Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Ještě dnes si pamatuju, jak sem byl v šoku, když sem na tom v roce 01 byl v kině a viděl sem zabít De Nira a ještě takhle! Sice zabili jen jeho postavu, ale stejně, to se často nevidí, aby někdo takhle zabil - v tý době mýho nejoblíbenějšího herce. Narozdíl od všech, Roden mi přišel, že hraje strašně, příšerně špatně, blbě, že je to zkrátka do tý doby jeho nejhorší výkon, co kdy kde předvedl. Nudná, béčkově ubohá, mizerná role, kterou zahrál přesně tak blbě, jak je třeba takovou roli zahrát. Dnes, po 14 letech, zrovna to dávaj na nově, a koukám na to, mi to příde už všechno jedno. Film je to naprosto trapnej, nejtrapnější ze všeho je ta postava toho ruskýho pitomce s videokamerou, taková trapárna, jak se to snaží "něco vypovídat". Rádoby pokus o nějakou satiru. A je to jen nekonečně děsná pruda. Roden je neustále zpocenej a furt někoho kuchá a řeže, fakt jen pateticky trapný béčko, který se omylem místo videa dostalo do kin a tím začla trapná americká kariéra našeho vynikajícího herce. Na druhou stranu, vyzkoušel si kariéru v americe, budiž mu to přáno.Každopádně to nic nemění na tom, že tendle film je neskutečně otravnej a nejotravnější tam je ta dvojka kreténů z východu, je to trapný a debilní klišé, typicky americky pošahaná vize světa. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripomínate mi moje šteňa. Šťalo mi na koberec, ale nechal som si ho.“ Komentár obsahuje spoilery. 15 MINÚT je zvláštny film. Hoci je Robert De Niro uvádzaný na prvom mieste, vlastne oňho vôbec nejde a v polovici zomrie (vôbec nie tak naturalisticky, ako sa hovorilo v čase uvedenia do kín). Hoci režisér používa násilie, zo surových scén nemrazí tak, ako mraziť malo/mohlo. Hoci je snímka plná satiry, scenárista volí na charakteristiku amerického národa prízemné slová (naivnosti typu „Zabi v Amerike človeka a staneš sa hviezdou“, čože??). Hoci sa to celé tvári ako buddy movie, o parťácky príbeh nejde už kvôli hore uvedenému (ťažko urobíte buddy movie, ak je jeden z buddy mŕtvy). A tak ďalej... Napriek tomu, aký čudný film to je, nejde (už kvôli atmosfére, pomerne nečakaným zvratom a Karlovi Rodenovi) o stratu času. Úplne. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Film je bez jakýchkoli ústupků na 4 hvězdy. Rodenova (pravděpodobně) jediná příležitost naplivat DeNirovi do obličeje mu na můj vkus vyšla perfektně (kdo viděl pochopí) :) . Že však dokáže hrdě konkurovat herci jako DeNiro jsem fakt vážně netušil a velice mile mě to překvapilo. Kdysi jsem viděl tento film s českým dabingem a musím varovat všechny kdo se do toho chtějí pustit nebo už pustili, aby si film přehráli v originále, protože film je pak výrazně lepší. Teď se zase zpátky vrátím ke zdejšímu (pro mě totálně nepochopitelnému) hodnocení. Tipuju, že zde nejspíš všechny zdejší skalní vlastence (kteří si ruku k tělu přiloží jen tehdy když je MS v kokeji) nakrklo to mírné škatulkování ČR k východní Evpropě apod. No každopádně já se přes to krásně dokázal přenést, protože to tak nějak k tomu filmu patřilo a velice mě to naopak bavilo. Výborné herecké obsazení se správně načasovaným drsným humorem, skvělým záporákem a zvratem mě naservírovali skvělý a originální filmový zážitek. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kterak náš slavný herec s výraznými rysy, Karel Roden v roli běsného, šíleného maníka, ukázkově přechcal jednu z největších světových hereckých hvězd, Bobbyho De Nira, coby snaživého detektiva. Ten hraje opět kvalitně, jako ostatně vždy, ale Roden tady opravdu poctivě válí. A to excelentně. Ani bych neřekla, že Robertovi zdatně sekunduje, pro mě jej zde i poměrně významně zastiňuje. Jinak příběh sám o sobě je ztvárněn spíše roztržitě s mírnými komediálními prvky, za doprovodu podobně laděné hudby. Má však spád, spoustu akce, působivého herectví a zábavných dialogů. "Přece mě nenecháš tady na stromě, přijde nějaká smažka a zakuchne mně", "Doufám, že nebudeme zdrhat, mám špatný kolena." ()

erased 

všechny recenze uživatele

Výborný, i když poměrně tuctový film se skvělými herci a perfektním spádem. Edward Burns zde sice hraje klasické skauta, ale o to víc vynikne Rodenův Emil, který se pro mě stal jakýmsi měřítkem pro jeho jiné role, protože podobně dokonalého šílence zahrál snad jen Heath Ledger. Navíc film překvapil zajímavým scénářem, co se De Nira týče, a právě výkony těchto dvou herců zvedají film z průměru mezi ty velmi kvalitní. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno