Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film bavil oveľa dlhšie, ako oných 15 minút. Mal maximálne priemerné hodnotenia, takže som od neho vôbec nič nečakal a asi aj preto som bol celkom príjemne prekvapený. De Niro poteší vždy, Rodena som vtedy videl v americkom filme po prvý krát, takže som bol z toho trochu na vetvy. Námet, scenár, aj spracovanie mi pripadali solídne až nadpriemerné, takže celkovo spokojnosť a trochu sklamanie, že tento filmík si užil iba tých 15 minút kontroverznej slávy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Roden je bourák. Taktarov rovněž slušnej magor. Nicméně po hodně dobrým začátku už mi druhá půlka filmu tak super nepřišla, ale zase na druhou stranu kterýmu našemu herci se ještě někdy podaří ve filmu oddělat nějakou velkou hvězdu holýho údu. Na hraně mezi 3 a 4* Nakonec tomu asi víc sluší ta lepší trojka.65% ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Hvězdou 15 MINUTES není Robert De Niro ani Edward Burns, ale Karel Roden! Výborný záporák, který divákovi nahání strach z jeho šílenství a krutosti (jeho smích vyzařuje perfektně šílenost postavy). Oleg Taktarov je skvělý. 15 MINUTES je skvělá Krimi popcornovka, která stojí za zhlédnutí už díky našemu herci, který překonává Hollywoodské herce na vrcholu. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Karel Roden ako zákerný zabijak, ktorého pri vraždách kolega stále natáča videokamerou. Pásku chcú predať za drahé doláre a na súde dokázať, že sú blázni, v blázinci dokázať, že sú zdraví, a keďže v USA nemôžu byť dvakrát súdení za ten istý zločin... Film tak trochu ukazuje aj chorú americkú spoločnosť a východoeurópanov ako gaunerov - zabijakov, prinajlepšom prostitútky. Karel Roden, fajčiaci Mars-ky vystupuje ako Čech paradoxne pod menom Slovák a občas prehodí aj vetu - dve po česky. Vo filme možno zaregistrovať aj Slovenku s "typicky" slovenským menom Daphne Handlová. Okrem veľmi divnej, stále poskakujúcej, kamery divokých farebných efektov a poriadnej dávky násilia, ktoré priamo neukazujú, môžme vidieť aj odpornosť novinárov, ktorým o pravdu vôbec nejde. Ide im o senzácie za každú cenu (a nielen tým americkým). Karel Roden sa opäť predstavil v zápornej role a pravdepodobne je už v Hollywoode zaškatuľkovaný, takže môže očakávať len ďalšie a ďalšie "bezcharakterné" úlohy. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je Karel Roden, který také znamená tu jednu hvězdičku navíc, než si film zaslouží. Celkem zajímavý nápad byl utopen v celkové nevýraznosti, z níž vyčnívá právě Roden. Je jen škoda, že tahle hollywoodská role byla pro něj ze světa na druhé straně velké louže ta nejlepší. Roden má totiž navíc, než na průměrný snímek, který sám nahoru nevytáhne. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně v baru, kde Emil (Karel Roden) otevírá balení Excedrinu a je natáčen na kameru, je v záběru kamery vidět na stole krabička cigaret české značky Mars. Lze také přečíst česky napsané upozornění na krabičce o škodlivosti kouření. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama