Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizoda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenze (51)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférou možno jedna z najlepších epizód, máme tu melanchóliu, gotický horor, melodrámu a v dobrom zmysle slova lacnú duchárinu. Lenže opäť sa báchorka vhodná tak na maximálne polhodinku naťahuje až na hodinu. Výsledkom sú neustále dokolečka sa opakujúce tie isté scény, ktoré by ste mohli medzi sebou prehadzovať a nič by to v dramaturgii dielka nezmenilo. Každopádne som si aj napriek tomuto handicapu The Murmuring užil. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade psychologické dráma o vysporiadaní sa zo straty potomka. Viac ako čokoľvek iné je táto časť štúdiou pocitov a prienikov. To, že je tu vedľajšia duchárska zápletka je v pohode, ale výrazne ustupuje do úzadia, hoci scény v noci sa nám snažia povedať opak. Myšlienka na záver poteší, ale v zásade to celé pôsobí nekonzistentne. Ako keby to celý čas nevedelo, aký je žáner je v tomto prípade dominantný. Kent sa snaží o rovnaký fígeľ, aký použila pri Babadookovi. Priemer. Čakal som od finále série niečo iné a hútnejšie. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě druhý nejslabší díl celé série. Příběh je k uzoufání nudný a rozvleklý, atmosféra nefunguje a místo tísnivosti nebo strachu vzbuzuje prostý nezájem, občas oživený pěkným pohledem na barevně výborně sladěné kostýmy, chladnou, krásnou přímořskou přírodu a hejna ptactva. Podobně, jako minulá epizoda přinesla bizár, psychedeliku a originální vzrušující vizuál, přináší tato klid, krásnou scenérii a ticho přerušované prakticky pouze zvuky přírody.. ale chybí jí totéž, co té předchozí a sice příběh. Ze stejné příčiny dávám této jinak diametrálně odlišné epizodě stejné hodnocení. A je to škoda, jelikož s jinou zápletkou a více prvky hororu by mohlo jít o velice dobrý divácký zážitek. 1/5 ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa asi najlepšia "poviedka" z projektu Kabinet kuriozít Guillerma Del Tora. Áno, páčila sa mi väčšina príbehov (najmenej paradoxne dve adaptácie HPL), ale ak by som mal vybrať topku, zrejme by sa ňou skutočne stal práve Šum krídel. Režisérka Jennifer Kent si zo svojho staršieho hororu Babadook pred kameru znova priviedla Essie Davis a áno, je skvelá, ale mňa osobne veľmi prekvapil sympaticky civilný tón, v akom sa tu predstavil Andrew Lincoln. Chápem, že je herec a vie (mal by) zahrať "všetko", ale aj tak ma milo prekvapilo, aký "obyčajný" tu je. Ono, táto epizóda je celkovo pozoruhodná tým, že čím menej explicitných hororových vecí sa tu deje, tým je lepšia. "Čistých" žánrových momentov tu nie je veľa, ale nejaké tu samozrejme sú (je to ostatne hororový seriál), no najviac sa mi páčili momenty, v ktorých proste len dvojica manželov-ornitológov skúmala vtákov a "len tak" sa rozprávala. Dosť mi to pripomínalo staršie "prírodné" hororové knihy a poviedky, v ktorých hrala dôležitú rolu príroda (Vŕby od Blackwooda, Genius loci od A.C. Smitha alebo Jabloň od  du Maurier). ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady si tvůrci opravdu nechali to nejhorší resp. nejnudnější na konec. Celé to byla tak strašná nuda, navíc ty dva příběhy, ztracené novorozené dítě a duchové v domě, nějak nedávaly dohromady smyls a nenašel jsem smysluplné propojení navíc i s těmi ptáky?!? WTF... Paní dle vizáže si navíc uhnala první děcko nejspíš v padesátce. Tohle se nepovedlo :oT ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama