Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 3
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 991)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Never An Absolution [3:03] ,2. Distant Memories [2:22] ,3. Southampton [4:03] ,4. Rose [2:52] ,5. Leaving Port [3:26] ,6. Take Her To Sea, Mr. Murdoch [4:31] ,7. Hard To Starboard [6:52] ,8. Unable To Stay, Unwilling To Leave [3:56] ,9. The Sinking [5:05] ,10. Death Of Titanic [8:26] ,11. A Promise Kept [6:02] ,12. A Life So Changed [2:13] ,13. An Ocean Of Memories [7:57] ,14. My Heart Will Go On (Love Theme) - Celine Dion [5:10] ,15. Hymn To The Sea [6:26], ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Cameron natočil brilantní a dokonalý katastrofický film. Bohužel to samé se mu nepovedlo u romance. Jakožto romantický film je Titanci dosti ubohý, ale tím nechci schazovat skvělé herecké výkony obou představitelů. Cameron sáhl k tomu nejjednoduší možnosti a to ke kýčovité romanci, která je příliš dolslovná, vše je zde naservírováno natolik lacině, až to působí jak z telenovely. Cameronovy chybí ona symbolika, rafinovanost a hra s divákem. I Jane Austinová by se zarděla nad jistou banálností celého milostného trojúhelníku. Jinak se mi bohužel zdála i špatně napsaná postava Jacka, u kterého jsem měl neustálý pocit, že to s Rose nemyslel vážně a bral ji pouze jako letní románek. I přesto všechno se jedná o nesporně kvalitní film, který stojí za shlédnutí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Je zo železa. Uisťujem vás, že sa MÔŽE potopiť." Toto už nie je film. Toto je majestátny kinematografický kolos. Kráľ Cameron stvoril magickú oslavu pohyblivých obrázkov, ktorá presahuje žánre, hoci nezabúda byť plnohodnotným „len“ katastrofickým filmom, špičkovou "iba" historickou drámou a nádhernou "len" romantikou (s najprecítenejšou erotickou pasážou roka). Geniálna vizuálna stránka, famózne pozadie vzniku filmu (prekročenia pôvodne stanoveného – beztak nie malého – rozpočtu, Cameron vzdávajúci sa honoráru lebo „verí svojmu projektu“, štúdio preventívne sa pripravujúce na bankrot), vynikajúce herecké obsadenie (DiCaprio, Winslet, Zane, Paxton, Stuart, Fisher, Hill, Hyde, Warner), fantastická Hornerova nad-hudba (vrátane krehkej pesničky Celine Dion) a príbeh, ktorý svojou úprimnou láskou dvoch mladých ľudí trhá srdce. Na konci, keď Rose hádže drahokam do oceánu a my vidíme čierno-biele fotky na koni, nezostane jedno oko suché. Súčasnosť. Ponorka skúma vrak nepotopiteľného Titanicu. Mrazivo tichá morská hĺbka, čudné ryby. Jedna chyba a výskumníci sú mŕtvi behom stotiny sekundy. Bledé svetlo odhaľuje piesok, z ktorého trčia tu starodávne dioptrické okuliare, tam tvár porcelánovej bábiky zo začiatku 20. storočia. Keď sa kamera obtrie o zvyšky klavíra, zamarí sa nám, že sme práve začuli dávnu ozvenu kláves. Toto už nie je atmosféra. Toto je skutočnosť. V rovnakom roku síce vznikol ešte jeden film o megalodi, ale ten by som preventívne nechal bez komentára (pravdaže Nebezpečná rýchlosť 2: Zásah). „Ženské srdce je hlboké, ako oceán. Teraz ale už viete, že Jack Dawson existoval – a zachránil ma vo všetkých spôsoboch, v akých len človeka možno zachrániť. A ja nemám ani jeho fotku.“ Kino Považan NMnV 1998 (5krát!) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tento gigantický projekt za 200 miliónů dolarů se povedl tak jak asi nečekal ani ten nějvětší snílek. Skvělé obsazení mladých a talentovaných herců, vynikající scénář, geniální soundtrack, výborná atmosféra to vše podtržené výbornou režií Jamese Camerona. Ocenění 11 Oscary hovoří za vše. Jen škoda, že žádný nebyl za herecké výkony. Absolutně nechápu jak někdo může dát takovému dílu jednu nebo dvě hvězdičky a strkat to do stejného pytle s filmy typu Kameňák. Jasných pět hvězdiček za jedno z nejvelkolepějších děl co kdy bylo zfilmováno. Těm co dávají odpad, tak se z hluboka směji, ať mi alespoň někdo odpoví přesvědčivou odpovědí a ne typu: kdo se má na toho DiCapria dívat, takovou slaďárnu nesnesu apod....to pro mě není ani trochu argument, to je závist a nevděk režisérovi, který se pokusil obživit něco velkolepého a před kterým smekám a klekám, že se mu vůbec něco tak báječného podařilo. Vůbec se nedivím, že se jedná o nejvýdělečnější snímek všech dob, dyť tomu nechybí nic, pro co si jdete se svoji drahou polovičkou do kina................. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron | Hudba: James Horner | Produkcia: James Cameron, Jon Landau | Distribúcia: Paramount Pictures (USA), 20th Century Fox (International) | Štúdio: 20th Century Fox, Paramount Pictures, Lightstorm Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,843,201,268 $ || ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Titanic se srazí s ledovcem v 97. minutě filmu, což odkazuje na rok premiéry tohoto filmu. (me116)
  • Ve scénách, v nichž se Rose (Kate Winslet) toulá po koridorech potápějící se lodi, je použita mořská voda přímo z Tichého oceánu, ačkoli se drtivá většina sekvencí natáčela v obrovském bazénu. (Duoscop)
  • Velikosti lodě by měla odpovídat velikost kormidla. Kormidlo Titaniku bylo téměř 24 metrů vysoké a více než 4,5 metru široké. Vážilo přes 100 tun. Pro Titanic ale i takové kormidlo bylo příliš malé a tím byla omezena jeho manévrovatelnost. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno