Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom filme Searching tu máme ďalší screenlife thriller v podobe Missing. Tento krát však pátra drzá dcéra po nezvestnej matke, ktorá odišla na dovolenku s nedôveryhodným priateľom do Kolumbie. Už som z toho nemal taký waw pocit ako pri Searching, kde bolo všetko také originálne a popravde, malo to aj lepšiu zápletku. Missing je proste iné a hlavná "hrdinka" June mi pripadala ako poriadne drzá puberťáčka, ktorá sa správala nanajvýš nerozvážne. Navyše, bolo to celé už príliš prekombinované, a niektoré veci boli tak trochu pritiahnuté za vlasy. Ale výsledok bol napokon celkom vydarený a aj keď to vyzerá, že som až príliš kritický, tak vo svojej podstate sa mi to páčilo nadpriemerne (ale keď človek porovnáva so Searching, tak to proste zaostáva). 4* ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Cyberpunk není sci-fi, cyberpunk je real a Missing je regulérní cyberpunková detektivka. Mladá June zde navzdory neschopnosti emeritních státních složek pomocí komerčních platforem odhaluje komplikovaný případ zmizení své matky, aniž by vstala od kompu. Zajímavé je, že film tím stejným způsobem varuje před zneužíváním technologií jako oceňuje, co se s nima dá všechno provádět a nakolik se dají provazovat. Desktopové filmy jsou vlastně docela zajímavou alternativou, protože mohou vtipně pracovat s druhým plánem a v rámci svého rámu musí chytře pracovat s tím, na co v něm upoutat pozornost, takže je dost napínavý sledovat ten kumšt, skrze který nás film chce v jednu chvíli dojímat či naopak zaháčkovat do nelehkého pátrání. Bohužel v závěru se to úplně zapomene, přijde se s tím nejklišovitějším vyústěním ever a je vidět, že tuhle poslední fázi už chtěli mít všichni za sebou, protože už není schopna věrohodně vyústit tak, aby byla schopná nějak inventivně využít zvolenou formu. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nezvěstná byla kvalitní, napínavá, opět fantasticky a inovátorsky kamerově provedená, zdařile zahraná, příběhově dobře vyřešená a gradující, za mě však horší než Pátrání. Jo, mohl bych tu napsat slohovku o tom, jak se mi co všechno líbilo a co bych opěvoval (protože FF filmy, obzvlášť horory, miluju a takhle detektivně jsem to u Pátrání taky žral) ale zkráceně řečeno to byla řemeslně jednička, jenom mi tu vadila ta lehká nereálnost celé té situace. Dalo by se říct, že tak dvě třetiny si film udržuje bravurně rozjetou linku, která by se mohla rozběhnout kamkoli a člověk u ní nikdy neví, jak se nakonec tvůrci rozhodnou, že to rozuzlí, právě v tom tkví to kouzlo Pátrání a Nezvěstné, ale pak to v třetí třetině jaksi padne - vyberou špatný směr. A od té doby až do konce to sklouzlo už celé do takového oblaku lehké nereálnosti, která naneštěstí ubírala na celkovém prožitku... Jak jsem ale napsal na začátku, všechno krom to bylo fakt skvělé. Ať to nezní, že kritizuju. Ten film jsem si dost užil. Například moje oblíbená kamerově zajímavá scéna byl záběr na trasu od domu k letišti, kde se mohla máma June ztratit, nebo celá ta scéna s Apple Watch. U toho mě zamrazilo. Bráchovi se ovšem Nezvěstná líbila mnohem více než Pátrání (nemá asi pro to pochopení). Vyhodnocení: Může za to ale možná ta snaha šokovat a předčít první díl, ale tak nebo tak se jedná o poměrně malý pokles vůči Pátrání ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film je takou malou anomáliou. Nie často sa stáva, že by hneď v úvode filmovej sezóny niekto vyrukoval s thrillerom roka, navyše bez akejkoľvek marketingovej kampane a s pomerne neznámymi hercami. Netflix ale trafil klinec po hlave a servíruje perfektne poskladaný thriller, inovatívny v duchu svojho predchodcu, nepredvídavý, plný perfektne zosnovaných zvratov, napínavý od začiatku až po záverečné titulky. Hi-tech nuansy a nápaditosť scenára v spojení s teenagerskou vynaliezavosťou vám vytvoaria dojem, že takto by sa dala vyriešiť a vypátrať každá nezvestná osoba, či vyriešiť každý zločin. Príbeh je však do značnej miery vykonštruovaný pre uspokojenie diváka a wow-efekt danej situácie. Pokiaľ sa však až natoľko nevyznáte do týchto technologických prešmyčiek, tak vás tieto hádankové situácie pohltia. Naopak, pokiaľ ste technický antitalent a pre rozlúštenie slov Siri, či Facetime budete počas filmu googliť, tak si ušetrite námahu a nervy. Ja som sa bavil náramne a thrillerovú atmosféru som si takto neužil už dlhú dobu. 90%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Už Searching před lety hodně překvapilo a oznámení o podobném kousku jsem bral na velkou váhu, jelikož mi tohle experimentální vyprávění skrze obrazovky nejrůznějších elektronických zařízení ohromně baví. Missing nastavuje novou laťku skrze pokrok technologií a nových aplikací a minimálně mě překvapuje skoro každým coulem. Sice závěr trochu trpí “Torenovým syndromem” (geeci pochopí), pro tu předchozí velmi slušnou gradaci ale můžu stále s radostí prohlásit, že jsem v Nezvěstné shledal jeden z nejlepších filmů roku. [viděno v ORYX ONE 27.8.2023] ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama