Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někoho možná odradí roztříštěná expozice, ale jakmile dvě nuly sedmička Pierce naláká do sprch vilnou oběť na chlupatou hruď, začíná show, ve které Short Bad Hoskins postupně zjišťuje, kdo mu jde po krku a že ztrácet půdu pod nohama je někdy snadnější, než si připustit, že se tomu tak děje. Do toho atmosféra okolí Temže, kdy jen čekáte, až se objeví Bodie a Doyle, aby urovnali situaci, hudba jak z Carpenterových hororů a několik scén, které si chvíli budou chodit do vaší hlavy pro výpalné. Že se tam objeví pár známých tváří z Ritchieho budoucích filmů není ani tak zajímavé, jako ten konec. Kradou i britští Gentlemani, viď Guyi.. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ano, rozumněl jsem tomu. Ano, kdo poroučí zabíjet, musí to také umět. Ano, před každým aktem pomsty je třeba provést rituální vnější očistu od toho, co má dotyčný na těle (oděv, kůži), aby se to převedlo do něj (do nitra). Ano, kdo se postaví na kopec, musí dávat pozor nejen na to, aby ho nesfouknul vítr, ale také, aby ho nepodhrabali jeho vlastní hryzci. Ano, mezi Londýnem a Dublinem je určitě nějaká vazba. Ano, Bob Hoskins je skutečně fenomenální, raději od něj dál. Ano, zřejmě to nebude ojedinělý případ. Ne, že bychom to tu neměli, ale ještě na to nejsme úplně zralí. Pozn. 1: Chvíli před filmem jsem četl v Célinovi větu o boháčích Haroldova typu, kterou sem hned vlepím: "On fait tout pour leur plaire et tout le monde est bien content. - Všichni dělají, aby se jim (bohatým) zalíbili a celý svět je spokojený." A právě tohle je také Haroldova vize. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dlouhý Velký pátek je jeden z těch filmů začínajích uprostřed příběhu. První scény jsou prakticky bez dialogů, bez vysvětlení a zdánlivě bez smyslu. Tápal jsem úplně stejně jako hlavní postava. Na Harolda se valí jedna pohroma za druhou a on chce znát důvody, chce slyšet odpovědi a chce viníky. A chce je hned. A nezastaví se před ničím. Bob Hoskins předvedl herecký koncert par excellence a na temné atmosféře má minimálně poloviční zásluhu. Tu druhou si připsal scénář, který se nebojí krutých scén, ani odporných postav. Nevím jestli to v nejvyšších patrech londkýnského podsvětí takhle opravdu vypadalo, ale je to sakra působivý pohled. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Tak i angličani natočili pořádnou gangsterku. Není to tak noblesní jako Kmotr či fatalizující jako Scarface, ale prostě svoje anglické. Bob Hoskins v příběhu krále londýnského podsvětí v jednom dni pozná, že na těch britských ostrovech přeci jen najde protivníka, na kterého prostě nestačí. Vynikající jeho výkon. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy a udajne - podla tunajsich uzivatelov - najlepsi Dzon MekKenzi. Ono sa to tvari ako drsna gangsterka, ale teda nic moc.Jaxom si zistoval filmografiu MekKenzieho, potom uz nenatocil nikdy takyto film ako Long Gud Frajdej. Dej filmu je slaby - odohrava sa to pocas 48 hodin, pochopil som ze ide o londynske podsvetie, a este aj to, ze inteligentnejsi a talentovanejsi hraci zacinaju pracovat - respektive aktivne pracuju na rozpade jeho imperia. Tot vsjo, vladnutam hodne vatovo plane plky, tempo je take vselijake len nie dobre - mna xmrti nudilo a herci neznami. Takze nuda tak za 60 % ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama