Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Deverant 

všechny recenze uživatele

Film měl asi ambici být snímkem zobrazující mediální manipulaci a manipulovatelnost médií, honbu za lacinými senzacemi a excesivnost naší kultury, případně další přilehlá rozhodně zajímavá témata. Nějak se mu to ale cestou od nápadu k realizaci nepovedlo. Už představení obou kladných hrdinů - s médii spolupracující a jimi milovaný zkušený detektiv (trochu to připomíná L.A. Confidential, ne?) a pohledný mladý poldo-hasič (jeho entrée scénou v parku - mírně řečeno, k smíchu), tedy něco jako De Nirova role v Backdraft (ale na co má hasič pistoli jsem neprohlédl; možná místo sekyry) trochu zavání béčkem. Roden je ovšem bezesporu přiměřeně vyšinutý, a je patrně největším (skoro se mi chce říct jediným) kladem filmu. Dál 15 Minutes většinou působí jako by je opravdu režíroval, točil a stříhal Oleg Razgul, režisér (Razgul? kdo ty jména vymyšlí by mě opravdu zajímalo). Konec je potom jak z béčka osmdesátých let (a v jeden moment připomene neomylně Lethal Weapon a Rickse vykřikujícího "Zastřelte ho!", když mu padouch drží zbraň u hlavy), završený moralitkou, aby nikomu neuniklo jak to bylo s těmi médii myšleno. Ta jedna hvězda je za Rodena a obávám se, že nebýt Čech, nebyla by ani ta. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby film končil o takových 15 minut dříve, byl by to šokující a strhující snímek:). Karel Roden je ve své roli vyšinutého psychopata perfektní, vedlejší roli hraje spíš Robert de Niro (i když producenti tvrdí opak:)). Příběh je opravdu zajímavý, netradiční co do obsahu i vizuální podoby. Mimochodem věděli jste, že představitel Olega Razgula je v reálu dvojnásobný mistr Ruska v sambo? (nepleťte si to s latinskoamerickou sambou, to by mohlo dopadnout opravdu nehezky:)) ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde jsem fandil záporákům. Těžko říct, jestli za to může Karel Roden nebo ten způsob, jakým jsou detektivové prezentováni...... hasič je prostě nesympatickej vocas a De Niro ... mno jsem rád, že ho zabili. Akorát ten konec pro mě jinak docela koukatelnej film shazuje do koše blbostí... kdyby alespoň zabil tu reportérku nebo toho hasiče, ale ono se blbovi nestane nic... prostě shit ()

otík 

všechny recenze uživatele

Potemnělá, drsná a pesimistická thrilerově akční podívaná, ve které se Karel Roden předvedl jako totální magor, který společně s dalším ujetým Evropanem páchá vraždy v Americe. Natáčí to na kameru a pak to chtějí vydat a být slavný a bohatý. Jenže každé zlo má háček a tentokrát ani tito dva magoři nebudou výjimkou. Je to sice drsný, ale docela povedený snímek, který si bere na mušku především novináře. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Velmi podivná slátanina, která se zřejmě snaží kritizovat moc médií, jejich hon za senzacemi, sledovaností a penězi. Vybírá si k tomu dost zvláštní prostředky, ačkoliv by film 15 minut měl být něčím na způsob thrilleru, začíná jako komedie (komediální a humorné prvky se tady objevují podobným způsobem jako v blockbusterech), aby vzápětí „šokoval“ scénou brutální vraždy, načež se změnil v něco na způsob buddy movie a tak dále, pořád dokola. Zní to možná zajímavě, ale zajímavé to vlastně vůbec není. Spíše takové neumětelské. A nudné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Postava Karla Rodena se jmenuje Emil Slovák, jak je možné vidět v pasu na začátku filmu a v závěrečných titulkách, ale ve filmu mu říkají Slezák. (alienad)

Reklama

Reklama