Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejpovedenější a nejvymakanější animace. Pro začátek Animatrixu rozhodně ta nejlepší volba. Tím ovšem netvrdím, že se mi Poslední let líbí nejvíc. Svým obsahem a jednoduchým dějem odstartuje celý film nejlíp jak to jde. Rejža ukazuje divákům, že za nedlouho již nebude třeba živých herců, páč to co se dá už natočit zapomocí techniky, to je mazec. No, komu z Vás se nelíbila ta sexy kočka v tangách? Slobodná Europa v jednom kousku zpívá : Na happy endy se chodí do kina.... To možná jo, ale tady bych se na šťastnej konec moc netěšil. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Příběh, který mezi animatrixové povídky nezapadá nejen proto, že je počítačový a dělali ho Američani, ale hlavně proto, že je tak strašný. Doopravdy jsem vyrostl z toho, abych s vykulenýma očima a slintama drajícími se z úst obdivoval čeho je schopná počítačová grafika a animace. Mnohem raději ocením anime kresbu a uchvátně zpracovaný boj v povídce Program. Pokrytci si stěžují, že Program postrádá nějakou myšlenkovou hloubku (s čímž také zásadně nesouhlasím) ale Osiris se o nic takového ani nepokouší! Poslední let osirise je opovrženíhodným zašpiněním grandiózní samurajské zbroje, nesoucí název Animatrix, hořčicí z Cheesburgera McDonalds! Měli byste se stydět! ()

Reklama

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující podívaná. Scénu souboje s meči bych označil po technické stránce za jednu z nejlepších jakou jsem kdy viděl. SVětlo lehce pronikající okny dovnitř a i v nejmenších detailech jdou jeho paprsky vidět v lehkém oparu... Po stránce příběhu, i když se jedná o bokem ležící opus, je jeho přiřazení do Matrixu možné, ba dokonce pravděpodobné. Nejde o to, zda by se Matrix hlásil k tomuto, ale že se toto hlásí k Matrixu... Povedený kousek, který bych neváhal zařadit do puzzle jménem Matrixworld aneb dávám 85% (Přece jen bych si dovolil nesouhlasit s momentem, kdy žena gravitací letící k zemi, dopadne na zem a vyvolajíc tlakovou vlnu udělá jen menší otisk do betonového dláždění. Nechci se přít, ale že by zrovna toto bylo ve schopnostech této postavy... pcháá hned mínus 15%, jinak bych neváhal se stovkou, ale vždy se najde muška) ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Soukromě jsem to přejmenoval Poslední Osirisův úlet. Je to pěkné doplnění akčních částí filmu a nese sebou i důležité poselství, které nabízí přesah do reálného světa. A to je v realistické animaci - celé je to vlastně o tom: Podívejte jak vypadá tento kreslený film jako ten film hraný, co když opravdu je naše vnímaná realita opravdu jen kreslená. Ať si je. Vzhledem k tomu, že jinou realitu máme možnost vnímat víceméně jen v kreslených filmech, tak nám to moc nepomůže. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Jako úvodní díl celého Animatrixu, jde o animaci počítačovou, která se na první pohled nadmíru zdařila (opravdu povedla). Je tam znázorněn let lodi pronásledovanou obrovskou spoustou sentinelů (muselo být opravdu obtížné dát dohromdy tokovouto animaci). Jedna z člen posádky jde do Matrixu, vhodit do schránky kazetu. A tady přichází na řadu akce ve vzduchu. Jsou zde předvedeny oprvdové kousky umění anatomie lidského těla. To už si poté může režisér dělat co se mu zlíbí, ať už s kamerou, s herci, se světlama, nastiňováním, zvukem... no prostě co se mu zlíbí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama