Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (634)

plakát

První hoře: Mrtvý obrazy (2017) (hudební videoklip) 

Druhá nejslavnější kapela z Jičínska, tu první asi netřeba jmenovat (pomůcka: Čínské lyže).

plakát

Debustrol: Něco mi schází (1994) (hudební videoklip) 

Thrashoví bardi od Mladé Bolky, kteří všude hlásili jak milujou Slayer a abysme se usrali, ukázali svoji ženskou stránku a nahráli podivně měkké album s docela pěknou, klipem opatřenou písničkou, která může být pro některé symbolem devadesátých let. Podobný úlet se jim stal ještě jednou a to s deskou Steak, ale tam už to nebylo ani trochu pěkné a měkké, jen trapné, o doprovodném videu ani nemluvě. (Močí někdo z vás taky v kuchyni do odpadkového koše?) https://www.youtube.com/watch?v=ftS1kRNJUek

plakát

Yo Yo Band: Karviná (1993) (hudební videoklip) 

Jeden z nejpodivnějších českých hudebních videoklipů první poloviny devadesátek, proto asi i jeden z ikonických - parta horníků v ušpinených mundůrech s čelovkami kráčí po písčité pláži mezi krasavicemi v plavkách a palmami, aby se následně už bez mundůrů ale v přilbách umyli v moři. Těžní věže, těžební jámy s bagry a čudící komíny se střídají s horníky ležícími na nafukovacích lehátkách, popíjejícími Bernarda v lahvích... Krásná píseň a přitom nostalgie jako prase, pro pamětníka!  https://www.youtube.com/watch?v=nreguZQVLPY

plakát

České srdce: Srdce z Avalonu (1993) (hudební videoklip) 

Další kult své doby, tentokrát asi už zapomenutá celtic-rocková kapela, která se pro natáčení videoklipu vydala do zahraničí k moři, stejně jako YOYO Band kteří ve stejném roce natočili klípek ke Karviné. Tento ale nepůsobí tak směšně jako zmíněný, až na pár drobností, píseň si ale bude pamatovat jen velmi zanícený fanda, nebo ten který na ni tehdy balil buchty.  https://www.youtube.com/watch?v=hSO-rfUDu2I

plakát

V moci ďábla (2005) 

Pěkná atmosféra a mix vymýtačského hororu a soudního dramatu je lákavá kombinace, ale pokud potenciální divák tuší vzrušující kombinaci Rozsudku a Exorcisty, bude zklamán, neboť obě roviny příběhu jsou příliš povrchní - o hlavní hrdince máme málo informací, většinu času řve a režisér se scénáristou se nijak nesnažil ji s divákem více sblížit aby její následná muka byla pro obecenstvo tíživější, náznaky strašení právničky jsou spíš směšné a v celkovém pohledu oproti zmíněnému Rozsudku je samotný soud plytký. Krom toho, Laura Linney vypadá jako Rachel Greenová a také díky podobnému dabingovému hlasu jsem se tohoto nechtěného a v podstatě protivného dojmu po celou stopáž nezbavil.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Ty paralely se zlatými Šedesátými jsou jasně patrné, je poznat že Gedeon je, či spíše mohl být vynikající režisér a scénárista, že to uměl s mladými herci, měl vizi jak má celek vypadat, ALE: film bude navždy obecně znám hlavně díky třem skutečnostem -> a) jediný snímek nadějného režiséra, b) "vytvoření" Pavla Lišky, c) skeč od České sody.

plakát

Mňága - Happy End (1996) 

Já tyhle mystifikační dokumenty nemám v lásce, svrbí mě při nich duše - oni lžou, my víme že oni lžou, oni vědí že my víme že oni lžou, a přesto lžou. Hodnocení u mě tedy podstatně zvyšují moje sympatie k Mňágovi a Žďorpovi a především k jejich hudbě. Jinak nic co bych chtěl vidět znovu.

plakát

Šeptej (1996) 

K filmům jako je Šeptej se dostanu jedn zcela náhodně, nečtu si obsahy a nechávám se překvapit, a něco takového bych si sám od sebe nikdy nepustil. Nezajímají mě životy a problémy současných českých městských buranů jakéhokoli vyznání, pohlaví a sexuálního zaměření, celý film jsem tedy vlastně prozíval spíš než abych ho prožíval a ty dvě hvězdy které uděluji jsou hlavně za pěknou kameru převážně ve scénách v parku, a především hudbu, která zastiňuje snažení celého ansámblu včetně tvůrců této nepodívané.

plakát

Sviňky (2009) 

Prakticky stejný námět jako Ahoj, Terezko, jen posunutý do období otevření Schengenu pro země střední Evropy, v barvě, místo Terezky poznáváme Tomka, kluka který je inteligentní ale má pocit že svoji chytrost není v podmínkách které mu polsko-německé pohraničí přináší schopen uplatnit. Poté co se na diskotéce seznámí s děvčetem sledujeme jeho pozvolný pád... Právě tou velkou podobností se zminovaným filmem už jsem nebyl tolik překvapený a tak budu hodnotit jen formální stránku věci a ta mě nezaujala tolik jako Terezka. Že jsou diskotéky semeništěm všeho možného co je na či za hranou zákona je jasné, natož v Polsku, tohle prostředí mě nikdy netáhlo a ti lidé mi nejsou sympatičtí, stejně jako v Tomkově okolí, tím je dané jak bude jeho osud pokračovat. Přesto je dobré snímek dokoukat, takové filmy by se měly točit i u nás a pouštět dětem!