÁVÁ a zachycuje pouze její záda. Ostudné.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Slabota bez nápadu. Toshiba jako product placement mě sice pobavila, ale jinak to jsou staré (a ne tak vtipné) frky v novém kabátě. Jednička tedy pro mně zůstává jedničkou, už jen proto že se neměla po čem opičit. Co se staronového obsazení týče, tak Scullyová vypadá pořád velice dobře a při troše dobré vůle mohla klidně zároveň ztvárnit "English" girl. Zklamán jsem ovšem z nového asistenta, jež ačkoli má možná více textu, je o dost slabší než ten předchozí. No a Atkinson bude pro mně pořád mr. Bean i kdyby měl hrát postavu Hannibala Lectera.

plakát

Probuzení (2007) 

Nejsilnější stránkou tohoto filmu, je rozuzlení. Moment, kdy se divák dozvídá celou pravdu a na povrch se dostanou věci, které si ani nejbystřejší pozorovatel nemohl předem odvodit. Herecky tam nebylo moc co zkazit a na Jessicu se prostě hezky kouká ať už hraje nebo ne a dokonce ani Hayden mi v tomhle tolik nevadil. Doporučuji nepouštět před operací, protože by jste z toho pak nemuseli usnout.

plakát

Bratři (2009) 

Škoda, že sociální aspekt a samotná zápletka (tedy začlenění se zpět do společnosti a určité soupeření o rodinu) byla zastíněna hluchými místy. Nicméně, silné téma a zejména Tobey Maguire z tohoto filmu dělá nadprůměrný snímek.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Perfektní pokoukaná. Přesně takhle má film vypadat. Skvěle vystavěný příběh, dobré obsazení, skvělá hudba, emocionálně poutavé, atd., atd. Ačkoliv jsem předlohu nečetl, věřím, že tohle je jeden z mála snímků, kde film předčí svoji knižní předlohu. Jediné co mi trochu vadilo (a obecně vadí) je to pokroucené morální poselství, kdy divák má soucítit s hodnými vězni a nenávidět ty zlé bachaře. Každopádně ani to mi nezabránilo tomuto výjimečnému snímku dát plný počet. Bravo!

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Po dlouhé době komedie, která mě opravdu bavila. Originální nápad s hvězdným obsazením a Charlie Dayem (kterého jsem neznal). Na konci film trochu ztrácí dech a vyústění zápletky je jak z hollywoodu, ale co už. Pobavilo.