Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle mě vážně překvapilo. Něco takového přesně českému internetu chybělo! Celé je to udělané ve stylu filmu Odebrat z přátel, tedy že vidíme postavy jenom skrz monitor nebo mobil. Je to docela nápadité a originální. Postavy jsou dost uvěřitelné. Výběr herců je také dost dobrý. Je to přesně pro mladé lidi, protože se s nimi mohou ztotožnit, také s jejich problémy. Hlavní postavy jsou vlastně čtyři. Děj se střídá mezi Prahou a Berlínem, kde je jedna z nich na erasmu. Víc asi nemá cenu prozrazovat, je třeba to zkusit. Je zde spousta vtipných momentů a narážek na aktuální věci. Hudba je také velmi vkusně použita. Konec mě ale trochu zklamal... "Práce v OVB se nepočítá." :D ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Progresivní, moderní, originální, chytlavé a znamenité. Na takový originální počin potřebuje režisér herce, kteří to utáhnou a vsadil na talentované mladé herce. Josefíková a Cina mě osobně potěší vždy v čemkoli a ani tentokrát nezklamali. Eva Josefíková nemohla být ve ztvárnění hloupé Pavlíny přesnější a věrohodnější. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistý nakolik  Semestr představuje  nějákou skutečně výpověd o současné generaci,  ale já se u něho bavil, i když mi postavy byly střídavé sympatické a totálně nesympatické. Palec nahoru za svěží formu, nápad snahu a narážky na Fílu.  Anna Kameniková a Eva Josefiková k tomu skvěle hrají a ještě lépe vypadají a Amálka tady má i hodně zajímavý účet. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Semestr je v jistém ohledu až neuvěřitelný. Dává seriálu jako takovému úplně jiný pohled a když se na toto díváte přijde vám, že jste se posunuli hodně někam dál. Spíš je problémem jak moc chaotický to pak ve výsledku je. A navíc... věc, která je na tom asi nejvíc úchylná je ta, že celý seriál je pojatý jako vy byste byl pracovník NSA, co sleduje hlavní hrdiny v akci. Ale to ať si asi každý přebere sám. Největším problémem seriálu poté je to, že nikam nevede. Něco se děje, pak se zjistí, že je to furt jeden a ten samý problém a takhle furt dokola. Lehce depresivní. S tím, že zde není žádné vyvrcholení příběhu. Velice promarněný potenciál. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Luxusní náhled do života dvou (vesměs) sympatických lidí, navíc tak originálně pojatý, že po dvou dílech jsem z toho měl husí kůži. Navíc je scénář nasáklý popkulturou mojí generace a při každém dalším slibném nápadu jsem zíral, jak se Adamovi Sedlákovi podařilo neskutečně trefně udeřit na hlavičku. Minisérie mě začala tak bavit, že jsem si jí šetřil jak jsem mohl, až jsem přes zkouškové úplně zapomněl, že jsem to nestihl dokoukat. První dva díly jsou takové oťukávací, divák si musí zvyknout na ono hutné tempo, ale pak se to tak neskutečně rozjede až jsem nečekal, že se něco takového dá udržet po 6 dílů. A jestli něco Adam Sedlák fakt umí, tak jsou to ty konce dílů. Semestr ftw. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama