Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Trevor (Dean Winters) přežije děsivou nehodu, při které zemře jeho přítelkyně. Alespoň si to Trevor myslí. Ale policie je přesvědčena, že Trevor dívku zabil a někde se zbavil jejího těla, protože při nehodě její tělo nebylo nalezeno. A navíc má od nehody Trevor podivné výpadky, které pokaždé končí smrtí někoho z jeho okolí... Jako samostatný film by to nemuselo být až tak zlé, kdyby se Bota (to je fakt jméno režiséra) nepokoušel film natlačit do série Hellraisera, což v tomto případě znamenalo, že do již hotového a jakžtakž smysl dávajícího příběhu byl natlačen Pinhead a kostka, čímž se ten příběh rozpadl v podivnou slátaninu. Film nezaujme ani hereckým obsazením, ani hudbou, a vlastně vůbec ničím. A když si představím, že mne čekají ještě další díly, fakt mi běhá mráz po zádech. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pokus navázat na relativní úspěch předchozího dílu a pro jistotu tomu v postavě Kirsty dát příchuť počátku hellraisera dost selhal. Scénárista si dělá naprosto co chce s vědomím, že cokoliv se dá obájit či vysvětlit jednoduchou odpovědí - byla to jen halucinace. A na tomto základě poskládal opravdu jen tak tak trošičku dějově souvisle navazující sérii flashbacků, reálných, halucinačních a snových scén, u nichž si nejste jistí, která je která a mohla by být kterákoliv z nich kteroukoliv z nich, které jsou po většinu času naprosto zbytečné a pro samotný děj a zápletku nedůležité (masérka?, kolega z práce), aby se to trochu spravilo tak v posledních 15-ti minutách. Navíc nechápu, jak se se mohlo stát, že charakterově vyprázdněnému, nijak nezajímavému a svým způsobem (nemyslím teď vyloženě vzhledově) odpudivému hlavnímu hrdinovi ty ženské (a jaké!!!!) skáčou do postele takřa samy od sebe. Celkový dojem trochu napravuje výborná (po všech stránkách) Ashley Laurence a trošku zajímavější konec (což ale vzhledem k nudným a nezajímavým předcházejícím minutám není zase tak těžký a obdivuhodný výkon). Zatím zcela jasně nejslabší díl, co jsem viděl. ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

Že bol pôvodný scenár písaný pre iný film vysvetľuje celý guláš, ktorý sa počas dobrých 70 minút odohrával. Na ten malý zvyšok sa dostanú na plac starí známi, aby nesúvisiacemu spletencu udalostí skúsili dať zmysel. Žiaľ nepodarilo sa. Šiesty Pekelník postráda všetko to, na čom stavali predchodcovia počnúc nespútanou rozkošou, končiac prepadnutím psychickému teroru. Cenobiti nemajú vo filme žiadne miesto a objavia sa len pre potreby značky. Rovnaký osud postihol aj navrátenkyňu z úvodných dielov Kirsty, s ktorou si Pinhead nadobro vyrovnal účet. Stiesňujúca atmosféra, nepríjemné mrazenie, povestná brutalita aj neodmysliteľné pikantné scénky sú definitívne preč, dostáva sa nám iba odkopírovania zápletky predošlého Inferna, lenže v nudnom prevedení, čo najmä po vydarenom predchodcovi zamrzí dvojnásobne. Podobný verdikt ako pri spackanej štvorke, ale s tým rozdielom, že štvrtý diel bol príšerne nakrútený, ten šiesty je úplne mimo a jediné čo znásilňuje je značka samotná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Hellraisera jakoby Hellraiserem ani nebyl. Jasně, je tu kostka, trenér Hřebík a vrátila se dokonce i Ashley Laurence, ale všechny tyto propriety se daly celkem snadno nahradit a i tak by se jednalo o víc než slušný psycho-mysteriozní-thriller, inspirovaný Šestým smyslem a podobně laděnými filmy. Musím se přiznat, že jsem žil do samotného konce v nevědomí, jak to vlastně je. Stejně tak mě režisér celkem umě vodil za nos, takže jsem netušil, kde končí sen a kde je realita. A to to je spravne a tak to ma byt. Bohužel k čistě nadprůměrnému zážitku chyběl lepší hlavní hrdina, protože to látro, co tam vybrali, by nedokázalo přesvědčit hladovýho vořecha ani půl kilem šunky. 50% ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

No a tenhle film je jenom úplně krásným příkladem klasického a bez ducha přítomného hloupého hororu, kde se tady tento film stává prvním kopnutím do mrtvoly a taky začíná se tady kopat pěkný hrob pro tuto sérii. Klasické klišé bez nápadu a jakéhokoliv příběhu, klišé lekacky, nudné postavy a příběh se buď upíná k sexu nebo se snaží celý film děsit přes tu stejnou věc a to je ta že vždycky má nějaké vidiny nebo něco se mi děje a tohle je kravina. Jediné co bych dokázal říct dobrého k filmu je zajímavý zvrat ke konci filmu, ale to je všechno. 2,5/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)
  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)

Reklama

Reklama