Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

mira007 

všechny recenze uživatele

Nevinná chudá žena v honosném sídle jakože u znovunalezené rodiny přes DNA - spíš taková lekačka než plnohodnotný horor, scénář jednoduchý, nijak originální, ale provedení sedlo a nepůsobilo to většinu času hloupě. Díky mé oblíbenkyni Nathalie Emmanuel (nar. 1989) to dosáhlo na tři hvězdy. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

''Horor'' pro holky. A nakonec proč ne. Dle prvních recenzí a ohlasů jsem to teda čekal horší. Režisérka dobře propojila romantiku s upíry. Ale zase tak láskyplný to taky určitě není. První hoďku nám stará od Bladea ukazuje jaká je pořádná naivka a čekáme, jestli se nechá svést podivínským majitelem panství. Pak to chytne docela spád a celkem slušně se to rozjede a začne se to řezat. Vizuál potěšil, Nathalie je kočka, potěšila mě účast Pertweeho, kterého jsem viděl snad naposledy ve filmu Soudný den, jo slušný průměr. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv to začalo nádherne goticky a malo to niekoľko prvkov, ktoré mam na týchto filmoch rad a to hlavne ponurosť, len škoda, že tej nebolo viacej. Najprv sa mi zdalo, že pozerám krvavú nevestu 2, keďže sa napadne dej filmu podobal práve na krvavú nevestu. Ale to boli hlavne začiatky, potom si už ide svojou cestou i keď som tam spozoroval jednu či dve sceny pripomínajúcu scénam vo voskovom múzeu, čo bola asi len náhoda. Tak po technickej stránke je celkom slušný a aj po tej hereckej. Horšie je to už s gore stránkou, tá bola pomerne slabá a čo sa týka predvídateľnosti, tej je tu neúrekom. Dá sa povedať, že nič nove tu nie je, práve na opak, všetko je tu stokrát recyklované a tak aspoň pre mna to je nielen predvídateľné, ale hlavne nezaujímavé. Film ma určite neurazil, ale ani nenadchol, lebo nemal kvôli čomu. Slabé 3*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nemastná, neslaná upířina v nezáživném kabátu. Do půlky se film tak nějak rozjíždí jen proto, aby se pak na svatební hostině zábavně překotil a dal nám naději v lepší druhou část. Ta se ale bohužel nekoná a o to větší zklamání pak diváka čeká. Je to plné nezábavných postav, klišé a neoriginálních žánrových prvků, potenciál upírů, lekačky, atmosféra či gore zde není vůbec a závěr je tak uspěchaný, že jej divák vlastně ani nepostřehne. Béčková nuda. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu mala zrejme vyustit k veticke, ktoru povie jeden hajzlik v zavere: "you, modern women, are so ungrateful!". :) Druhy film pani reziserky a scenariskty - Jessicy M. Thompson. Ukazat jednu silnu, sympaticku, emancipovanu zenu, ktora "znici" ten nanichodny "muzsky svet. :) "This is Sparta" v zavere bola efektna. Jedine pozitivum, bol pre mna zaroven trochu deja-vu z The Haunting z 1999-teho. Totiz pekna atmosfera zo zakuti toho stareho sidla. Malo to podobny vibe. Zaverecnu vtipnu scenu s cernosskou kamoskou a podpichnutim "the whitest boy" si mohli odpustit, ale celkovemu cajickovemu dojmu by to aj tak nepomohlo. Predvidatelna slabota. Slabulinke dvojhviezdie. Aj vdaka celkom vydarenej hororovej uvodnej scene so "strunou". 30% Neodporucam. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)
  • Lucy (Alana Boden), jedna z Upírových neviest, je zároveň meno Draculovej obete vo filme Dracula (1992) a v románe z roku 1897. (molcan2)
  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)

Reklama

Reklama