Reklama

Reklama

Každý policejní vyšetřovatel se dříve či později setká s případem, který zůstává nevyřešený a který jej pronásleduje. Pro Yohana se takovým případem stala vražda Clary. To, co začíná důkladným vyšetřováním života oběti, se brzy změní v posedlost. Jeden výslech stíhá druhý, o podezřelé není nouze a Yohan má stále více pochybností. Jistá je jen jedna věc, zločin se stal v noci na dvanáctého. (Pilot Film)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (57)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Promiskuita mladej obete spravila z prípadu ťažko riešiteľnú krížovku. Páchateľom mohol byť ktorýkoľvek z jej mužov, no zároveň ani jeden z nich. The Night of the 12th je minimalistická kriminálka, ktorá sa nevyvíja predvídateľným smerom a cesta k finále má od lineárneho príbehu na míle ďaleko. Je (ne)príjemne deprimujúca, nenútené ukazuje victim blaming v praxi a pracuje aj s konceptom femicídy. Už dávno som nevidel tak autentické vyšetrovanie, ktoré mi, žiaľ, v mnohých smeroch pripomínalo realitu. Okrem iného mi veľmi sadla aj uveriteľná dvojka vyšetrovateľov, ktorá mala echt chémiu a palec hore dávam aj za soundtrack. Hodnotením sa oproti divákom z čsfd prikláňam skôr k užívateľom z RT. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca thrillerová atmosféra chytľavej detektívky s množstvom podozrivých, ale bez vraha. Tak trochu som dúfal, že ten úvodný text bol blaf, a napokon sa dočkáme nejakého finálneho prekvapenia, ale akurát táto "čerešnička" na torte tomu chýbala. Každopádne, film ma bavil, sarkastické postavy detektívov boli zaujímavé, cynická atmosféra tomu dodávala tiež svoje čaro, a taktiež promiskuitný život upálenej dievčiny, vďaka ktorému tu mám celú škálu podozrivých. Takže podľa mňa vcelku vydarená detektívka, teda až na to nerozlúsknutie celého prípadu - a tým pádom chýbajúca pointa, čo je podľa mňa veľká škoda. Ale inak bez pochýb nadpriemer, 4* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Každý rok francouzská kriminálka vyšetřuje přes 800 vražd. Téměř 20 procent případů zůstane nevyřešených. Jeden takový nás čeká a právě tímhle konstatováním tohle drama začíná. Tvůrce zajímá všední vyšetřovatelská práce kriminalistů, jejich pohled na pachatele či oběti bez přikrášlování, jejich vzájemné vztahy i to, jak se jejich náročná práce promítá do vlastních životů. I když předem víme, jak vyšetřování dopadne (točení se v kruhu hezky ilustruje záliba jednoho z vyšetřovatelů v podobě uzavřeného cyklistického velodromu), působivost a dramatičnost vyprávění nechybí. Obětí ohavného činu je jedenadvacetiletá Clara, která se soudě dle bývalých partnerů a jednorázových úletů stále „hledala“, což ale neznamená lámat nad dívkou hůl a nechat se ovlivnit v náhledu na ni. Nicméně i to se v mnohém promítá do otázek vlastního selhání v osobních životech vyšetřovatelů. A právě i o jakousi nebezpečnost mužského chování se tu opakovaně otíráme. Atmosférické, záměrně rezignované a pomalé. Tři až čtyři hvězdy. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

No páni!To byla špica! Neotřelé tváře herců, kteří hráli své role famózně.Bezvadná kamera.Pohrála si s detaily.Bezvadná režie. Měla jsem pocit, jako když čtu knihu a nemůžu se dočkat až se prokoušu do konce protože tak, jak je veden děj  ,mě to zkrátka uzemnilo. Scénář nabídl několik pachatelů a nakonec divák utře nos!To se jim teda fakt povedlo :-( anebo :-) ??Seděla jsem a pár vteřin doufala že vyskočí nějaká postava a udělá jasno!No nic.Když vydržíte do konce, dostane se vám songu White Flowers s Minou Tindle.Ani jedno mi nic neříká, ale píseň s hlasem zpěvačky je nádherná. A pomalu se vytrácí pocit zmaru, že jste se nic nedozvěděli.Aspoň teda že  Yohan slezl z oválu ,kde opravdu jezdil dokola jak křeček, a vjel bicyklovat na silnici .Nádherné scenérie Alp. Co musím za sebe vyzdvihnout je kvalitní český dabing. U mě to znamená že doprovodná hudba ,která má nějak navodit atmosféru,nepřeřve mluvené slovo! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SHOŘÍŠ JAKO BRIKETA, Z KTERÝ OLEJ VYTÉKÁ…  Prostě kriminálka. Policajti nemaj pořádnou stopu, takže ani podezřelýho… motaj se od ničeho k ničemu a já čekám, co že to bude mít za pointu. Že třeba… No nic. Případ pro 1. oddělení, kterej by (v jejich podání) byl svižnější a kratší. Možná se stejným policejním výsledkem, ale … A jestli to byl záměr, to natočit takhle „úmorně“, tak jo. Ale to je asi tak všechno.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film byl natočen podle knihy „18.3: une année à la PJ“, kterou napsala Pauline Guény. 2.) Film se stal ve Francii filmem roku. 3.) Thx za titule „iljito“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Dej je inšpirovaný skutočnou udalosťou, keď v noci z 13. na 14. mája 2013 našli telo Maud Maréchal obhorené v Lagny-sur-Marne. (Arsenal83)
  • Filmovanie snímky trvalo celkovo 34 dní a prebiehalo v Savojských Alpách. (MikaelSVK)

Související novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (více)

Reklama

Reklama