Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Kingsman: Tajná služba

Kingsman: Tajná služba (2014)

Co si budeme vykládat. Nikdo se mi filmově v poslední době netrefil do vkusu tak, jako právě Matthew Vaughn. Začal mě zajímat už od Hvězdného prachu, ale opravdový bum přišel až s Kick Ass. Jako ostatně každý film od Vaughna musím vyzvednout výborný výběr herců. Ať jde o klaďase nebo o padouchy. Velké překvapení Colin Firth mě absolutně odrovnal. Ani si nepamatuji, kdy jsem ho viděl naposled, ale zde se mi dostatečně připomněl. Kdyby před časem dostal roli 007 J.B., nebylo by to vůbec špatné. Taron Egerton byl dle mého výborná volba. Nedokážu si do role Eggsyho představit nikoho lepšího. Taktéž mě překvapila Sophie Cookson. Já fakt nevím, ale fakt mám rád ten britský přízvuk u holek :) + navíc je dosti pěkná. No padouch v podání S. L. Jacksona je fenomenální. Svým zvráceným a podivným způsobem koná dle svého dobro a není to mizerný zakomplexovaný nýmand. Jeho pobočnice Sofia Boutella mu zdatně sekunduje a vzniklo znamenité zlé duo. O kvalitě režiséra a scénáře nemůže být pochyb. Stejně tak vizuál je parádní. Ale za co má u mě Vaughn vždy největší plus, tak to je hudba. U každého jeho filmu je skvěle padnoucí neskutečně umocňuje dojem. Za plný počet a budu očekávat, co páni udělají s pokračováním. Pokud bude aspoň stejně kvalitní super. Snad to nedopadne jako u Kick Ass. Jinak to bude velká škoda.

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Když jsem viděl poprvé ukázky na Kick Ass, byl jsem rozhodně smířen s tím, že si tento film nechám ujít. Jak pošetile jsem si mohl myslet, že by Matthew Vaughn mohl něco zvrtat. Film byl parádní. Vaughn se pevně chopil režije a všechno jede jako po másle. Nejvíce musím vyzdvihnout dva herecké koncerty. První je bezesporu Nicolas Cage, který se po neskonale dlouho době střihl výkonem, který by měl být pro něj standard. Žel poslední roky tomu tak nebylo a jsem rád, že se zase konečně předvedl. Druhý trošku větší je Chloë Grace Moretz. Sakraš v té holce opravdu něco je. To, co zde předvedla mě nechalo dlouho sedět s otevřenou pusou, protože strčila do kapsy i velká filmová jména. Nezbývá než doufat, že jí to vydrží a bude dostávat více takových rolí. Ze začátku mi teda Aaron Taylor-Johnson moc nevyhovoval, ale nějak jsem ho bral s rezervou a celkem se to dalo. Kdo mi byl ale opravdu velmi nesympatický, tak Christopher Mintz-Plasse. Nějak toho týpka nemůžu vystát. Je takový zvláštní. Když si to teda shrneme, do nebes bych vynesl Chloë Grace Moretz a její pindy slečny Mindy (fakt hlašky jak poď na mě zboku :) a také neuvěřitelný soundtrack, který skvěle podtrhoval celý film a pak především hudební podkresy během fight scén. Velmi tento film chválím.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Technický pokrok. Kvalitativní pokrok oproti prvnímu dílu. Cameronův velký hit. Když jsem viděl prvního terminátora ještě jako malé děcko, byl jsem v úžasu, jaký dobrý film jsem právě viděl. Arnold jezdí, běhá a morduje vše, co mu přijde pod ruku. Byla to paráda. Proto, když jsem se chystal podívat na dvojku, měl jsem jisté obavy, jak toto pokračování dopadlo. K mé velké radosti opravdu výborně. Film na svou dobu obsahoval takové efekty, že bych si z toho sedl na zadek. Arnold nám přešel na druhou stranu a tentokrát se snaží nikoho nemordovat, protože tuto práci mu vyfoukl Robert Patrick, který se ji snaží dělat pořádně. Scénář je poslabší, ale vše vynahrazuje režije a herecké výkony. Arnold je hodný (v DC se nám dokonce směje), Linda Hamilton nám zdrsněla a namákla se, Edward Furlong již nyní má potřebu ochraňovat lidstvo, když ho Arnold poslouchá, jak jeho pes a Patrick, jako hlavní řezník. Celek je úchvatný, vizuál super. Škoda, že další Téčka už nepřipravoval Cameron, třeba by to dopadlo lépe. Třetí díl ještě šel, ale Salvation je teda pořádná bída. Třeba někdy ještě Terminátora od Jamese uvidíme a třeba to zase bude pecka, jako jednička a dvojka.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Bruce Willis a jeho John McClane nakopávajic zadky v jedno z mých nejoblíbenějších akčňáků. McTierman v osumdesátkách vytvořil skvost, který i po odstupu tolika let nabízí parádní podívanou spojenou s tou pravou akční zábavou. Nejvíce se vždy těším na již klasickou hlášku Yippee ki-yay, motherfucker!, bez které si tento film ani nedokáži představit. Musím ocenit také kameru de Bonta, který svým filmem Speed započal a v určitém slova smyslu i ukonči kariéru. Je to celistvé, má to pořádné koule, parádní prostředí a hlavně hodně dobrých hlášek. Nejvíce jsem si vychutnal pravý hák (tedy myslím, že to byl pravý) Bonnie Bedelia, která to pěkně osolila a William Atherton mohl jenom čumět, odkud že mu přistála. Základ série, která až na poslední díl drží celkem kvalitu tedy nemohu hodnotit jinak, než plným počtem.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nejlepší film za poslední dobu. O tom, jak se z relativně kladného člověka může stát prohnilý a nevyrovnaný padouch. Jak kladný hrdina bere činy Denta na sebe. O lásce, které z vás udělá šílence dvojí identyty. Neuvěřitelný výkon Heatha Ledgera v roli Jokera, který roli nepřehrává a je stále přirozený. Jiné hodnocení než 100% není možné. Jeden ze dvou nejlepších filmů, co jsem viděl za poslední týden. Zde si člověk může říct, díky Joelu Schumacherovi, že tak podělal poslední dva batmany. Kdyby se tak nestalo, třeba by Nolanova sága ani nevznikla, což by byla teda pořádná škoda. Nolan batmana uchopil po svém a dle mého nejlepším možným způsobem. Film má tak temnou atmosféru a takové grády, že člověk mohl sedět leda zařezán do sedadla a kochat se tímto skvostem, který nám Nolan přichystal. Stopáž sice mohla být kratší, ale kdo ví, jak by to potom dopadlo. Heath Ledger zaslouženě dostal oskara. Škoda jen, že se tak parádně předvedl až ve své poslední roli.

Skála

Skála (1996)

Michael Bay ve své lepší tvorbě. Vizuální zpracování je bezchybné. Herecké výkony také dokonalé. Především v té době ještě excelující Nicolas Cage, kde je mu jenom konec. Dále padouch Sean Connery, který bez mrknutí oka devastuje celé město. Ostatně proč ne. Kdyby mě taky drželi tak dlouho pod zámkem, chtěl bych si užít nějakou tu srandu. Ale to Ferrari bych teda radši nechal existovat. Padoušské komando obsahují jednoho magora vedle druhého (amíci a militaristi, to je fakt silná kombinace) a Ed Harris, kterému se to vymkne z rukou a je zaděláno na pořádný průs...průšvih. Bay režíruje klasickým jeho vlastním způsobem, vše vybuchuje, lítá kilometry vzduchem a já se u toho královsky bavím. Dodnes si pamatuji, když jsem viděl skálu poprvé. Jenom jsem s otevřenou pusou zíral na obrazovku a když film skončil, měl jsem chuť si jej pustit znova. Od té doby si jej v televizi nikdy nenechám ujít.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

"Film je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš."

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Když jsem v televizi viděl ukázky na tento film, řekl jsem si jen, že na tohle mě nikdo nedostane. Ne že bych nebyl na scifarny, ale tohle podivně smrdělo. Když mi pak kamarád volal do práce, že se de večer do kina, řekl jsem mu ano. Když jsem se nakonec dozvěděl, že jdeme nakonec Na hranu zítřka, řekl jsem si, že to nějak přežiji. Už jen z toho důvodu, že Cruise můžu a Emily Blunt žeru. Světe div se. Rozběhl se film a já jsem byl velmi příjemně překvapen. Vizuální stránka byla super, postupné smyčky přidaly na komediálnosti a vidět 100x jak Emily picne Toma nemělo chybu. Všechno tady fungovalo dobře a konečně je tady něco úspěšného, na co se člověk opravdu může podívat a ne ty capiny, co nám cpou. Ješte velké plus za Conana a jeho rozhovor s Emily. Málem zabila Toma Cruise :D