Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 5

Recenze (1 991)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Titanic má to štěstí, že jsem na něm byl kdysi jako jedenáctiletý puberťák v kině a musím říci, že jsem se rozhodně nenudil, i když i už tehdy mě zrovna nepřesvědčil scénář a většina hereckých výkonů (příjemnou výjimkou dle mne byl Kate Winslet). Poslední dobou už však mám Titanicu po krk, zvláště když ho takřka každý týden dávají na satelitu, kde si ho přehazují RTL, VOX a Kabel1 a naposledy ho dávali dokonce po poledni; taková to bývala pecka. Pamatuji si, že když běžel poprvé v televizi (na RTL), mohly se nejprestižnější německé firmy porvat o sebemenší ždibečky reklamního času a samotný film se kvůli reklamám protáhl na dobrých 250 minut... Kde ty časy jsou? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedenácti Oscary vykládaný šperk o lásce imunní vůči času i katastrofě monstrózních rozměrů zaujme dnes, po opadnutí byvšího haló, hlavně roztomile pubertální nevyzrálostí Leonarda DiCapria a hereckou vyzrálostí mladé Kate Winslet. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, meave, Eddard, Faidra, oLí, snatch, Le6n ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

It has 11 f*cking Oscars, guys! A není divu, protože Titanic útočí na každou možnou frontu. Snad všechny strhne příběhem strašlivé katastrofy, geeky do historie potěší akurátním zpracováním, fandy efektivní podívané zase všemi těmi triky a dalšími srandičkami nejen po srážce, a nás, nekonečné romantiky, dostane ultimativním příběhem mladé lásky, které osud do cesty staví všeljaké překážky, ať už ďábelského Billyho Zanea nebo několik tun zmrzlé vody, a bohužel pro Rose a Jacka se nejedná o jahodové Calippo v nadživotní velikosti. Mhmm, jahodové Calippo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně je to kvalitní film. Avšak o počtu oskarů by se rozhodně dalo polemizovat. V každém případě fakt, že tento film zná určtiě mnoho uživatelů čsfd, už napovídá, že tu mluvíme o nezapomenutelném filmu. Leonardo DiCaprio splnil to, co měl, ale nepřidal nic navíc (narozdíl od Co žere Gilberta Grapea) a výkony ostatních herců (snad s vyjímkou Kate Winsletové) lze pominout. Ale rozhpodně je tu poutavý příběh, skvělá kamera, výprava a také výtečná hudba. Film bych si do top 10 nepřidal, ale musím hodnotit 5*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velkofilm, ještě aby ne. Příjde mi to ale, že jak samotná loď, tak samotný film postihnul stejný nebo alespoň obdobný problém. Velké naděje, velké očekávání a pak strmý pád. Problém je, že právě u tohoto filmu jsou lidi, kteří ho milují a lidi kteří ho haní. Já osobně ho mám rád, ne zas natolik, že bych byl zblázněný Leonardem nebo Kate, ale tím, jak je natočený. Jeden z nejdražších, dříve i nejdražší film, který byl, kdy vůbec natočený v Americe se stal úspěšný, vydělal si na sebe, ještě aby ne. Tvůrci ho točili za tím cílem, jak velký titán byla loď v té době, tak monumentální musí být film v té době a také se tak stalo. Není chvíle, kdyby se o tomto filmu nemluvilo i dnes. Věrohodně ukázal poslední chvilky na lodi, které nebylo souzeno. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Keď James Cameron navrhol Kate Winslet, žeby chcel pre postavu Rose zafarbiť jej vlasy na atypickú červenú, nadšene súhlasila. Sama sa ale vyjadrila, že zbaviť sa po natáčaní tejto farby a vrátiť sa späť k svojej prirodzenej blond jej trvalo viac ako dva roky. Preto vo všetkých ďalších filmoch ako Romance a cigarety (2005), Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004) či Koleso zázrakov (2017), kde sme ju taktiež mohli vidieť v červených vlasoch, si už Kate žiadala parochňu. (matthew.17)
  • James Cameron se snažil natočit film tak reálně, jak to jen šlo. Říká se, že více než stovce komparzistů přiřadil jejich vlastní fiktivní příběhy, jména a s každým jedním si osobně sedl, aby si o postavách popovídali. Cílem bylo, aby jednotlivci na plátně dýchali vlastním životem. (Duoscop)
  • Na Titaniku bylo 123 Irů utíkajících před chudobou své země. Přežilo 44 z nich. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama