Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

mira007 

všechny recenze uživatele

Nevinná chudá žena v honosném sídle jakože u znovunalezené rodiny přes DNA - spíš taková lekačka než plnohodnotný horor, scénář jednoduchý, nijak originální, ale provedení sedlo a nepůsobilo to většinu času hloupě. Díky mé oblíbenkyni Nathalie Emmanuel (nar. 1989) to dosáhlo na tři hvězdy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A je to tady, první mizerný horor za loňský rok je na světě. Film má 1h:40, přičemž 1h:07 se nic neděje. To nic nedění spočívá v tom, že chudá poločernošská dívka zjistí, že má v Anglii bohatou rodinu s krásným zámkem, je okouzlena bohatstvím, vřelým uvítáním a šarmantním lordem. Má to krásnou výpravu a celkem atmosféru, ale jinak je to nudná červená knihovna. SPOILER: No a pak se ukáže, že celá rodina jsou upíři, což režisérka neumětelsky naznačuje různými odkazy na Drákulu a začíná festival klišé, brakující bezostyšně výpravné upírské horory 90. let. Ale na rozdíl od nich tomuhle filmu chybí nápady, scénář, dobří herci i režie a v podstatě i jakákoliv vzrušující scéna. Kdyby z toho byla aspoň pitomá akce ala Underworld nebo i ta přepálená romantika ala Twilight. Takhle je to jen odvar upírských klasik, který působí strašně staře. Za solidní výpravu slabé 2* ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv to začalo nádherne goticky a malo to niekoľko prvkov, ktoré mam na týchto filmoch rad a to hlavne ponurosť, len škoda, že tej nebolo viacej. Najprv sa mi zdalo, že pozerám krvavú nevestu 2, keďže sa napadne dej filmu podobal práve na krvavú nevestu. Ale to boli hlavne začiatky, potom si už ide svojou cestou i keď som tam spozoroval jednu či dve sceny pripomínajúcu scénam vo voskovom múzeu, čo bola asi len náhoda. Tak po technickej stránke je celkom slušný a aj po tej hereckej. Horšie je to už s gore stránkou, tá bola pomerne slabá a čo sa týka predvídateľnosti, tej je tu neúrekom. Dá sa povedať, že nič nove tu nie je, práve na opak, všetko je tu stokrát recyklované a tak aspoň pre mna to je nielen predvídateľné, ale hlavne nezaujímavé. Film ma určite neurazil, ale ani nenadchol, lebo nemal kvôli čomu. Slabé 3*. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. No, určitě jsem velké plátno neplánoval, ale měl jsem jednak zdarma lístek a navíc jsem se chtěl trochu i z téhle blbé doby odreagovat. No a výsledek? Ten je asi takový jaký jsem čekal a i se to zde cca shoduje s hodnocením. První půle mě moc nebavila, sem tam se objevily nějaké ty hororové náznaky a snad i lekačky. Postavy mě nebavily a hlavní hrdinka mi zde moc neseděla. Zásadní pointa se objeví až v nějaký cca poslední třetině filmu a docela mi sedla. Jen by to chtělo trochu lepší a krvavější masakr. Poslední minuty byly takové nereálné a moc fantastické, ale přesto je závěr docela zachraňujícím bodem, jinak bych musel ubrat hvězdu. Takto s vypětím všech sil dávám slabé 3* a čistý průměr. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Že to vykrádá Ready or Not, by až tolik nevadilo, páč když už jsi jednou břídil, proč nevykrást jednu z nejlepších vyvražďovaček poslední dekády, žáno. Už ale vadí, že ačkoli Pozvánka do pekla přes potoky krve měla příběh i témata dopodrobna narýsované a sama se musela prostě jen dostavit, vylezlo z ní něco tak myšlenkově vágního a zároveň doslovně na hubu, až se člověku nechce věřit, že předobrazem je satira, která si na nedořečenou náznakovost fakt nepotrpěla. Chronicky online bojovníci proti „wokismu“, jejichž principiální námitkou proti čemukoli je, že v roli protagonisty nefiguruje bělostné zosobnění feromony stříkajícího péra, nám výjimečně předvedou nádherný přemet v kategorii „mám pravdu v tom, že ten progresivismus tady nefunguje, ale vůbec netuším, proč tomu tak je, tak to svedu na nejbližší černošku“. Kde totiž Ready or Not sděluje svůj progresivní komentář skrze příběh, tam ho Pozvánka do pekla přes potoky krve za horou smrti prostě jen otevřeně sděluje. Grace si upřímně přeje zapadnout jako nový člen bohaté rodiny a teprve v průběhu filmu se od ní distancuje, když zjistí, že tahleta bohatá rodina je ve skutečnosti živoucí metaforou kapitalistické žravosti, která k přežití vyžaduje permanentní obětování nové krve = poselství jde ruku v ruce s charakterovým vývojem. Naopak v Pozvánce do pekla přes potoky krve za horou smrti v údolí mrtvých se Evelyn od začátku do konce distancuje od svých bohatých příbuzných, s otravným sebeuvědoměním se identifikuje s každým chuďasem okolo, s rodinou v podstatě nechce mít nic moc společného a hlášky o britském kolonialismu/bělošském pocitu viny vypouští pomalu od první minuty. Což z ní dělá nikoli lidskou postavu, ale nedramatizovaný manifest, kde si poslušně a explicitně odrecitujeme všechno, co je na dnešních sociálních a rasových vztazích blbě. Grace vyjde ze svého příběhu se zjištěním, že zázemí neunikneš. Evelyn vyjde ze svého příběhu se zjištěním, že vampýři existujou. Tak proč se vůbec obtěžovat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Lucy (Alana Boden), jedna z Upírových neviest, je zároveň meno Draculovej obete vo filme Dracula (1992) a v románe z roku 1897. (molcan2)
  • V rozhovore pre Bloody Disgusting režisérka Jessica M. Thompson prezradila, že po uvedení filmu v kinách bude na VOD a streamingu zverejnený alternatívny zostrih s označením R. V druhej verzii je pridaných viac gore, násilia a nahoty, ktoré boli z kinoverzie odstránené kvôli ratingu PG-13. (molcan2)

Reklama

Reklama