Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde jsem fandil záporákům. Těžko říct, jestli za to může Karel Roden nebo ten způsob, jakým jsou detektivové prezentováni...... hasič je prostě nesympatickej vocas a De Niro ... mno jsem rád, že ho zabili. Akorát ten konec pro mě jinak docela koukatelnej film shazuje do koše blbostí... kdyby alespoň zabil tu reportérku nebo toho hasiče, ale ono se blbovi nestane nic... prostě shit ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kterak náš slavný herec s výraznými rysy, Karel Roden v roli běsného, šíleného maníka, ukázkově přechcal jednu z největších světových hereckých hvězd, Bobbyho De Nira, coby snaživého detektiva. Ten hraje opět kvalitně, jako ostatně vždy, ale Roden tady opravdu poctivě válí. A to excelentně. Ani bych neřekla, že Robertovi zdatně sekunduje, pro mě jej zde i poměrně významně zastiňuje. Jinak příběh sám o sobě je ztvárněn spíše roztržitě s mírnými komediálními prvky, za doprovodu podobně laděné hudby. Má však spád, spoustu akce, působivého herectví a zábavných dialogů. "Přece mě nenecháš tady na stromě, přijde nějaká smažka a zakuchne mně", "Doufám, že nebudeme zdrhat, mám špatný kolena." ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto filmu si troufli na opravdu hodný kus práce, na poměrně široké pokrytí moderní tématiky médií, manipulací, falešné popularity a slávy. A dá se říci, že většinu příběhu se jim to i daří, problémy přijdou až s přílišnou překombinovaností děje a silně potrhlým závěrem. Možná měl být film i jakousi sondou do tak neamerické, východoevropské duše a mentality, čemuž pomáhá tady tolikzmiňované angažování Karla Rodena. Mimochodem asi je pravda, že Roden tu snad i přehrál De Nira, ale v současné době už se bohužel není čím chlubit, tolik povyku, kolik se tady kolem něj nadělalo, mi však případne jako silně nadsazené. Na druhou stranu - až 6. místo v titulcích si také nezasloužil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Než jsem to viděl, nedovedl jsem si představit, co kritici mysleli tím, že DeNiro jen přihrává Rodenovi. Ale teď to vím. DeNiro nejen že přihrává, ale on ani nehraje. Přišel mi celou dobu strašlivě topornej a spíš pozérskej, než aby předváděl něco jako hraní. Roden tu krásně ukázal, že svých patnáct minut dokáže opravdu využít. Toho parchanta zahrál bez nejmenších chybiček, opravdu hnusně. A doufám, že Andy Warholem každému prorokovaných patnáct minut slávy má teprve na začátku. Ale je škoda, že ho obsazujou jen do rolí psychoušů, protože by měl i na víc. Film je celkově spíš nudnej, ale tak poslední půlhodina je hodně zábavná a až na konec mě tam nic nenaštvalo. SPOILER - neviděli-li jste=>nečíst Ten konec je zbytečně klišovitej a podle obvyklýho rámce. Ale naopak zase, v kolika filmech tvůrci nechali zabít herce jako Robert ve druhé třetině? Navíc toho klaďáka, toho dobrýho, kterej ještě k tomu měl i osobní život a tak. To se obvykle nestává a už vůbec ne Robertovi. Možná i proto se mu do té postavy nepodařilo dát nic hlubšího, že si říkal, stejně zhebne. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejmizernějších DVD roku. Z obalu se nikde nedozvíte, že zde hraje Karel Roden s Robertem De Niro, a i provedení DVD je tristní. Když vezme disk do ruky někdo neznalý, nemá jak zjistit, že tenhle film patří k jedněm z nejlepších zahraničních hereckých počinů Karla Rodena. Absolutně nechápu marketing distribuční firmy, která měla v ruce mocnou zbraň pro prodej a absolutně ji nepoužila. Ale možná dobře, protože ten disk za to nestojí. Nejprve však k filmu. Režisér John Herzfeld nám představuje příběh ze současné zmedializované Ameriky, kde je dnes slavnější darebák a vrah, než poctiví lidé. Kteří mimochodem nedojdou zastání ani u soudu. A tak není divu, že frustrace stoupá a jak policie, tak hasiči se snaží dva imigranty (jednoho Čecha a jednoho Rusa) potrestat a dostat nejprve k soudu a posléze, když soud selže, zkusit jiné možnosti... Snímek sice nastiňuje hodně zajímavé a dnes poněkud profláklé téma, herecké výkony jsou na vysoké úrovni, dojde k jednomu naprosto nečekanému zvratu, avšak délka snímku celé poselství zabíjí, stejně tak některé nedůvěryhodné (a z hlediska filmu zbytečné) situace. Pokud jde o disk, nabídne jen statické menu, žádné bonusy, v upozornění pravopisné chyby (minimálně u slov Česká a Slovenská republika - v textu jsou s velkým "r") i chyby v podtitulcích u filmu (Vvražda). Přitom všechna světová vydání mají docela hodně bonusů, rovněž nechápu, proč aspoň jeden nezavítal na počeštěný disk. Mizerný to disk mezi námi. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Karel Roden jednou v rozhovoru uvedl, že jeho hereckým snem je zahrát si po boku Roberta De Nira. Tímto filmem se mu sen splnil a dokonce ve filmu hrál déle než jeho idol. (foxing)

Reklama

Reklama