Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizoda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenze (51)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ducharska cast ma neoslovila takmer vobec. Hlasy, na ktore sa v noci budia protagonisti za poslednych minimalne 30 rokov ma uz neohuria. Vedecka cast o specifickych vtakoch ma ako dokument zaujala, avsak v tejto epizode, ked pribeh je depresivny a podprahovy, vylozene nudi. Essie Davis mi velmi slusne "liezla na nervy" v Babadook-ovi a tuna je to takmer rovnake. Urcite stravitelnejsie pre citlivejsie zenske publikum. Traumu, co tu vykreslili som rozhodne videl sfilmovane stravitelnejsie. Nebavilo. ()

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufal sem v pořádný závěr, ale dostavila se průměrná hororová práce, okořeněná pouze o drobné detaily. Tato epizoda na mě fungovala přesně jako horory z přelomu milénia alá 3:15 Zemřeš, což mi nijak nevadilo, byl to fajn oddychovej dojezt. Skvělé herecké výkony (je radost opět někde vidět Andrew Lincolna), umocňující izolující prostředí ostrova, neustálá nepříjemná přítomnost ptactva + těch pár creepy momentů taky super. Jen to příběhově nenabídlo nic moc zvláštního ani originálního, zato už dost únavného - dostačujících 70% ale standartní 3* ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě druhý nejslabší díl celé série. Příběh je k uzoufání nudný a rozvleklý, atmosféra nefunguje a místo tísnivosti nebo strachu vzbuzuje prostý nezájem, občas oživený pěkným pohledem na barevně výborně sladěné kostýmy, chladnou, krásnou přímořskou přírodu a hejna ptactva. Podobně, jako minulá epizoda přinesla bizár, psychedeliku a originální vzrušující vizuál, přináší tato klid, krásnou scenérii a ticho přerušované prakticky pouze zvuky přírody.. ale chybí jí totéž, co té předchozí a sice příběh. Ze stejné příčiny dávám této jinak diametrálně odlišné epizodě stejné hodnocení. A je to škoda, jelikož s jinou zápletkou a více prvky hororu by mohlo jít o velice dobrý divácký zážitek. 1/5 ()

StefeMakovec 

všechny recenze uživatele

Poslední povídka ze sbírky Kabinetu kuriozit  pro mě byla velkým zklamáním. Čekal jsem nějakou mystiku a ne hodinu dlouhé nudné vyobrazení periody ženy, která je tak strašně přecitlivělá že ji každou chvíli zajímá něco jiného a dokáže uronit i nějakou tu slzu po tom co jí malé dítě řekne že je mu zima, ale když přijde řada na pomyšlení na její mrtvé dítě je k takové myšlence naprosto netečná. Když se jí manžel konečně otevře ohledně jeho pocitů ze smrti jejich dítěte a řekne co ho trápí, snaží se být strašně drsná a ještě ho zkritizuje že si to moc bere. Zakončením je pochopitelně pominutí účinků silné menstruace a přijitím hlavní hrdinky na jiné myšlenky. Příběh nijak nezačal ani nijak neskončil, celý seriál mohly seknout už u sedmého dílu. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady si tvůrci opravdu nechali to nejhorší resp. nejnudnější na konec. Celé to byla tak strašná nuda, navíc ty dva příběhy, ztracené novorozené dítě a duchové v domě, nějak nedávaly dohromady smyls a nenašel jsem smysluplné propojení navíc i s těmi ptáky?!? WTF... Paní dle vizáže si navíc uhnala první děcko nejspíš v padesátce. Tohle se nepovedlo :oT ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama