Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (13)

plakát

Království potoků (2005) (TV film) 

Já mám pocit, že to tu je samý kritik, který ani pořádně neví co od tohoto žánru očekávat. Vždyť je to pohádka a myslím, že není špatná. Alespoň mně se líbila. Samozřejmě nedíval jsem se na ní na štědrý večer, to býváme natěšení a očekáváme to maximum, ale že by to byl zrovna odpad, jak tu někteří hodnotili, no to snad ne, to jste ještě zřejmě neviděli odpad. Pro mě, hezká, milá pohádka, lepší, než dobrá.

plakát

Lotrando a Zubejda (1996) 

Jedna z nejpovedenějších pohádek naší bohaté pohádkové pokladny. Pan Svěrák prostě umí, ještě že ho máme.

plakát

Tři veteráni (1983) 

Klenot naší pohádkové kinematografie. Pohádka pana Wericha, jak jinak než skvěle zpracovaná panem Svěrákem a dotažená k dokonalosti panem Lipským. Díky pánové.

plakát

Sicilský klan (1969) 

Krásná klasika s hvězdným obsazením. Uměli to tihle pánové, Gabin, Delon, Ventura.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Toto je velká klasika a povedená. Vždycky se na Colomba rád podívám, i když znám všechny díly.

plakát

„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 

Klasika od pánů Macourka a Vorlíčka. Skvělá oddychová komedie. Bude tohle umět ještě někdy někdy natočit?

plakát

Apokalypsa: 2. světová válka (2009) (seriál) 

Skvělý dokument o druhé světové válce. Všechny záběry jsou autentické a jejich kolorování dodává nový rozměr pohledu na tuto světovou událost. Není to nuda, má to spád a člověk se dozví vše co se tehdy seběhlo. Pět hvězdiček, jednoznačně.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Podle mého jeden z nejlepších seriálů československé tvorby. Dialogy, které se linou z úst protagonistů, nemají chybu a zaslechneme je i dnes v normálním životě. Když by si dnes někdo řekl, že natočí snímek o osudech dvou strejců z vesnického stavení a ještě, že to vydá na jedenáct dílů seriálu, málokdo uvěří. Ale ejhle jde to. Úsměvný seriál, který si myslím nikdy neztratí na své laskavosti, vtipnosti a pohodě při jeho sledování.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Jednou větou – skutečnost zpracovaná do kvalitního seriálu. Myslím, že to tu chybělo, proč v tomto žánru stále kopírovat a snažit se napodobit americké akční šílenství. Jsme v Čechách a tady naši kriminalisté pátrají po zločincích takto. Jsem přesvědčený, že ani v USA to není tak jak nám ukazují některé jejich krimi filmy. Tvůrci seriálu vypráví příběhy, které se skutečně staly a vypráví to formou, které věřím, že se příběh takto opravdu stal – proč ne. Jsem mile překvapen, po Hříšných lidech města pražského a pár dobrých českých detektivkách opět povedený český snímek z tohoto prostředí.