Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (76)

plakát

Truman Show (1998) 

Jmenuji se Truman a jsem opravdu True. Lidi ze mě šílí - přesněji 1,7miliardy inteligentních lidí, kteří se na mě při výkonu své práce dívají v telce. Proč? Protože jsem RealityShowStar - prý! A přitom jsem jen obyčejnej ouředníček, který si vysnil cestu na Fidži. Mám manželku, která v jednom kuse mele nějaký reklamní kravinky. Počkat - tady něco nehraje. Jaktože mě zná policejní oficír mimo naše maloměsto? Co to mlela ta brunetská pipinka o tom, že tenhle svět není skutečnej? Vždyt mám pravidelný skutečný coitus se svojí starou v dřevěným hausu. Nebo to není skutečný? To je štětka - ona to hraje jako všechny jiný ženský!!! Zdrhám! Odjíždím na Fidži!! o několik hodin později ..... Do prčic, jednou je krásně a teď fičí ze všech stran. Tohle fakt nemůže bejt skutečný .... žďuch, bum, prásk .... No dopr ... Co to je? "Nazdar Trůůůůmene, já jsem tvůj stvořitel, já tě vychoval, já z tebe udělal hvězdu" Kdejaký borec by se zcvokl!!! Ale Trůůůůmen Džim se stal jen blbějším :) Na výsost skvěle zpracovaný film.

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Cruisovka! Cameron jen hraje druhé varhany. Drive is not available, action too! Indeed, trust me!

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Harry Potter byl a bude vždy jen jeden. Kdo očekával jakoukoli návaznost tohoto filmu na HP, byl strmě odkopnut do země překvapení. FantasticBeasts jsou jiným světem, jinou planetou kouzelnických dobrodruhů. Jasně - všichni údajně studovali na VŠKaČ v Hogwards. Nicméně podobnost čistě "náhodná". Dánský chlapec Eddie není nikdo jiný než jen další obyčejný PokeCatcher ale určitě první Chytač, o kterém bylo natočeno dvouhodinové Fantasy můvíčko. O hudbu je v tomhle filmu skvěle postaráno - pravá temná a kouzelnická skoro jak to známe odjinud "tutututuuuuuuu (hlouběji) tutututuuuuuu (ještě hlouběji) - však víte, co myslím. :) A co by to bylo za Warner Brosovku, kdyby si tam nezahrál RumovýPrinc kapitánSarkaFarka z Černé perly - máte pravdu - přitloustlý JohnyDepp jako King of Magic and Wizards. Takže jo - tohle si zaslouží plný počet hodnocení. :) Tahle pohádka je fenomenal :)

plakát

Hra (1997) 

Fincherovky to já můžu. 130 minutové ántré, které se nesmírným způsobem vrylo do mé filmové paměti. Neubráníte se tomu, že ten film prostě budete hltat jako když si koupíte po roce kakaovýho Pribiňáčka a vaše dítě chce ochutnat. Fincher ja MasterChef - dokázal uvařit tak složitý pokrm ze vzácných ingrediencí tak jako Gordon Ramsay, ale naservíroval ho s jednoduchostí a lehkou rukou tak jako Jirka Babica. A za tohle díky! :)

plakát

Okamžik zlomu (2007) 

Jeden z těch filmů, který je prostě tak jasný, tak přehledný, tak průhledný, aby vám na konec řekl "nevěř všemu, co vidíš a slyšíš". Tonda HopHopkins kdysi dávno školil DžodíFosterovou a málem i vyškolil mladýho Goslinga. Jenže lež má krátký nohy/ruce a všechno. Co z toho plyne? Nezabíjej svojí manželku jen kvůli tomu, že ti jí pígluje borec, co tě bude soudit; zab borce, co by tě mohl soudit, za to že bys zabil svou manželku. :)

plakát

Propast (1989) 

Patrně jeden z mých prvních sajencFikšn filmů, co jsem kdy viděl a u kterých jsem si uslintnul. Stará klasika nezrezaví - není třeba bambilion počítačových efektů, ale stačí Vám se 90minut těšit na to, co přijde na konci. Kdo umí, ten umí ... kdo neumí, ten jen marně čumí. Jamesova nejlepší režijní léta - dokázal propojovat tajemno a fantazično s poctivou filmařinou, timingem a nadčasovou kvalitou tehdejších efektů. MástrPís.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Když by Vám někdo řekl, že Vám pustí severský thriller, poslali byste ho nejspíše do míst, kde i tma je ustrašená paní. Nicméně v dnešním chaotickém světě má pojem "severský thriller" neskutečnou hodnotu. Ano - Holly a Bolly Wood je svět, který chrlí ročně několik stovek filmů, jenže v tomto světě nevítězí kvantita, nýbrž kulervoucí kvalita v podání luk a hájů ve Skandinávii. Fenomenal! :)

plakát

První očista (2018) odpad!

Během těch několika dílů se už snad očistil i Dónlt Tramp a tak je První očistec jakýmsi nudným restrospektivním snímkem s černočernou tematikou, který krásně zapadne mezi dalšími rádoby horory. Záporák byl tak zápornej jako když dáš vedle sebe dva mínusy - hle je z toho jedno velký plusko! Všehovšudy tenhle film utrpěl především na scénáři a dialozích. Jasný odpad! :)

plakát

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (1997) 

Whistlerova matka je Whistlerova matka! Tenhle film bude vždycky patřit k těm nejzábavnějším! Není co dodat. Kecy o tom, že Atkinson je filmový herec na hovno si strčte za klóbrc. On je prostě z jiný planety a dlouho tu nikdo takový nebude! Važme si ho!

plakát

Já, kocour (2016) odpad!

Mně se ten Walken líbí! Jeho xicht je prostě předzvěstí toho, že bude hrát zas pičovskou roli a hle - on hraje opět megapičovskou roli. Já kocour se snaží vypadat jako vzdělávací publikace o tom, jak se nechovat ke své rodině a rovněž funguje i jako encyklopedie kočkovství - snaží se! Ve skutečnosti je to však jen 90minutovka plná koček, trapně hrajícího Keva a pičovského Walkena. 1 hvězda je moc.