Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (222)

Dale 

všechny recenze uživatele

Digitálne zvieratá veľmi nemusím, aj keď tento levík je celkom podarený. Dokonca mi prišlo, že má väčšiu inteligenciu, ako všetky ľudské postavy dokopy, lebo tie sa správali ako v druhotriednom horore. Čakal som viac napätia, aj ľakačiek. Tu bol príchod leva vždy predvídateľný, hlavne preto, že si to postavy svojou blbosťou doslova pýtali. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Medvědi i krokodýli masakrovali vždy mnohem zábavněji než vrcholní afričtí predátoři, kde snad jen Řev drží nějakou laťku. A  tahle digitální bestie na tom rozhodně nic nezmění.  Pravda, v kinech by dnes podobné survivaly pohledal, ale to je asi tak jediné pozitivum tohohle sponzorovaného Kormákurova výletu do Afriky.  Vadili mi digitální lvi, poněvadž CGI se ani dnes nenaučilo pracovat s komplexními pohyby savců a prostě je neumí a už si začínám myslet, že se to nikdy nenaučí a tak sebelepší a sebedražší animace vždycky vypadá jako trapná sekaná videohra. Díkybohu, že alespoň ostatní zvířata Kormákur neanimoval a při svém výletování natočil i pár fajn záběrů na africkou přírodu, tedy byly-li jeho.  Příběhová vata je snesitelná limonáda, která se pochopitelně dala čekat, stejně jako vymaštěnost všech zúčastněných, byť zde opravdu dosahuje až nebetyčných výšin a s tzv. předem připravenými pozicemi si scénář vůbec neláme hlavu. Tady zastav, tam běž, teď od nich odejdi, přichází lev, řvi, uteč, zalez a zase vylez, řvi...a tak furt dokola.  Kdyby mne ale v závěru Kormákur překvapil a souboj Elby se lvem byl realistický, tedy zhruba třívteřinový, možná bych s hodnocením byl smířlivější a kdyby si pak lvíček šel ještě do bývalé nemocnice vybrat zasloužený dvojitý dezert, možná bych mohl mluvit i o spokojenosti.  Nicméně mne ale opravdu pobavila videoherní lokace Lví skály, kde se lvi vyskytují vždy, když vaše postava tudy prochází a lze se tak na ně spolehnout.  Mimochodem, co se stalo se zraněnou lvicí, neví někdo, jestli ji spravili nožičku? ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Kormákur na mě odjakživa působil jako víceméně kompetentní režisér, kterému je ale úplně jedno co točí. Beast je tentokrát ale akorát občas až nesnesitelně přihlouplé béčko, ve kterém by se dalo snad akorát ještě bavit nad realizační náročností těch ultradlouhých záběrů, ze kterých je film poskládán, kdyby z nich byla nějaká realizační náročnost cítit. Ale prakticky jakýkoli potencionální technický problém ve scéně je zde řešený postprodukčními efekty nebo kompletně CGI scénami, které samozřejmě vypadají hrozně. Dementní béčka dokáží být zábavný v tom, když si čas od času řeknete "jak tohle sakra udělali?", "na kolikátý pokus to museli točit?" nebo "to zírám, že se tomu herci nic vážnýho nestalo." Když se výzvy řeší počítačem, zbývá pak už akorát ta dementnost. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dve veci prečo sa mi to páčilo. Za prvé: takýto jednoduchý námet, kde skupinku ohrozuje divoká zver mám rád. Za druhé: je tu sympaťák Idris Elba. Samozrejme sú tu aj ďalšie veci, ktoré sa podarili a to je napríklad napätie alebo atmosféra. Niektoré scény majú naozaj šťavu. No na druhú stranu, nájdu sa tu pochopiteľne aj scény, kde len krútite hlavou nad tým, ako uvažujú postavy. Každopádne takých scén tam veľa nebolo. Beštia je len obyčajná jednohúbka na nudný večer, ale bavili ma prelety kamerou na Afrikou, nečakané útoky a aj hudba veľmi pekne dokresľuje dianie. Taký Lovci levou sú oveľa lepší, ale to je trošku inakší film, nie taký priamočiary. No aj Beštia ukáže pazúry a celkom sa na ne oplatí pozrieť. S prižmúreným poškrabaním okom od leva dávam aj tu štvú, pretože mi to naozaj rýchlo utiekalo a videl som aj oveľa horšie filmy na takýto spôsob. 75% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Lev pustinný (Panthera leo) je savec čeledi kočkovitých a jeden z pěti druhů velkých koček rodu Panthera. Lev je po tygrovi druhá největší kočkovitá šelma. U lvů se projevuje výrazný pohlavní dimorfismus, hlavním a určujícím rysem lvích samců je jejich hříva. Samci váží 150–250 kg a samice 90–165 kg. V divočině se lvi dožívají 10–14 let, kdežto v zajetí se mohou dožít i věku 20 let. Dříve se lvi vyskytovali v celé Africe, ve velké části Asie, v Evropě a dokonce i v Americe, dnes se vyskytují pouze v Africe a v nevelké části Indie. Jsou to společenská zvířata a loví ve smečkách. Jejich nejčastější kořistí jsou velcí savci, především kopytníci. Mezinárodní svaz ochrany přírody hodnotí lva jako zranitelný druh. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama