Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

salalala 

všechny recenze uživatele

Nebýt režiséra a představitele hlavní role, na film by se určitě kouklo výrazně méně diváků. A o nic by nepřišli, protože jindy zajímavý Baltasar Kormákur se proměnil v pouhého rutinéra a natočil zcela zapomenutelnou a zaměnitelnou žánrovku, která vyšumí dřív, než doběhnou závěrečné titulky. Je ale pravda, že příliš prostoru vložit nějaký vlastní vklad nedostal, protože se od úvodních minut pohybuje v osvědčených žánrových mantinelech, z nichž nijak nevystoupí. Pomohl si alespoň pěknou kamerou, která snímá nádherné exotické lokace a občas se nebojí trochu netradičnějšího úhlu pohledu, to je ale tak to jediné, co se tak nějak vyjímá. Atmosféra je sice hutná, ale nijak specifická, příběh je předvídatelný a strach o postavy v něm prakticky neexistuje a logika pochopitelně dost hapruje. Lev je sice viditelně digitální, není to ale nikterak hrozné, pouze v závěru už je všechno malinko přepálené a digitálnost je místy rušivá. Hodně toho zachraňuje Idris Elba, který hlavní roli utáhne úplně bez problémů, a ačkoli nemá moc co hrát, jeho charisma pořád funguje, Sharlto Copley zase nemá takřka žádný prostor k tomu předvést cokoli výrazného. Stopáž je ale naštěstí velmi střídmá, takže se divák nezačne vyloženě nudit a i vzhledem k relativně svižnému tempu se snmímek udrží na lehkém nadprůměru. Víc ale od něj nikdo čekat nemůže. 60 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Šikovný. Jediné slovo, ktoré ma napadlo pri tom, ako tento technicky brilantný snímok označiť. Parádna kamera, ktorá sa doslova hraje so situáciami a vezme vás doslova do prostred akcie a viac ako dobré CGI efekty, ktoré som v tomto na  dnešnú dobu nízkorozpočtovom ( 36 mega ) dobrodružstve, rozhodne nečakal. A keďže ma remeselná stránka viacmenej ohúrila, príbeh je klišé jedna báseň, bez originality ( no snáď na jednu dve sekvencie ) a gradácie, plus scenáristicky nevýrazne finále, ktoré ale opäť zachraňuje triková stránka veci. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lobotomické africké dobrodrůžo, ve kterém šikanuje lev rodinu Idrise Elby. Už dlouho jsem nevidět tak hloupý film. Lev dokáže naše hrdiny vystopovat i na velkou vzdálenost, přestože se přemisťují autem, ale má veliký problém je ucítit na pár metrů až centimetrů. Hrdinové mají rovněž několik skvělých nápadů, když už se jim povede lva uspat, rozhodně mu nejdou propíchnout něčím srdce nebo mu třeba podřezat šlachy na nohách, raději zůstanou v autě s minimem vody a čekají na pomoc než by se třeba někam hnuli do bezpečí. Závěrečný souboj je dle mého zcela zbytečný a málem stojí hlavního hrdinu život, je k nevíře že to přežil. Původně jsem chtěl Bestii vynechat, ale zmátl mě Baltasarův výborný Everest. V Bestii ovšem se s formou nepotkal. Je to neuvěřitelně pitomé a Elba není sympaťák do hlavních rolí. 40% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Medvědi i krokodýli masakrovali vždy mnohem zábavněji než vrcholní afričtí predátoři, kde snad jen Řev drží nějakou laťku. A  tahle digitální bestie na tom rozhodně nic nezmění.  Pravda, v kinech by dnes podobné survivaly pohledal, ale to je asi tak jediné pozitivum tohohle sponzorovaného Kormákurova výletu do Afriky.  Vadili mi digitální lvi, poněvadž CGI se ani dnes nenaučilo pracovat s komplexními pohyby savců a prostě je neumí a už si začínám myslet, že se to nikdy nenaučí a tak sebelepší a sebedražší animace vždycky vypadá jako trapná sekaná videohra. Díkybohu, že alespoň ostatní zvířata Kormákur neanimoval a při svém výletování natočil i pár fajn záběrů na africkou přírodu, tedy byly-li jeho.  Příběhová vata je snesitelná limonáda, která se pochopitelně dala čekat, stejně jako vymaštěnost všech zúčastněných, byť zde opravdu dosahuje až nebetyčných výšin a s tzv. předem připravenými pozicemi si scénář vůbec neláme hlavu. Tady zastav, tam běž, teď od nich odejdi, přichází lev, řvi, uteč, zalez a zase vylez, řvi...a tak furt dokola.  Kdyby mne ale v závěru Kormákur překvapil a souboj Elby se lvem byl realistický, tedy zhruba třívteřinový, možná bych s hodnocením byl smířlivější a kdyby si pak lvíček šel ještě do bývalé nemocnice vybrat zasloužený dvojitý dezert, možná bych mohl mluvit i o spokojenosti.  Nicméně mne ale opravdu pobavila videoherní lokace Lví skály, kde se lvi vyskytují vždy, když vaše postava tudy prochází a lze se tak na ně spolehnout.  Mimochodem, co se stalo se zraněnou lvicí, neví někdo, jestli ji spravili nožičku? ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že eco hororov sa netočí až tak veľa a len zopár ich stoji zato. Tento mi dosť pripomínal po stopách zabijaka, ale ten oproti tomuto filmu bol oveľa záživnejší, nemal otravne baby, ale za to mal surovú potvoru Gustava a niekedy ešte surovejšiu občiansku vojnu. Na pozadí bola rodinná tragédia a odcudzenie sa a pravé tato dovolenka, to mala napraviť. A samozrejme aj napravila, ale inak ako by to postavy z tohto filmu čakali. Je to stále ta obohratá pesnička, rozdiel býva len v zvieracom monštre( Tiger, Krokodíl, lev, medveď, diviak) a iné. Ako som už písal, tie dve teenky boli neskutočne otravne a to hlavne tá staršia, ale im sa lev vyhýbal, ako inak. Boj leva s človekom bol úsmevný, ten koniec naozaj nezvládli. Digitálni levi mi nevadili, ale čo mi vadilo bol predvídateľný dej a to od začiatku až do konca. Čakal som aj stret s pytliakmi a veru som sa nemýlil. Len slabučké 3*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama